Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto) Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#16823
AvatarAnonimno
Neaktivan

Smrtonosna eksplozija ubila najmanje 15 Asadovih siledzija u Sirijskom gradu

Dva samozrtvena bombasa udarili su u srce Siriske prestonice Damask, usmrtivsi najmanje 14 Alevita i ranivsi najmanje 31 ostalih.
15 Asadovih nasilnika su ubijeni u eksploziji, jedna od eksplozija je izvrsena od strane Mudzahida koji je razneo sebe unutar policijske stanice na trgu.Druga eksplozija je izvrsena ispred policijske stanice.
U medjuvremenu, u pokrajnini Halepo, Asadova vojska je izvrsila visestruke napade na pozicije Mudzhida,ukljucujuci i oslobodjena podrucja Minnigh vojnog aerodroma.
Delovi Minnigh vojne vazduhplovne baze su granatirani od strane Asadovog rezima..Mudzahidi imaju kontrolu nad velikim delovima baze.
Teski sukobi su bili razjareni u bazi vec treci dan.
U medjuvremenu snage Asadovog rezima granatirale su oslobodjena sela Deir Hafer i Al-Bab i gadjali su bazu Mudzahida ‘Marea’ sa raketama.

Izvor: kavkaz centar

Najnoviji članci

Vjernik ne smije biti naivan

0
Ebu Hurejra, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, jednom prilikom kazao: "Ne smije vjernik dozvoliti da ga iz jedne rupe...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes