Reply To: Posljednja poruka | Šejh Enwer el Awlaki | SalafiMedia Balkan

Nova naslovna forums Multimedija Islam video Posljednja poruka | Šejh Enwer el Awlaki | SalafiMedia Balkan Reply To: Posljednja poruka | Šejh Enwer el Awlaki | SalafiMedia Balkan

#15577
AvatarAnonimno
Neaktivan

TALIB post=10780 wrote:
…Al-Kaida vodi rat protiv cijelog svijeta za slučaj da nisi primjetio,i svaki njezin korak naprijed je keramet.
Naprotiv ona osim toga što je uspjela uopšte da opstane ona još podiže Islamske emirate,dok mi virimo iza ženine suknje.
Al-Kaida vodi rat protiv ujedinjenog kufra na svim poljima ratnim,ideološkim,medijskim itd. i ako ovo nije jedan od najvećih uspjeha onda ti nisi naučio svoju vjeru.

Primijetio sam da vodi rat protiv cijelog svijeta. Ono u što nisam siguran pa pokušavam sasobom i s tobom da sebi objasnim je ovo ostalo o čemu pričaš. Islamski emirat je postojao u Afganistanu do 11. septembra. Od 11. septembra je sve krenulo nizbrdo. Nisam ja preuzeo odgovornost za ono što se desilo taj dan. A nisam ni poslo tagute da ganjaju šejha Osamu bin Ladena u Afganistanu. A čini mi se da ni Mula Omar nije bio za to da se krene u borbu protiv dalekog neprijatelja. Međutim, ovo su sve neki događaji koji su čini mi se prethodili događajima u Afganistanu i tome da je zbog njih pod pitanje došla i egzistencija Talibana i šerijata koji je tamo, ako sam dobro upućen do te 2001. godine funkcionisao. Tada se krenulo u borbu protiv cijelog svijeta i razasuli smo se na hiljadu frontova. Al ne mogu više na ovu temu, moram priznat da me ovo sve počelo zamarat.

Najnoviji članci

Upitan je Allahov Poslanik alejhisselam, pa je odgovorio

0
Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upitan je hoće li vjernici na Sudnjem danu vidjeti svoga Gospodara. Tada je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem,...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes