Američki vojnik primio islam u logoru Guantanamo

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 12 years by Anonimno. This post has been viewed 720 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #9440
  Anonimno
  Neaktivan

  Terry Brooks Hold, američki vojnik koji je služio kao stražar u američkom logoru Guantanamo govori kako je njegova služba u Guantanamu razlog zbog kojeg je nedavno postao musliman.

  Terry Brooks Hold je kao i drugi vojnici, osim stražarenja pored zatvorenika, bio zadužen i za činjenje tortura nad njima kada bi ih ispitivali agenti CIA i drugih službi. Njemu i ostalim američkim vojnicima bilo je strogo zabranjeno da komuniciraju sa zatvorenicima Guantanama. Pa ipak, on se izdvajao od ostalih vojnika.

  Prvo što ga je impresioniralo, kako kaže, kod zatvorenika jeste veoma lijep odnos prema stražarima. “Impresionirao me je njihov odnos i komunikacija sa nama. Njihov blagi osmijeh i stalno zahvaljivanje Allahu za mene je bilo nešto što me je privuklo”, kaže Terry Brooks Hold.

  Jedne noći on je poželio da popriča sa nekim od zatvorenika. Izabrao je zatvorenika koji se nalazio u ćeliji broj 509. To je bio stariji čovjek, Marokanac Ahmad Rasyidi. Ahmad Rasyidi je prije nego što je završio u logoru Guantanamo živio i radio u Velikoj Britaniji. Nakon razgovora sa Ahmadom Terry Brooks Hold je bio oduševljen. Sljedećih dana stalno je, svake noći, posjećivao Ahmada sa kojim je razgovarao o islamu. Ti razgovori su imali jak utjecaj na Terrya Brooksa. Nakon nekoliko mjeseci aktivnog druženja Terry Brooks Hold je izgovorio šehadet i prihvatio islam. Taj čin se dogodio u logoru Guantanamo i ispred ćelije Ahmada Rasyidia.

  Po povratku u Ameriku Terry Brooks Hold je napustio američku vojsku i potpuno se posvetio islamu i otkrivanju istine o zlodjelima koja se događaju u Guantanamu.

  Terry Brooks Hold ne krije da ga i danas proganjaju slike zločina iz Guantanama.

  Agencije!

  #9460
  Anonimno
  Neaktivan

  Allah da pomogne, zlocinci (taguti i mushrici) imaju kratki rok trajanja a vjecnu kaznu ako se Allahu ne pokaju i ispune dati zavjet, tesko li ga se njima. Allah da sacuva muslimane od dzehennema, amin.

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.