Reply To: Propis hidzre u nevjernicke zemlje

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Propis hidzre u nevjernicke zemlje Reply To: Propis hidzre u nevjernicke zemlje

#15168

Anonimno

Semir1 post=10342 wrote: A sta je sa onima koji vec zive u nevjernickim zemljama, djeca im se skoluju, oni imaju posao ili socijalu, a stanje u njihovim zemljama je sigurno pa ne bi imali nikakvih problema ako bi se vratili? Jer sta ce docekati musliman iz BiH ako bi se vratio u svoju domovinu, a sta ce izgubiti on i njegova porodica tim povratkom? Vjerovatno je to glavni razlog zasto se ljudi slabo vracaju.

Sa druge strane nasa braca koja zive u razvijenim zemljama i imaju dobre prihode rado pomazu bracu u BiH (Sandzaku, Kosovu, Makedoniji…) bilo da se radi o gradnji, dawi ili pojedinacnim pomocima. U danasnje vrijeme izostanak takve pomoci tesko bi pao mnogoj braci.

Ne gleda se kroz dunjaluk, Allah je Taj Koji opskrbu daje, vec se gleda da li u toj drzavi kojoj zivis mozes da obavljas svoje vjerske duznosti, npr: klanjanje 5 dnevnih namaza u vaktu, nosenje brade (bez brijanja ili potkracivanja), nosenje pantalona iznad clanaka, da zene nose propisani serijatski hidzab, i sl. tome.

Novo na naslovnoj