Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#16606
AvatarAnonimno
Neaktivan

Allahu ekber.
Umma News na svom twitter profilu,prije sat vremena,objavila je poruku,u kojoj stoji da su mudžahidi u proteklih par dana borbe za grad Al-Kusajr koja je po mnogima možda i odlučujuća borba,ubili preko 300 vojnika Hizbulata iz Libanona.
Hizbulat je do ove bitke poricao svoju umješanost u sirijski sukob.Ali Allah je razotkrio ove šiitske lažovčine i njihovu lažovsku religiju.

Šijje su prvog dana proglasile pobjedu u Kusajru,ali sada se već pokazuje,koja je to glupost bila. Osim toga,bitka za Kusajr je specifična po tome,što se Al-Kaida i Hizbulat po prvi puta masivno susreću u borbi. Do sada su to bile omanji susreti malih grupica,ali sada se vodi pravi rat između Al-Kaide i Hizbulata.Mudžahidima dolaze naredbe da usredotoče na borbu protiv tih libanonskih terorista i da je uzmu kao prioritet.

Osim toga,već je treći dan od kako su počele borbe u Libanonu.Otprilike kada je počela borba u Kusajru,koji je na samoj granici sa Libanonom,počele su i borbe u kojoj je nekoliko libanonskih vojnika ubijeno i drugih i mnogi su ranjeni.
Ovim tempom,rat između sunija i šijja sve je izglediniji u Libanonu.A uporedno vidimo da se nešto slično sprema i u Iraku u kojem se svaki dan borbe inteziviraju između sunija i šiija.

Braćo,dovite za mudžahide,a posebno za one koji trenutno vode bitku za Kusejr jer je vrlo moguće da je to bitka koja će odlučiti ishod rata.I šijjama i muslimanima pristižu pojačanja iz cijele Sirije.

Evo liva al-Tevhid na putu prema Kusajru.

Najnoviji članci

Rusija blokira dostavu humanitarne pomoći Sirijcima: Tri miliona ljudi bi moglo...

0
Rusija je uložila veto na obnovu mehanizma kojim bi se omogućilo slanje pomoći UN-a tokom još jedne godine, čime je ugrozila oko tri miliona stanovnika Sirije.

Pratite nas na Facebooku

5,587LikesLikes