Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto) Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#16862
Avatar
Anonimno

Amatullah post=12148 wrote: Muđžahide Indonezije pokrenuli kampanju za mobilzaciju 1 milion muđžahida za Siriju. Allahu Ekber.

http://www.youtube.com/watch?v=sf0BViW_-pY

Es sellamu alejkum ve rahmetullahi ve barakatuhu!

Mashallah, lijepa vijest seko. Indonezija ima negdje oko 235 miliona stanovnika od kojih samo 10% nisu muslimani. Milion za njih nije puno, ali jeste za našu braću i sestre u Siriji. Dovimo se Allahu da ih uvijek čuva i da ih braća u Siriji prime na najbolji način (svakakve se vijesti objavljuju pa nedavno čitam na fejsu da su Sirijci nepovjerljivi prema strancima i da njima treba puno vremena da zadobiju povjerenje; meni se ovo čini i normalno kad odeš odnekud u nepoznatu zemlju, ne moš očekivati da te odmah gotive dok se dobro ne dokažeš van ratišta i ne stekneš povjerenje među braćom). U svakom slučaju, oni su Allahovi miljenici i molim Allaha da im pomogne i da budu u mogućnosti štititi našu braću i sestre čija se krv proljeva a da nisu ništa uradili okrutnicima koji ih ugnjetavaju i svakodnevno njihovu krv proljevaju. Amin!

Novo na sajtu

Prva razilaženja i novotarije u islamu

Prve novotarije i razilaženja u Islamu desile su se nakon ubistva Osmana, radijellahu anhu. Kada su se Alija i Muavija dogovorili oko primirja te...
islamske teme featured

Zašto džini ulaze u ljude?