Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#17095
Anonimno
Neaktivan

thabit post=12394 wrote: “Zamrznut američki plan o oružju za Siriju

Komiteti za sigurnost američkog Senata i Kongresa nisu podržali plan administracije predsjednika Baracka Obame da se sirijskim pobunjenicima pošalje oružje, ocjenjujući da postoji opasnost da to oružje završi u rukama boraca bliskih Al-Kaidi.

Kako je prenijela agencija Reuters pod oznakom ekskluzivno, pozivajući se na svoje izvore, kongresni komiteti su ovakvu odluku donijeli nakon zasjedanja iza zatvorenih vrata, a to znači da je

plan o slanju oružja za sada zamrznut.”[/i]

Nisu ni dosada mudžhaidi zavisili od njivog oružja pa im njihovo nagađanje i odugovlačenje ništa neće značiti ni dalje. Braći bi doro došlo da imaju više oružja ali dok se Evropa i zapad nagode oko tog pitanja, Sirijci će izvojevati pobedu nad tagutskim režimom i ćafirima. Mene više brine kad čujem da Bagdadi ne poštuje Zavahrija ili Džulanija. Umesto da udruže snage i ideje njihove razmirice samo štimaju neprijatelju. Važnije je uspostaviti jedinstvo u rukovođenju operacijama nego da li će se zapad i Amerika smilovati da na kraju pomognu i poberu poene za našu pobedu. Sa Allahovom voljom, leći će i Bagdadi na rudu, a braća će i bez njihove pomoći pobediti. Dragi Allahu, ostani uz našu namučenu braću i sestre. Dragi Allahu pomozi im da što pre izađu iz rata i da se šeriat uvede u Siriju.