Reply To: Zijad Ljakic o "dawetskom braku" Saffa i Minbera!

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Zijad Ljakic o "dawetskom braku" Saffa i Minbera! Reply To: Zijad Ljakic o "dawetskom braku" Saffa i Minbera!

#15942
AvatarAnonimno
Neaktivan

Šebab post=11193 wrote: A ako nekome tesko pada da spusti propis na saffovce koji im pripada, neka preispita svoju vjeru, i na cemu je, jer se ovde ne radi da im neko nesto namece, vec sami iznose na vidjelo svoje ubjedjenje, pa ako je Buti za njih musliman pored jasnih kufrova koje mu spominju, i jos za njega traze Allahovu milost, ja ne vidim razliku izmedju njih i Butija, a onaj koji ne zna stanje Butija i smatra ga muslimanom i ucenjakom takvom se ne zamjera, nego mu se pojasnjava.

Propis tekfira je i previše osjetljiv i kompleksan propis, da bi tako olako prišao tome i spustio ga na cijelu skupinu.
Moraš da uzmeš u obzir da neki od njih misle da se Buti pokajao od svojih stavova (pa je zbog toga ubijen).
Neki od njih misle da ga mogu opravdati nepoznavanjem situacije u Zemlji.
Neki od njih ga pravdaju time što kažu da je bio u prisili.
Sve ovo ( kao i druge ne navedene stvari) su prepreke u tekfiru onih koji ne tekfire Butija.

Ako ćemo opravdavati one koji ne tekfire psovača Allaha zbog toga što imaju šubhu, kao i to da ako ćemo opravdati one koji ne tekfire počinioce velikog širka zbog toga što imaju šubhe i ako ćemo opravdati onoga koji se raspravlja u korist taguta zbog toga što ima šubhe, onda je preče da opravdamo one koji ne tekfire Butija jer imaju šubhe!?

Najnoviji članci

Idlib gori, šiitski režim zauzeo novu teritoriju, Erdogan duboko potresen gubitkom...

0
U ofanzivi rusko-šijitskog satanističkog saveza zadnjih dana je palo 17 mjesta u Idlibu, uključujući i strateški važan grad Maretun-Numan, koji leži na autoputu koji...
islamske teme, islam, slike

Imovinsko osiguranje

Pratite nas na Facebooku

5,576LikesLikes