Reply To: Odg: Zukorlićevi Imami o njemu

#6439
Anonimno
Neaktivan

Brate RPG jako mudar zakljucak sa tvoje strane, iskreno cijenim tvoju opreznost, i ja se apsolutno slazem stime ali kao i ti ne slazem se da na osnovu par snimaka koje sadrze dvosmislen govor da proglashavamo nekog “kafirom”, jer to nije validan dokaz.
Takodze brate RPG ja sam panteru vise puta napomenuo jasno i cisto da ne pravdam zukurlica i njegove novotarije i harame, zato se nisam ni trudio da trazim video snimke koje opovrgavaju prethodne snimke sa dvoslmislenim govorom jer bi na taj nacin panter shvatio iako mu jasno naglashavam da branim zukurlica.
Ono sto branim su Allahove granice i opreznost shejhova po pitanju tekfira.
Sto se mene tice mozes zatvoriti polemiku ali ce se mozda ostala braca naljutiti, mozda je bolje da cujemo sta ostala braca kazu.

A sto se tice brisanja neznam koliko ce to hajra imati, jer nijedan nije porekao obavezu tekfira, ono sto braca i ja pishemo je opreznost po pitanju tekfira, koliko je bitno donosenje tekfira isto toliko je bitna opreznost prilikom tefkirenja.

A to sto kazes da dolaze obicni muslimani i oni koji zele nesto da saznaju, bas zato moramo biti oprezni jer mnogi od njih postuju zukurlica, sta mislis kako ce reagovati kad procitaju da ga neko direktno naziva “kafirom” na osnovu par snimaka kao neki dokaz, to moze biti kontraefektivno, a upozorenja na pogresne metode i novotarije koje cini zukurlic mogu lakse prihvatiti i razumeti odredzeni muslimani koji postuju iz nekog razloga zukurlica.

A sto se tice toga ko laze a ko ne, neka braca procijene a Allah ce svakako presuditi izmedzu mene i pantere. Allahu pripada sud.

Jel vidis dokle doseze njegova tvrdoglavost i mrznja jasno sam mu u prethodnom komenatru naglasio da je zukurlic novotar, a na pocetku odmah da ne slijedim zukurlica niti IZ a on bi da opet potvara,Allahu pripada jedino sud, on se usudzuje da podmece nesto sto nisam u nijednom postu rekao, ali za razliku od njega hvala Allahu imam sabura i ahlaka.
A bracom smatram sve one koji iskreno slijede ehli sunnet bez novotarija, zabluda i opaski koje ih mogu odvesti ka kufru.
Ovde smo svi mi braca, ja, yaseer, stijena, suahes, saur, RPG, salahudin itd, to nije nikakvo okretanje protiv nekog vec iskreno i jasno definisanje bratskih odnosa medzu nama.
A sto se tice tebe nisi odgovorio na moje najednostavnije pitanje sem brata stijenu i brata salahudina jesmo li mi ostali za tebe braca ili nismo? To je prosto pitanje ahlaka i bratskog odnosa medzu muslimanima.