Biblijske Zablude

 • This topic has 13 odgovora, 9 glasova, and was last updated prije 10 years, 2 months by Anonimno. This post has been viewed 7797 times
Pregledavate 14 postova - 1 do 14 (od ukupno 14)
 • Autor
  Postovi
 • #6466
  Anonimno
  Neaktivan

  Neznam jesam odabrao pravu kategoriju čak i više pravu temu ali dugo mi nije nešto jasno u vezi sa ovim člankom kako je moguče ovo da ovo u to doba je postojalo a,svi znamo da nije.

  Pa počnimo odreda ako ima netko bolju formaciju sadržaja neka dopiše. :rad:

  #6467
  Anonimno
  Neaktivan

  Postoji mnoštvo zabluda u vezi riječi napisanih u Bibliji, koje se šire bilo nerazumijevanjem bilo doslovce „glasinom“ – to i to piše u Bibliji, a u Bibliji zapravo piše nešto sasvim drugo. Ovdje ću navesti neke od takvih tipičnih zabluda, i pokušati pojasniti njihovo podrijetlo.

  Rajska jabuka – ovo je vjerojatno najčešća zabluda, ali i najbolje poznata tako da i mala djeca već znaju da plod s drveta Spoznaje nije bila jabuka, kako mnogi vole reći, nego nedefinirani plod. U vrijeme pisanja Postanka jabuka je kao voće bila nepoznata na bliskom istoku. Do ove zablude je najvjerojatnije došlo u prijevodu, jer se u starom engleskom riječ „apple“ koristila za sve vrste voća.

  Besmrtna duša – ovo je mnogo manje poznata, ali također vrlo učestala zabluda. Nigdje u bibliji se ne spominje da je duša besmrtna. Nigdje. Dapače, u samoj Bibliji se navodi (Ezekiel 18) „Duša koji griješi će umrijeti“ i (Matej 10:28) „Ne bojte se onih koji mogu ubiti tijelo ali ne i dušu. Bojte se onih koji mogu u Paklu uništiti i tijelo i dušu.“. Kao i sve u Bibliji, i ovo se može interpretirati na razne načine, ali ostaje činjenica da se nigdje ne navodi da je duša besmrtna.

  Sotona u Rajskom Vrtu – Nigdje u Postanku se ne spominje Sotona, pa tako ni u dijelu koji se odnosi na iskušavanje Eve. Navodi se samo kako se radilo o zmiji „koja je bila lukavija od svih zvijeri na zemlji“ (Postanak 3:1). Vjerojatnije je da je autor tog dijela Postanka mislio na Tiamat – sumeransku božicu voda (s kojom su židovi bili „upoznati“ tijekom babilonskog ropstva), iako je i to vrlo diskutabilno.

  Deset zapovjedi – Biblija uopće ne sadrži listu od deset zapovjedi. Zapravo se radi o petnaestak božjih „izjava“. Iako Biblija daje referencu na deset pravila, ta pravila nisu oblikovana kao ono što poznajemo kao deset zapovjedi (Izlazak 20). Razlike između oblika u kršćanskim denominacijama možete vidjeti ovdje.

  #6468
  Anonimno
  Neaktivan

  http://en.wikipedia.org/wiki/Ten_commandments#Division_according_to_different_religions

  Noina arka – Također vrlo učestala zabluda je da su životinje na arku išle u parovima. Zapravo, u parovima su išle samo nečiste životinje – one koje su tako definirane židovskim pravilima. „Čiste“ životinje su išle u grupama od sedam (Postanak 7:2-3)

  Tri kralja – nigdje se ne navodi da su mudraci koji su došli sa poklonima Isusu kraljevi, niti da ih je bilo troje. Niti se igdje navode njihova imena. Jedina referenca na broj tri je na vrste poklona koje su donijeli (Matej 2:7-11)

  Marija Magdalena – poslovična biblijska bludnica, njezin status najpoznatije prostitutke u povijesti ukinut je tek nedavno iako se nigdje u Bibliji ne navodi da je bila prostitutka. Jedini konkretni navod kaže da ju je opsjelo sedam demona (Luka 8:2). Marija Magalena postala je famozna posljednjih godina zahvaljujući donekle Apokrifnim evanđeljima, ali u prvom redu pseudoznanstvenim radovima poput „Sveta Krv, Sveti Gral“ i sl.

  Nicejski Koncil – Konstantin i ostali sudionici nicejskog koncila nisu oblikovali biblijski kanon. Zapravo, koncil nije ni spomenuo kanon. Kanon je već bio definiran početkom drugog stoljeća knjigama koje su bile u uporabi. Također, Car Konstantin nije imao pravo glasa, bio je samo promatrač.

  Izmjene teksta – ovo nije toliko zabluda koliko teorija zavjere, koja govori kako je tekst Biblije mijenjan kroz vrijeme kako bi se prilagodio ovim ili onim ideološkim motivima. Zapravo, većina izmjena Biblije sastoji se od sitnih razlika koje proizlaze iz grešaka u prevođenju i kopiranju. Za one koji i dalje sumnjaju u to predlažem čitanje Vulgate, prijevoda iz 5. stoljeća i usporedbu sa modernijim verzijama.

  #6469
  Anonimno
  Neaktivan

  Najveći problem u Bibliji je vjerovatno samo jedna persona i to Savle od Tarsusa, odnosno “sveti Pavle” kako ga nazivaju kršćani.

  Sami kršćani su složni da je Savle, Allahov neprijatelj, bio najveći progonitelj sljedbenika Isaa AS, isporučivao ih je Rimljanima za novce.

  A onda, kaže Biblija, dok je jednom tako putovao da bi isporučio turu sljedbenika Isaa AS (muslimana) ukazao mu se Isa AS i rekao “Savle ne čini to nego idi i širi kršćanstvo” i onda je Savle postao Pavle i počeo da širi svoju verziju kršćanstva.

  Kršćani ne mogu da shvate da oni ne slijede Isaa AS nego Savla, Božijeg neprijatelja.

  Taj insan je poništio sve što se ranije govori u Bibliji, poništio je objave Isaa AS i Musaa AS, a sve to lijepo piše u Bibliji – problem je što kršćani slijepo slijede svoje vođe na putu u vatru.

  Najočitiji primjer ovoga je recimo zabrana svinjetine.

  U Bibliji u Starom zavjetu je na dva mjesta zabranjena svinjetina, i to u zakonima za koji sljedbenici Biblije kažu da su objavljeni Musau AS.

  A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen, ne preživa – za vas je nečista. Njihova mesa nemojte jesti niti se njihove strvine doticati – za vas su one nečiste.Levitski zakonik 11:7-8

  A svinja, premda ima papke razdvojene, ne preživa: neka je za vas nečista. Njezina mesa nemojte jesti niti se njezina strva doticati.
  Ponovljeni zakonik 14:8

  Kada ovo pokažeš kršćanima oni će ti reći da oni slijede Isaa AS i Novi zavjet.
  Pa ako nađeš u tom Novom zavjetu šta Isa AS kaže o ovome, i to u baš u poglavlju koje su nazvali “Isus o Starom zavjetu”:
  Nemojte misliti da sam došao ukinuti Zakon i Proroke! Ne dođoh da ih ukinem nego da ih ostvarim. Jer zaista, kažem vam, dok postoji nebo i zemlja, ni jedna jota, ni jedna kovrčica slova iz Zakona sigurno neće nestati a da se ne ostvari. Stoga, ko god prekrši i jednu od ovih i najmanjih zapovjedi i nauči druge da tako rade, bit će najmanji u kraljevstvu nebeskom;Matej, 5:17-19

  Znači nema nikakve zabune da su svi Božiji poslanici neka je mir i blagoslov na njih sve, rekli da je svinjetina zabranjena.

  A onda dolazi Savle, Allah ga kaznio kako je i zaslužio, i govori negdje u Novom zavjetu da ga je Bog uzdigao sebi i postavio mu trpezu na kojoj je bila svinjetina i on je rekao “Gospodaru, ne mogu to jesti, to je meni nečisto” i onda mu je po njegovoj priči Bog rekao “Nemoj govoriti da je nečisto ono što sam Ja očistio”; neka je čist i uzvišen Gospodar od ovoga šta mu je ovaj smutljivac i šejtanov drug pripisao.

  Evo ovo je jedan očit i jasan primjer a ima ih iznimno mnogo, znači samo kad se uzme ova sad Biblija koju oni imaju mogu da vide da je ovaj otpadnik sve promjenio i da oni slijede njega u vatru a daleko su od slijeđenja Isaa AS.

  Još jedan očit primjer, kao što često zna reći Khalid Yasin, Allah ga nagradio; – Gdje u Bibliji piše da je Isa AS rekao “ja sam Bog”? Apsolutno nigdje, piše da se molio Bogu i da je padao na sedždu Bogu; nikad nikome nije rekao da se njemu moli i njemu klanja.
  Sve je to kasnije u novom zavjetu napisao, naravno, Savle prokletnik.

  Ima Biblija, ne znam jel prevedena na naš jezik, koja se zove “Crvena Biblija”. Zove se tako jer je sve što je Isa AS rekao u njoj obojeno crvenom bojom, a sve ostalo je normalnom bojom. Kada bi insan uzeo tu Bibliju i čitao samo to što je Isa AS govorio uvidio bi da kršćanstvo nema nikakve veze sa tim.

  #6492
  Anonimno
  Gost

  Evo jedan video o biblijskim kontradikcijama od dr. Zakir Naik.

  #11452
  Anonimno
  Neaktivan

  То да свињетина може да се једе, тј нечисте животиње, није рекао Павле, већ свети апостол Петар, који је имао виђење где су биле све нечисте животиње и инсекти и чуо је Господа Који му говори; ,,закољи и једи”. А апостол је рекао:,, Нипошто Господе јер никад не једох нешто погано или нечисто.”? затим Му је Господ рекао: ,,Што је Бог очистио ти не погани.”

  #11459
  Anonimno
  Neaktivan

  Monoteista Trinitarijanac post=6211 wrote: То да свињетина може да се једе, тј нечисте животиње, није рекао Павле, већ свети апостол Петар, који је имао виђење где су биле све нечисте животиње и инсекти и чуо је Господа Који му говори; ,,закољи и једи”. А апостол је рекао:,, Нипошто Господе јер никад не једох нешто погано или нечисто.”? затим Му је Господ рекао: ,,Што је Бог очистио ти не погани.”

  Gdje ovo piše?

  #11464
  Anonimno
  Neaktivan

  Monoteista Trinitarijanac evo sto vasa (ne)vjera kaze o tome (Allahove naredbe, zabrana svinjetine, posljedni Allahov vjerovjesnik itd.)
  Uvod evandjelja po Bernabi:
  Bernaba,apostol Isusa Nazarenca, zvanog Krist, svima koji borave na zemlji zeli mir i utjehu. Dragi, veliki i cudesni Bog nas je za vrijeme proteklih dana pohodio Svojim prorokom Isusom Kristom u velikom milosrdju pouke i cudesa, zbog cega mnogi, postavsi prevareni od Satane, pod izgovorom poboznosti, propovijedaju najbezboznije dogme, nazivajuci Isusa sinom Bozijim, odricuci se obrezivanja koje je Bog naredio za svagda, i dopustajuci svako necisto meso: medju kojima je Pavle takodje obmanut, o cemu govorim ne bez zalosti; iz tog razloga ja pisem tu istinu koju sam vidio i cuo, kroz vezu koju sam imao sa Isusom, a da biste vi bili spaseni, a ne obmanuti od Satane i stradali na Bozijem sudu. Zato se pricuvajte svakoga ko vam propovijeda novo ucenje suprotno onome sta ja pisem, da biste bili vjecno spaseni. Veliki Bog neka je s vama i neka vas stiti od Satane i od svakog zla. Amen.

  ”Kad me Bog uzme sa svijeta, Satana ce opet podici ovu prokletu uzbunu, tako sto ce uciniti da bezboznici vjeruju da sam ja bog i sin Bozji, zbog cega ce moje rijeci i ucenje biti okaljano, tako da ce ostati jedva trideset vjernika: nato ce Bog imati milosti nad svijetom i poslace svog Poslanika za kojeg je stvorio sve stvari; koji ce doci sa Juga sa moci i unistice idole sa idolopokolonicima; koji ce oduzeti dominaciju od Satane koju on ima nad ljudima. On ce donijeti sa sobom milost Bozju, za spas onih koji ce vjerovati u njega, a blagoslovljen je onaj ko bude vjerovao njegovim rijecima.” (Evandjelje po Barnabi, 96)

  #11478
  Anonimno
  Neaktivan

  Kako gde? Pa u Novom Zavetu u Delima apostolskim koje je pisao sveti apostol Luka, pisac jevandjelja po Luki. Tacno mesto ovog teksta je: Novi zavet, dela apostolska, glava 10. stihovi od 9. do 15. takodje, na apostolskom saboru kada su se apostoli okupili, doneli su odluku da svi mnogobošci koji se krste mogu da jedu sve osim udavljenoga i krvi i da se cuvaju od bluda, očigledno izvešteni ovim vidjenjem svetog apostola Petra, koji nije tamo neki Petar, već onaj Petar koji je pratio Gospoda Isusa. taj apostolski sabor je opisan takodje u delima apostolskim u petnaestoj glavi. apostol Pavle nije propovedao ništa svoje, već je za svoje nejasnoće otišao u jerusalim da pita apostole koji su bili sa Gospodom Isusom, što znači da nije radio na svoju glavu kao što vi Muslimani želite da prikažete. U toj petnaestoj glavi jasno piše da je onima koji su iz mnogoboštva prešli u hrišćanstvo zabranjeno da jedu udavljeno i krv i da se čuvaju bluda, a nije im zabranjena svinjetina. da sam ja Arapin koji živi u Arabiji ili jevrejin iz Izraela, ne bi bilo potrebno da mi iko kaže da ne jedem svinjetinu, pošto ona ima dosta masti i na visokim temperaturama ( koje su svakodnevnica na bliskom istoku, izaziva nesvesticu, visok krvni pritisak a može dovesti i do smrti. zato je jevrejima iz praktičnog razloga Bog zabranio da jedu svinjetinu. Za Boga miloga pa i svinju je Bog stvorio kao i druge zivotinje. Ako ste Musliman i nikad niste držali svinju, a ja jesam, interesantno je da za razliku od krave koja leži na sopstvenom izmetu, svinja je mnogo cistija pa ima posebno mesto ya izmet, a posebno mesto gde spava, i za to je ne morate trenirati, Bog joj je to ugradiio da cini sama 🙂

  #11479
  Anonimno
  Neaktivan

  Monoteista Trinitarijanac post=6243 wrote: Za Boga miloga pa i svinju je Bog stvorio kao i druge zivotinje.

  Jedete li vi kršćani zmije i guštere? Pretpostavljam da jeste, jer “i zmije je Bog stvorio”. Ako ne jedete, pa kako ne jedete ono što je Bog stvorio?

  Ako ste Musliman i nikad niste držali svinju, a ja jesam, interesantno je da za razliku od krave koja leži na sopstvenom izmetu, svinja je mnogo cistija pa ima posebno mesto za izmet,

  Zaboravio si listi svinjskih vrlina dodati i taj da ako se nađete u mješovito muslimansko-kršćanskoj sredini, kršćansku kuću koja drži svinje možete lahko naći po smradu koji se iz svinjca širi na nekoliko kilometara unaokolo. To vi kršćani možda ne osjećate, jer ste na njega navikli, ali za nekoga ko ne jede svinjetinu, on se “čuje” kilometrima daleko.

  a posebno mesto gde spava, i za to je ne morate trenirati, Bog joj je to ugradiio da cini sama 🙂

  Naravno, jer po islamu, jedno jevrejsko pleme je pretvoreno u majmune i svinje, a svakako, vjerujem, pripadnici tog plemena su imali posebno mjesto gdje se spava.

  Reci: “Hoćete li da vam kažem koji su gori od takvih i koje će Allah još teže kazniti? Oni koje je Allah prokleo i na koje se rasrdio i u majmune i svinje pretvorio, oni koji su se šejtanu klanjali – njih čeka najgore mjesto, jer oni su najdalje s pravog puta odlutali.” (Kur'an, 5:60)

  Ne vjeruješ? Pogledaj svinju i njen pogled, vidjet ćeš da je to ljudski pogled poniženja. Već je poznato da su svinjski organi najpogodniji za humanu transplantaciju jer su otprilike jednake veličine kao i ljudski te imaju sličnu fiziologiju. Svinjsko srce otprilike je iste veličine kao ljudsko i ima sličan kapacitet protoka krvi kao u čovjeka. Detaljnije: http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=11634

  Interesantno je to da je svinja zabranjena u Bibliji, ali da su je dozvolio apostol Petar “који је имао виђење”. Zar ne primjećuješ, Politeista Trinitarijanac, koliko je mnogo stvari u kršćanstvu koje su ubačene na osnovu nečijeg “viđenja”.

  O mudrostima kur’anske zabrane konzumiranja svinjetine, moguće je vrlo detaljno govoriti, jer Gospodar i Kreator ovog svijeta i svega što je na njemu stvoreno, najbolji Poznavalac istog, ljudima je propisao i zabranio određene stvari, i ostavio im iste dostupne za provjeru i istraživanja, kako bi se uvjerili u Njegovu mudrost i veličinu .

  Kaže Allah, dž.š., u Kur’anu (sura El-Bekare, 173.) o zabrani konzumiranja svinjskog mesa: „On vam jedino zabranjuje: strv i krv i svinjsko meso, i ono što je zaklano u nečije drugo ime, a ne u Allahovo.”

  A u suri (El-En'am, 145.ajet) Allah, dž.š., pojašnjava razlog zabrane konzumiranja svinjetine, I proglašava svinjsko meso šerijatski nečistim: „Reci: Ja ne vidim u ovome što mi se objavljuje da je ikome zabranjeno jesti ma šta drugo osim strvi, ili krvi koja ističe, ili svinjskog mesa, – to je doista pogano – , ili što je kao grijeh zaklano u nečije drugo a ne u Allahovo ime”.

  Kao potvrdu nadnaravnosti Kur’ana, dali su brojni svjetski naučnici koji su vršili istraživanja na svinjama tj.svinjskom mesu. Ta istraživanja su pokazala da je svinja jedan od najvećih prenosilaca zaraza i bolesti, kao da i konzumiranje svinjskog mesa ima svoje psihičko-moralne i tjelesno-zdravstvene posljedice. Neki istraživači kažu da u zemljama u kojima se više koristi svinjsko meso, svinja predstavlja simbol seksualne raskalašenosti. Svinja je, za razliku od drugih životinja, životinja koja nema nikakvog osjećaja ljubomore prema svome partneru, tako da ga vrlo lahko prepušta drugim svinjama, i može se reći da čak uživa u tome. Naučno je dokazano da osobe koje se hrane svinjetinom poprimaju slične osobine. A od tjelesno-zdravstvenih posljedica su te, da od svih domaćih životinja, jedino svinja ima zube derače, što je svrstava u red zvijeri, a meso zvijeri zbog svog specifičnog mirisa veoma rijetko učestvuje u ljudskoj ishrani. Jedino svinja od domaćih životinja jede izmet i u njemu se s uživanjem izležava. Jedina od domaćih životinja jede svoju mladunčad i nasrće na ljudsko potomstvo. Hrani se strvinama, čak i onima u fazi raspadanja, kao hijena. Zbog svog načina života i ishrane, prenosnik je mnogih zaraznih bolesti. Zbog toga je meso i mast te životinje lošeg kvaliteta, teško za probavu i opasno po zdravlje. Uviđajući sve navedeno, u mnogim razvijenim zemljama Zapada, svinjske prerađevine su u svakodnevnoj upotrebi svedene na minimum. U masovnoj su upotrebi samo tamo gdje caruje neznanje i glad. Bolesti koje se prenose putem svinjskog mesa mogu se podijeliti u dvije grupe bolesti: one čiji uzrok je samo svinjsko meso i one bolesti kojima je jedan od uzroka svinjsko meso. Počećemo od bolesti čiji je jedini uzrok upotreba ili ishrana svinjskim mesom: Zaraza glistom zvanom Taenia Solium, čija dužina iznosti od 2 do 3 cantimetra i djeluje slično pijavici. Larva ove gliste, po imenu Cysticercus Cellulosic, prenosi se putem ishrane svježim ili nedovoljno kuhanim svinjskim mesom ili mozgom. Kod čovjeka izaziva proljev, slab apetit i bol u probavnim organima. Ova vrsta oboljenja je u svijetu dosta raširena, međutim, u islamskim zemljama se vrlo rijetko nalazi.
  Jedno drugo oboljenje uzrokuje glista zvana Trichina Spiralis, duga oko 3 do 5 milimetara, i takođe se prenosi putem ishrane svinjskim mesom. Kod čovjeka izaziva pojavu prišteva i čireva po tijelu, bol u mišićima te otežava disanje, govor i gutanje hrane; ponekad, usljed grčeva u mišićima koji potpomažu disanje, dovodi do smrti i do danas nije pronađen lijek za takvo stanje. Dijagnostika je veoma teška, pošto simptomi mogu biti slični simptomima pedeset drugih bolesti. Ova glista, takođe izaziva slabokrvnost, vrtoglavicu i povišenu tjelesnu temperaturu. Ukoliko se nastani u želucu ne postoji nikakav lijek koji bi je uništio. Jedna glista mjesečno izleže 15000 jaja i u jedom kilogramu svinjskog mesa može da bude oko 4 miliona njenih larvi. Ove pokretne larve mogu napasti skeletne mišiće, mozak, koštanu srž, mrežnjaču oka i pluća. Kod teške zaraze smrt može nastupiti u drugoj sedmici, a otkrio je engleski naučnik Ser Džejmz Pažet 1835. godine. Značajno je primijetiti, da od vremena Božije objave sinovima Israilovim pa do danas, medicinska nauka nije imala nikakav lijek za pacijente sa trihinozom. Treba navesti i to da je svinjsko meso teško probavljivo i da obično izaziva jednu vrstu zatrovanja po imenu botulizam. No, pored ovih postoji i čitav niz oboljenja, čiji je jedan od uzroka ishrana svinjskim mesom ili u nekim slučajevima dodir s njim:
  Proljev sa sukrvicom, čiji je jedan od uzroka parazit po imenu Coli Balantidum, a koji se prenosi putem svinjskog mesa. Ako dospije u čovjeka, može uzrokovati ozbiljne kliničke simptome – stvara neizlječivu dizenteriju. Simptomi dizenterije su strašno oštri i mogu završiti tragično. Na žalost, do danas ne postoji posebno liječenje za dizenteriju koju uzrokuje Coli Balantidum. Zatim, zarazna žutica koja se prenosi putem vode onečišćene svinjskom, psećom ili mišijom mokračom. Bolest po imenu Erysipelas ili crveni vjetar, od koje najčešće oboljevaju mesari, prenosi se putem svinjskog mesa a izražena je u crvenim, oteklim i bolnim flekama po rukama. Kako se svinja hrani svakakvim otpadom i nečistoćama, čak jede i svoj izmet, njeni probavni organi su pogodno tlo za razvoj raznih parazita i glista koji se dalje putem mesa i mlijeka prenose i na čovjeka. Kukičasti crvići. Mladi crvići ove bolesti ulaze u čovjekovu kožu kroz rane ili probadajući je. Danas mnoge farme svinja počivaju na tzv. “higijenskim osnovama.” Međutim, rezultat je isti kakaje bio stoljećima ranije. “
  Sve ovo što smo ovdje naveli predstavlja samo neke od mudrosti Božije zabrane i naučnih tajni zbog kojih se svinja smatra nečistom, a njeno meso i mlijeko zabranjenim u ishrani, jer s napretkom nauke i medicine napreduju i naša saznanja na ovu temu, te dosadašnja saznanja dovoljana su kao razlog da pazimo na našu ishranu, (i pored toga što mi muslimani ne konzumiramo svinjetinu), jer danas mnogi prehrambeni proizvodi u sebi sadrže neke svinjske emulgatore koji su isto zabranjeni i štetni. (Autor teksta o Mudrostima zabrane svinjetine: Muamer Mujarić, asbih.net)

  #11494
  Anonimno
  Neaktivan

  Jos jednom evandjelje vam po Bernabi koje od vase crkve i crkvenih autoriteta nikad nije osporeno:
  ”Kad me Bog uzme sa svijeta, Satana ce opet podici ovu prokletu uzbunu, tako sto ce uciniti da bezboznici vjeruju da sam ja bog i sin Bozji, zbog cega ce moje rijeci i ucenje biti okaljano, tako da ce ostati jedva trideset vjernika: nato ce Bog imati milosti nad svijetom i poslace svog Poslanika za kojeg je stvorio sve stvari; koji ce doci sa Juga sa moci i unistice idole sa idolopokolonicima; koji ce oduzeti dominaciju od Satane koju on ima nad ljudima. On ce donijeti sa sobom milost Bozju, za spas onih koji ce vjerovati u njega, a blagoslovljen je onaj ko bude vjerovao njegovim rijecima.” (Evandjelje po Barnabi, 96)
  A u ove idolopoklonike danas i vi takozvani krscani spadate

  #11497
  Anonimno
  Neaktivan

  Tzv. Monoteista, obkasni ovo sto je brat AK47 postavio: “U Bibliji u Starom zavjetu je na dva mjesta zabranjena svinjetina, i to u zakonima za koji sljedbenici Biblije kažu da su objavljeni Musau AS.

  A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen, ne preživa – za vas je nečista. Njihova mesa nemojte jesti niti se njihove strvine doticati – za vas su one nečiste.Levitski zakonik 11:7-8

  A svinja, premda ima papke razdvojene, ne preživa: neka je za vas nečista. Njezina mesa nemojte jesti niti se njezina strva doticati.
  Ponovljeni zakonik 14:8

  Kada ovo pokažeš kršćanima oni će ti reći da oni slijede Isaa AS i Novi zavjet.
  Pa ako nađeš u tom Novom zavjetu šta Isa AS kaže o ovome, i to u baš u poglavlju koje su nazvali “Isus o Starom zavjetu”:
  Nemojte misliti da sam došao ukinuti Zakon i Proroke! Ne dođoh da ih ukinem nego da ih ostvarim. Jer zaista, kažem vam, dok postoji nebo i zemlja, ni jedna jota, ni jedna kovrčica slova iz Zakona sigurno neće nestati a da se ne ostvari. Stoga, ko god prekrši i jednu od ovih i najmanjih zapovjedi i nauči druge da tako rade, bit će najmanji u kraljevstvu nebeskom;Matej, 5:17-19 “

  ????????

  #14243
  Anonimno
  Neaktivan

  RPG post=6218 wrote: [quote quote=Monoteista Trinitarijanac post=6211]То да свињетина може да се једе, тј нечисте животиње, није рекао Павле, већ свети апостол Петар, који је имао виђење где су биле све нечисте животиње и инсекти и чуо је Господа Који му говори; ,,закољи и једи”. А апостол је рекао:,, Нипошто Господе јер никад не једох нешто погано или нечисто.”? затим Му је Господ рекао: ,,Што је Бог очистио ти не погани.”

  Gdje ovo piše?
  To je iz biblije – djela apostolska, 10.

  9. Sutradan, dok su oni putovali i približavali se gradu, oko šeste ure uziđe Petar na krov moliti.
  10. Ogladnje i zaželje se jela. Dok mu pripremahu, pade on u zanos.
  11. Gleda on nebo rastvoreno i posudu neku poput velika platna: uleknuta s četiri okrajka, silazi na zemlju.
  12. U njoj bijahu svakovrsni četveronošci, gmazovi zemaljski i ptice nebeske.
  13. I glas će mu neki: “Ustaj, Petre! Kolji i jedi!”
  14. Petar odvrati: “Nipošto, Gospodine! Ta nikad još ne okusih ništa okaljano i nečisto”.
  15. A glas će mu opet, po drugi put: “Što Bog očisti, ti ne zovi okaljanim!”
  16. To se ponovi do triput, a onda je posuda ponesena na nebo.

  Na osnovu ovog teksta Pavle je “ocistio” svinjetinu… i ucinio je cistom…
  Ako citamo dalje taj dogadjaj bi trebao da se odnosi na tekst br. 28…


  17. Dok se Petar dvoumio što bi imalo značiti viđenje koje vidje, eto ljudi koje je poslao Kornelije: pošto se raspitaše za Šimunovu kuću, pojave se na vratima,

  28. te im reče: “Vi znate kako je Židovu zabranjeno družiti se sa strancem ili k njemu ulaziti, ali meni Bog pokaza da nikoga ne zovem okaljanim ili nečistim.

  Mi muslimani znamo za cisto vino (u dzennetu) ali za ciste svinje ne znamo…

  Sejtanova izreka o svinjskom mesu, kako je svinjsko meso bilo zabranjeno, iz razloga, zato sto je brzo propadalo u pustinji (zbog vrucine), i zato sto nije imalo frizider u doba Muhammeda s.a.w.s., je stara koliko i sam frizider… ustvari svinja i ne zivi u pustinju, kakva glupost, i svako cisto meso se jede dok se ne pokvari, pa kad bi bilo tako i za svinjsko meso isto bi vazilo da se pojede dok se ne pokvari…

  Monoteista Trinitarijanac napisao/la:
  Za Boga miloga pa i svinju je Bog stvorio kao i druge zivotinje.

  RPGnapisao/la:
  Jedete li vi kršćani zmije i guštere? Pretpostavljam da jeste, jer “i zmije je Bog stvorio”. Ako ne jedete, pa kako ne jedete ono što je Bog stvorio?

  E to je to, nekome se gadi haram, bilo svinja, magarac, ili majmun, a nekome i ne… iako je sve haram.

  #28321
  Anonimno
  Neaktivan

  Salam!
  Bibliju citiraju i komentiraju osobe koje nemaju ni trunke teološkog znanja.
  Najsmješnije je što ti isti nemaju pojima niti o K'uranu.

Pregledavate 14 postova - 1 do 14 (od ukupno 14)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.