ANTIISLAMSKA VATRA AVAZOVIH ZMAJEVA

 • This topic has 11 odgovora, 7 glasova, and was last updated prije 11 years, 3 months by Anonimno. This post has been viewed 1177 times
Pregledavate 12 postova - 1 do 12 (od ukupno 12)
 • Autor
  Postovi
 • #15317
  Anonimno
  Neaktivan

  ANTIISLAMSKA VATRA AVAZOVIH ZMAJEVA

  U posljednje vrijeme na čelo islamofobičnog stroja stavio se Dnevni avaz sa svojim stvarnim vlasnikom Fahrudinom Radončićem, aktuelnim ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine.

  Ovih dana Dnevni avaz je pokrenuo sramnu kampanju izmišljanja laži o opasnoj i monstruoznoj vehabijskoj zajednici u Bosni i Hercegovini. Izmišljaju se afere koje nemaju veze sa istinom. O ovoj temi se piše na način koji ne ostavlja ravnodušnim nikoga u Bosni i Hercegovini. Takav primjer je izmišljanje afere čiji naslov glasi “vehabija djevojci polomio noge i isjekao genitalije“.

  U Bosni i Hercegovini ima mnogo onih koji su uvijek spremni učestvovati u širenju mržnje prema islamu i muslimanima. Njihovi motivi su različiti, međutim posljedice su uvijek iste. Nakon svakog takvog islamofobičnog divljanja povećava se mržnja prema islamu i muslimanima u Bosni i Hercegovini. Do sada je bila praksa da su predvodnici sprovođenja islamofobičnih kampanja u našoj zemlji, uglavnom, bili mediji koji zastupaju velikosrpske i velikohrvatske interese u Bosni i Hercegovini. S vremena na vrijeme tu kampanju je predvodila Federalna televizija, kojom su tada upravljali aktivisti SDP- a, kao što je Bakir Hadžiomerović.

  U posljednje vrijeme na čelo islamofobičnog stroja stavio se Dnevni avaz sa svojim stvarnim vlasnikom Fahrudinom Radončićem, aktuelnim ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine. Ovih dana Dnevni avaz je pokrenuo sramnju kampanju izmišljanja laži o opasnoj i monstruoznoj vehabijskoj zajednici u Bosni i Hercegovini. Izmišljaju se afere koje nemaju veze sa istinom. O ovoj temi se piše na način koji ne ostavlja ravnodušnim nikoga u Bosni i Hercegovini. Takav primjer je izmišljanje afere čiji naslov glasi “vehabija djevojci polomio noge i isjekao genitalije“.

  Autor ovakvih konstrukcija imao je jasan cilj, tj. on je za jedan navodni zločin optužio sve muslimane koje neko, po svojim mjerilima kategorizacije, svrsta u vehabije, iako ti ljudi nemaju nikakve veze sa istim slučajem. Avazu nije važno da se traga za istinom i da se procesuira počinilac. Njima je cilj širenja mržnje prema ciljanoj grupi muslimana. Nažalost, možemo reći da su uspjeli u svojim nakanama. Prvo što se dogodilo nakon što je Avaz lansirao spomenutu lažnu informaciju bila je ekspresna reakcija srpskih i hrvatskih medija i , naravno, Slobodne Bosne koja ne zna izdati kada treba krenuti u pohod na islam.

  Nakon širenja Avazove vijesti o „ vehabijskom lomljenju djevojačkih nogu i isjecanja genitalija“ uslijedili su komentari čitalaca na internet stranicama spomenutih medija. Prema komentarima čitaoca moglo se vidjeti kako je Avaz uspio usmjeriti kampanju u željenom smjeru. Skoro niko u komentarima nije optuživao osobu koja je optužena za navodno djelo, uglavno se pozivalo na klanje, ubijanje i masovno istrebljenje.

  Naravno, bilo je dosta komentara u kojima se ističe da je islam kriv za sve.

  Zanimljo je istaknuti i činjenicu da nijedan medij nije brisao uvredljive komentare. Avaz, Nezavisne novine, Slobodna Bosna i drugi puštali su da čitaoci vrijeđaju koliko i kako hoće. Nažalost, urednici i vlasnici Avazovog portala dopuštaju pisanje uvredljivih komentara na račun islama i muslimana, ali zato ne može proći nijedan komentar u kojem se na ružan način piše o Fahrudinu Radončiću. Pored spomenutog teksta iz Avazovog nebodera proteklih dana objavljeno je još mnogo tekstova u kojima se za sve optužuju islamisti i vehabije.

  Kao što smo istakli na početku, sa Avazom u ovoj kampanji širenja laži o opasnim islamistima kordinirano djeluje Fahrudin Radončić kao ministar sigurnosti. Radončić ne propušta ni jednu priliku da javnost upozori na opasnost od vehabija, islamista, Iranaca i drugih muslimana koje se njemu ne sviđaju. Radončić danas nastupa kao što je nekada radio Dževad Galijašević.

  Pogledajmo kako Radončić izmišlja i straši građane Bosne i Hercegovine nekakvim opasnim islamističkim nosačima broda. „To nije nikakva tajna. Mi smo ovdje tokom rata imali iranske generale koji su dolazili, došle su i vehabije. Neke zemlje su ovdje, da ih ne konkretiziram, ostavile svoje obavještajne službe, infrastrukturu i one sežu od određenih vrhova pojedinih političkih stranaka do medija. Neko možda mašta da od BiH može napraviti nosač aviona jedne rigidne ideologije, ne islama, ja sam musliman, vjerujte, ja sam dobar musliman i dobar Bošnjak, nego nečega potpuno suprotnog tome. Nismo mi slučajno donijeli odluku o restriktivnim mjerama na Vijeću ministara prema Iranu.“

  Nevedeno pisanje Dnevnog avaza i djelovanje Fahrudina Radončić ima posebnu težinu. Ministar Radončić koristi svoju poziciju u vlasti za političke obračune. Nažalost, njegovi politički obračuni i izmišljanje islamske opasnosti u Bosni i Hercegovini dragocjen su poklon snagama koje aktivno djeluju protiv islama i Bošnjaka muslimana u Bosni i Hercegovini. Nadamo se da će postati svjestan štete koju čini.

  Posebnost pisanja Dnevnog avaza nalazi se u činjenici što bosanskohercegovačka javnost ovaj list doživljava kao bošnjački mediji. Shodno tome, kada Avaz pokrene neku islamofobičnu kampanju to automatski otvori sva vrata na koja hukom ulaze svi koji žele da se obračunavaju sa islamom. Tada se pisanje Avaza uzima kao dokaz, iako su te informacije jedna velika laž.

  Ne znamo hoće li se Avaz i Fahrudin Radončić dozvati pameti i prestati sa širenjem straha od islama. Ne znamo to jer nam nisu poznati njihovi stvarni razlozi za stavljanje na čelo islamofoba u BiH. Nažalost, kako sada stvari stoje možemo očekivati da će Avazov zmaj nastaviti sa bljuvanjem vatre na islam i muslimane. Priznajemo Zmaj je za sada veoma moćan, ima jaku vatru, prži na daljinu. Ali, svemu dođe kraj, ničija nije do zore gorila pa neće ni tvoja Zmaju!

  Hronologija Avazovog beščašća

  Naslov: MUP TK i UKC Tuzla demantovali pisanje Dnevnog avaza

  Istina i laži o navodnom zlostavljanju u Dubnici kod Kalesije: Prvo je Dnevni avaz objavio vijest da je vehabija E. A. M. u Dubnici kod Kalesije zlostavljao Amelu B. i da je “djevojci polomio noge i isjekao genitalije“.

  Kako Avaz piše: “Nju je, dalje saznajemo, zlostavljao pripadnik vehabijske zajednice iz Dubnice, kojeg je prethodno upoznala putem interneta. Premlaćivana je, polomljene su joj obje noge, ošišana joj je kosa, a pripadnik vehabijske zajednice, s kojim je djevojka navodno ostala i trudna, nanio joj je povrede genitalija oštrim predmetom, zbog čega joj je izvršen abortus. Djevojka je nakon užasa kroz koji je prošla prvobitno bila smještena u bolnicu u Sarajevu, da bi nakon toga kolima Hitne medicinske pomoći dovezena u Univerzitetski klinički centar Tuzla. Informacije o teškim povredama “Avazu” su potvrđene iz dobro obaviještenih izvora UKC-a Tuzla.

  – Djevojka je dovezena u UKC Tuzla, gdje joj je urađen abortus i ostali zahvati na ženskim organima. Nakon što je danas (petak, op. a.) izašla iz kome, isti dan je prebačena na Kliniku za psihijatrijske bolesti. Trenutno se oporavlja na ovoj klinici, gdje prolazi kroz teške faze poremećaja ličnosti – tvrdi naš sagovornik blizak UKC-u Tuzla.”

  Vijest su potom preuzeli bezmalo svi mediji. Posebno su se naslađivali mediji koji jedva čekaju da objave vijest u kojem se po lošem spominju muslimani, a vehabije naročito. Slobodna Bosna je čak i naslovnu stranicu posvetila ovome događaju. Pisalo se sve i svašta. Slobodna Bosna se čudila i pitala zašto E. A. M. nije uhapšen.

  A onda je krenula druga strana priče. Prvo su neki kalesijski i tuzlanski portali objavili vijest da u Dubnici kod Kalesije, gdje pripadnici selefijske grupe imaju svoj mesdžid, nije bilo nikakvog zlostavljanja.

  – Odgovorno vam tvrdim da se to nije desilo ovdje i da takav ne živi s nama. Ovdje nije bilo nikakvog zlostavljanja. Mi se svi dobro poznajemo. Ko god hoće da nas upozna, bujrum neka dođe kod nas u mesdžid, neka bude naš gost koliko hoće, lijepo ćemo ga ugostiti, ponuditi čajem i zajedno ćemo učiti o islamu. Ovo je još jedan u nizu napada na nas, citirali su Samira Šehića, pripadnika ove zajednice.

  Samir Šehić tvrdi da je to samo jošjedan od medijskih nasrtaja na njega i “braću”.

  – Tako su njihovi mediji pisali, ali to nema nikakve veze sa istinom. Moj komšinica, Srpkinja, kada je išla u Bijeljinu da sa svojima proslavi Božić, meni je ostavila ključ od kuće…Mi pozivamo sve ljude u islam, a naš poslanik Muhammed, a.s., u jednom hadisu kaže: “Najpotpuniji vjernici među vama su oni najboljeg vladanja, a najbolji od vas su oni koji su najbolji prema svojim ženama.“, pričao je Šehić za http://www.kalesijske-novine.com.

  Istog dana i Radio televizija Tuzlanskog kantona je, pozivajući se na saopštenje iz MUP TK, objavila da vijest o zlostavljanju djevojke i o tome kako joj je vehabija isjekao genitalije nije tačna.

  “Iz MUP-a TK kantona tvrde da, ukoliko se uistinu desilo onako kako je u novinama opisano prema tvrdnjama nezvaničnih izvora, zlostavljač bi već bio u pritvoru. Sumnjivo je i to što se detalji ne podudaraju u svim izvještajima. Naprimjer, dok su pojedini mediji pisali da se stravičan zločin desio kod Zenice, drugi su pisali da se to desilo u Dubnici kod Kalesije. Također dok neki govore da je njena majka znala da je djevojka zlostavljana, drugi kažu da nije znala. Iz MUP-a Tuzlanskog kantona tvrde da zlostavljanje nije ni prijavljeno”, objavila je RTV TK-a. Iza toga je tuzlanski bportal.ba, pozivajući se na Službu za informisanje Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, objavio potpuno suprotnu priču od one koja je objavljena u Avazu.

  – U saopćenju za javnost, kako je navedeno, povodom pisanja medija i interesa javnosti za slučaj pacijentice A.B., iz UKC Tuzla navodi se da “pri pregledu pacijentice nisu konstatovane povrede koje bi ukazivale na nasilje nad pacijenticom”. U prvobitnim medijskim izvještajima, koje se danas demantirali iz UKC-a Tuzla, navodilo se da je Amela B. “imala prelome obje noge i isječene genitalije”.

  -Pacijentica A.B. nalazi se na liječenju u Klinici za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. Dana, 26.01.2013. godine iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, u pratnji medicinskog osoblja, pacijentica A.B. premještena je u Univerzitetski klinički centar Tuzla i primljena na Kliniku za anestezijologiju i reanimatologiju. Pri pregledu pacijentice nisu konstatovane povrede koje bi ukazivale na nasilje nad pacijenticom i zbog toga, a u skladu sa procedurama koje se sprovode u Ustanovi, nije postojala osnova za prijavljivanje slučaja nadležnom Ministarstvu unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona, zvanično je saopćeno iz Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla, objavio je bportal.ba.

  Saznali smo i da spominjani E. A. M. nije iz Dubnice, nego je iz Gornjih Rainaca kod Kalesije. I njegove komšije tvrde da nema ni jedan posto istine u onome što se pisalo.

  Iako su i MUP TK i JU UKC Tuzla demantovali pisanje Dnevnog avaza, Slobodne Bosne i drugih medija, nanesena je ogromna šteta osobama koje su spominjane i optuživane.

  I Avaz i SB su nedavno objavili i tekstove o nelegalnim i nezakonitim dženazama u Gornjoj Maoči u kojima su kao glavnog krivca optuživali Nusreta Imamovića. Neki tvrde da je sve ovo medijska priprema za novu akciju hapšenja muslimana sa bradama kakva je bila akcija “Svjetlost” u Gornjoj Maoči. Ministar sigurnosti Fahrudin Radončić zna da je njegov prethodnik Sadik Ahmetović postao omražen među mnogim muslimanima zbog akcije “Svjetlost” pa bi njemu i najviše odgovaralo ocrnjivaje i medijsko linčovanje Nusreta Imamovića i onih koji ga uzimaju za svoga šejha.
  Piše: Ramiz Hodžić

  #15324
  Anonimno
  Neaktivan

  Molim Allaha da se pobrine za ove smutljivce.

  Primjetno je da u zadnji period Avaz prednjaci u pisanju protiv Islama, i blacenju Islama i muslimana.

  Pisanje avaza stvara sekiraciju kod svakog muslimana, zbog njihove otvorene mrznje prema propisima koje nisu ni od koga drugog vec od Allaha Uzvisenog, zato ih Njemu prepustamo da se pobrine za njih.

  A tesko svakome ko uzme Allaha za neprijatelja, i tesko onome koga Allah uzme za neprijatelja.

  Molim Allaha da tim ljudima otvori oci i srca da shvate svoja stanja u kojima se nalaze, i da ih uputi na pravi put, prije nego ih kazni, a neizbejzna im je kazna ako se ne pokaju.

  Ukoliko nastave ovako kako su poceli, molim Allaha da nasu sekiraciju zamjeni time sto cemo biti svjedoci Allahove moci nad njima.

  Oni ce sigurno procitati ovu temu, pa ih kao onaj koji im zeli dobro savetujem da put kojim su krenuli je put ka Allahovoj srdzbi, zato neka pametni razmisle o svojim postupcima, a onima cija su srca mrtva, oni ce nakon svakog savjeta biti jos gori.

  #15327
  Anonimno
  Neaktivan

  Amin Šebab.
  Ovo je samo nova epizoda borbe protiv Islama.Doveli su novog klauna koji čak ima i medij(e) iza sebe sa nadom da će on napraviti ono što njegovi prethodnici nisu.
  Nije ovo nikakva ‘slučajna’ laž,ovog medijskog kriminalca,nego precizno odmjerena i tajmirana spletka njegovih gospodara sa Zapada čije on zadatke vjerno izvršava kao pravi vjerni pas.
  Svijet danas gleda Siriju,gleda Mali.Priča se o hilafetu,priča se o islamskoj državi,priča se o ponosu.Afganistan je gotovo pa slobodna Islamska zemlja,Somalija također,a Mali je već raspalio žar u srcu Afrike.Pitanje vremena kada će Sirija pasti,što bi odmah dovelo u pitanje režime u krugu.A i Jemen je na putu pobjede.
  Sve to svijet gleda,pa su se Allahovi neprijatelji pobojali da to slučajno nebi ostavilo pozitivan utisak na ljude Bosne i okolice.Da slučajno narod u prsima nebi osjetio nostalgiju za nekadašnjim islamskim hilfetom,za nekadašnjom slavom i ponosom.Da narod slučajno nebi pomislio da se govor Allahovog Poslanika ispunjava da će na kraju doći hilafet na poslaničkom principu.Pa je trebala jedna gnusna i odvratna i masna i dobro upakovana laž.Laž koja bi sve oborila sa nogu.Pa je došla.
  U nekim drugim kafirskim državama ovaj medijski krminalac bi se optužio za klevetu.Ali ne u Bosni zemlji kriminalaca i lopova i kurvi.Gdje su muslimani po defaltu krivi a svi ostali nisu niti će ikada biti kada su protiv muslimana.

  Što se tiče ‘nelegalnih’ mezara samo da znate.Sa vama ne živimo i sa vama ne umiremo i sa vama mrtvi nećemo ležati.Neka se Allah smiluje mrtvim muslimanima u bošnjačkim grobljima na njih se ne odnosi ovo.Ali se na odnosi na sve bošnjake kafire koji su tu ‘legli’ kao ‘muslimani’.Ali neka znaju da neće ustati kao muslimani.

  #15336
  Anonimno
  Neaktivan

  Zar neko može i pomisliti da vesti iz Avaza shvati ozbiljno?OD samog početka to su novine za široke narodne mase, prvenstveno ćafirske, i smatraju ih žutom štampom. Sada je to i dokazano.

  #15402
  Anonimno
  Neaktivan

  Avaz nastavlja da huska narod protiv muslimana.

  http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/srbi-i-hrvati-trebaju-dati-harac-da-ih-niko-ne-bi-dirao

  Samo neka znaju ovi iz redakcije avaza da su gori kafiri i od srba i hrvata zajedno!

  #15403
  Anonimno
  Neaktivan

  Izgleda da im je opala citanost, pa moraju nekako nadoknaditi gubitak, pa zato udaraju na cast muslimana.

  Da im Allah, subhanehu we te'ala, dadne ono sto su zasluzili. Allahumme amin!

  #15404
  Anonimno
  Neaktivan

  Amin!

  #15407
  Anonimno
  Neaktivan

  Hutba od Bilala je od jučer od podne,otprilike kada je članak na avazu objavljen,pogledana više od 27 hiljada puta. 🙂

  #15410
  Anonimno
  Neaktivan

  Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.

  Ne treba musliman ni muslimanka da svoju dusu opterecuju i svoje zivce trgaju i tijelo iscrpljuju zato sto neko nepravedno o njima prica i govori. Primjera radi, ako ja nisam ukrao od nekoga nesto, i toga sam svjestan, zasto onda da se opterecujem, trgam svoje zivce i iscrpljujem tijelo ako neko uporno nastoji da izokrene istinu i tvrdi da sam ja ucinio kradju ? Covjek kad cini dobro na koja Uzviseni Allah upucuje, ne treba da se osvrce na kritike i pogrde koje mu dolaze sa strane. A od Allaha se pomoc trazi i Njemu se Milostivom dove upucuju i u teskoci i u lagodnosti.

  Allahu, Gospodaru nas, molim te da bratu Bilalu i njegovoj porodici, i svim vjernicima i vjernicama, muslimanima i muslimankama podaris izlaz iz teskih situacija u koje zapadnu. Ti si Stvoritelj i Gospodar nas i Ti si od milostivih najmilostiviji. Amin.

  #15419
  Anonimno
  Neaktivan

  Amin!!!

  #15422
  Anonimno
  Neaktivan

  TALIB post=10612 wrote: Hutba od Bilala je od jučer od podne,otprilike kada je članak na avazu objavljen,pogledana više od 27 hiljada puta. 🙂

  Mašala

  #15440
  Anonimno
  Neaktivan

  Novi plamen avazovih zmajeva.Izgleda da su se munafici i kjafiri ujedinili pa napadaju uporedo.
  Kakav je vakat došao da se Islam naziva problemom.'Demokratska sredstva’ su po krminalcu Radončiću slanje 600 vojnika na 30 muslimana.S tim da ova ulizica Zapada sada napada i IZ i SDA i sve što mu i miriše na islam.Ali pametno pokušava da baci kosku između nas i ‘autohtonih muslimana’.Bez obzira na naše neslaganje apeliram na sve one koji se osjećaju muslimanima da ne nasjedaju na ovu podvalu ovog medijskog kriminalca i islamofoba.

  Opasnost od ‘terorizma’ u BiH je ista kao i u drugim postratnim zemljama

  Stranka demokratske akcije i Bakir Izetbegović doveli su vehabije u BiH i zajedno sa ljudima iz Islamske zajednice najodgovorniji su za socijalizaciju onih koji pripadaju tom pokretu, izjavio je danas odgovarajući na pitanje novinara agencije Srna, ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.
  On ističe da su SDA i Bakir Izetbegović dovođenjem vehabija najviše štete nanijeli bošnjačkom narodu, jer takve osobe vjeru prakticiraju na način koji nije autohton na prostorima ovog dijela Evrope.

  Evropski put

  – Problem vehabizma u BiH je ojačan, ili će biti još veći zato što oni koji su ga stvorili ne čine dovoljno napora da se demokratskim sredstvima suprotstave njegovom širenju – navodi Radončić. Prema njegovim riječima, treba koristiti i sva moguća ekonomska sredstva da se ljudi zaposle, jer bi tada bili manje podložni svakoj vrsti manipulacije.

  Ministarstvo sigurnosti BiH, dodaje Radončić, ulaže maksimalne napore, zajedno sa sigurnosnim službama, da na najbolji način spriječi ‘terorističke’ aktivnosti u BiH.

  – Moja procjena je da BiH nema alternativu, osim da ide evropskim putem. Opasnost od ‘terorizma’ je ista kao i u mnogim drugim postratnim zemljama, jer je lakše doći do sredstava za izvršenje ‘terorističkog’ djela zbog mnogo zaostale municije, granata i eksploziva – smatra Radončić.

  Globalan proces

  Uprkos svemu tome, Radončić smatra da se građani u BiH mogu osjećati sigurno isto kao građani bilo koje evropske zemlje.

  – ‘Terorizam’ je globalan proces, naglašava Radončić i ističe da će BiH imati velike izazove da stvori prostor sigurnog življenja. On je dodao da nadležne agencije zbog toga čine maksimum da spriječe bilo koji oblik krivičnog djela, pa i terorizma.

  Vehabizam i ‘terorizam’ su dvije odvojene stvari

  -Vehabizam i ‘terorizam’ su dvije odvojene stvari i ne mora da znači da je neko ko je vehabija povezan i sa terorizmom – zaključuje Radončić.

  Suvereno je pravo Hrvatske da nekog vrati sa granice

  Komentirajući vraćanje predavača u travničkoj medresi Safeta Durgutija sa hrvatske granice, koji je osam godina bio na listi Komiteta za protivterorizam Vijeća sigurnosti UN-a, Radončić kaže da je suvereno pravo Hrvatske da nekoga vrati sa granice, ukoliko smatra da predstavlja opasnost po njenu nacionalnu sigurnost.

Pregledavate 12 postova - 1 do 12 (od ukupno 12)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.