Reply To: PROGLAS ULEME UMMETA O DŽIHADU U SIRIJI

Nova naslovna forums ISLAM Džihad PROGLAS ULEME UMMETA O DŽIHADU U SIRIJI Reply To: PROGLAS ULEME UMMETA O DŽIHADU U SIRIJI

#16930
AdminAdmin
Keymaster

AK47 post=12223 wrote: Ko je cekao ovaj proglas da pomogne Siriju neka je i ne pomaze….

Baš tako, brate!
Ali ne trebaš smetnuti s uma da je bilo učenjaka koji su proglasili džihad još od prvih dana šiitsko-alevijskog teroroa nad muslimanima Sirije.
Baš zato što je tada bilo rizično dati takvu fetvu, ovi učenjaci zauzimaju posebno mjesto u srcima muslimana, i oni su ti kojima će vjernici vjerovati u nadolazećim vremenima.

Sjetimo se samo Ramadana Butija, koji je prije pobune, “palio i žario” Sirijom, da bi ga nakon pobune, kada je stao na strani zločinca, sirijski narod odbacio.

Tako će i muslimani povremeno odbacivati učenjake koji govore u ime Amerika ili diktatorskih vladara.

Što se tiče učenjaka koji su izdali ovu fetvu, ne kažemo da su učenjaci taguta, već su to učenjaci islama, koji su zakasnili sa fetvom.

Jednostavno, u vrijeme Imama Ahmeda je bilo mnogo učenjaka koji su bili na njegovom rangu, pa i većem od njega (u nekim poljima), ali muslimani danas pamte Imama Ahmeda, jer, dok su drugi podlegli iskušenjima bojeći se da izdaju fetvu da Kur'an nije stvoren (jer bi bili kažnjeni od vladara), Imam Ahmed, Allah mu se smilovao, ostao je dosljedan istini, zbog čega je kažnjavan i zatvoren.

Jednostavno, u svakom vremenu, “imami Ahmedi” su manjina u odnosu na ostalu ulemu. To je pokazala historija, a muslimani su pokazali da su im imami Ahmedi draži od ostalih, iako ostale nisu podcjenili.

Najnoviji članci

Vjernik ne smije biti naivan

0
Ebu Hurejra, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, jednom prilikom kazao: "Ne smije vjernik dozvoliti da ga iz jedne rupe...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes