Reply To: PROGLAS ULEME UMMETA O DŽIHADU U SIRIJI

#16980
Anonimno
Neaktivan

Nisam ja tvrdio niti tvrdim kako nazvati sukob u Siriji. Izneo sam ono oko čega se i sam pitam kako to shvatiti i koje alime slediti.

Nije ti potrebno ujedinjenje uleme na jednom stavu da bi izasao u odbranu casti i zivota muslimana, kao sto ti nije potreban ni jedan alim da ti odobri odbranu casti i zivota tvoje porodice.

Po logici “jedinstva misljenja alima” je li sada ispade da su muslimani Sirije gresni jer su se suprostavili zvjerskim zlocinima koji se nad njima sporovode samo i samo zbog toga sto Allaha Jedinog obozavaju ne pridruzujuci mu druga???

Musliman slijedi ulemu koja radi za dobrobit muslimana, koja svojim znanjem stiti cast i zivote muslimana i uzdize ponos njihov. A da ne govorimo o odbrani i osveti casti i zivota muslimana. To je ulema koja radi po Kur'anu i Sunnetu, a ne prema politici vladara.

Allah nas je obdario razumom, pa ko god se njime koristi nece mu biti tesko prepoznati tu ulemu. I bas zbog toga sto je Sirija tako kristalno jasna, mnogi gube strpljenje pri saznanju da i pored toga jos uvijek postoje muslimani koji vide fitnu u Siriji. Vrlo je tesko obuzdati kljucalu krv pri svoj dostupnosti informacija o zlocinima nad muslimanima u Siriji, i da opet, opet neko ima “srca” sumnjati u obaveznost odazivu dzihadu u Siriji, ili jos gore, rat nazvati drugim imenima od onog sto jeste, tj rat izmedju islama i kufra.