Reply To: PROGLAS ULEME UMMETA O DŽIHADU U SIRIJI

Nova naslovna forums ISLAM Džihad PROGLAS ULEME UMMETA O DŽIHADU U SIRIJI Reply To: PROGLAS ULEME UMMETA O DŽIHADU U SIRIJI

#16981
AvatarAnonimno
Neaktivan

Sve i da Assad nikada nije ni prolio kap muslimanske krvi DUŽNOST ga je bilo svrgnuti i povesti džihad protiv njega jer je TAGUT.
Mnogi nikad nisu naučili šta je cilj Islama i Muhammedovog,sallAllahu alejhi ve selem, vjerovjesništva a to je:

”Poslan sam sabljom prije Sudnjeg dana, sve dok ne bude obožavan Allah Jedini Koji nema sudruga. Učinio je moju opskrbu pod sjenom moga koplja, a poniženje je dao onome ko se suprostavlja mojoj naredbi. Ko se poistovijeti sa nekim narodom, on je od njih.”(Imam Ahmed ibn Hanbel, Musned, 50/2, 92. Hadis prenosi od Ibn Omera)

Zamisli čovjeka koji u 2 sahata noći zove nekog šejha i pita ga smije li se odbraniti jer mu je neki stranac ušao u kuću i siluje mu ženu.Na ovom dunjaluku ne postoji niko ko bi ovog insana normalnim nazvao.A zar ima ikakve razlike između ovog stanja i stanja u Siriji gdje Aleviti, pored ostalog,siluju muslimanke SVAKODNEVNO.Zar ikome normalnom može postojati sumnja da li ovi ljudi trebaju da vode odbrambeni džihad u Siriji?La havle ve la kuvete illa billah.

Zar pored toliko učenjaka koji su proglasili džihad u Siriji neko može vjerovati tamo nekoj uniji munafika?Šejh Ulvan jedan od najvećih živućih učenjaka je još davno proglasio džihad u Siriji, pa zar nam treba Kardavi koji je skočio kad je Amerika rekla hop?
Tako mi Allaha Uzvišenog ovom najboljem ummetu ne trebaju ovakvi da nas sramote u očima nevjernika kojima je ovo krunski dokaz da smo neki cionistički igrači koji se tek busaju u prsa kad im kauboji dozvole samo zbog toga što su ovi “zvanični” učenjaci.Što se mene tiče ulema ehli sunneta vel džemata i ulema džihada se nije razišla po pitanju džihada u Siriji.Po pitanju džihada u Siriji su se razišli munafici,kukavice,ulema taguta,Obamina ulema i slični njima.

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes