Bratska komunikacija u cazinskoj medresi

 • This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated prije 10 years by Anonimno. This post has been viewed 381 times
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #9369
  Anonimno
  Neaktivan

  Maloljetničko nasilje u internatu Medrese: Pretukao ga vršnjak, učenici iz straha šutjeli
  Šesnaestogodišnji Emrah Bešić završio na Odjelu hirurgije bolnice u Bihaću

  U internatu cazinske Medrese “Džemaluddin ef. Čaušević” 13. juna u večernjim satima Aladin H. (16) iz Velike Kladuše teško je pretukao školskog kolegu Emraha Bešića (16) iz Bosanske Krupe. Dječak se nalazi na Odjelu hirurgije Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću i zbog povrede lijeve noge kreće se uz pomoć štaka.

  – Aladin me tukao rukama i nogama u internatskoj sobi držeći mi ruku na ustima. Vrata je blokirao policom od ormara, a mjesto gdje me je tukao zaklonio je s dva madraca – ispričao je Emrah Bešić, konstatirajući da učenici koji su bili u blizini i znali šta se dešava iz straha nisu ništa prijavili dežurnom profesoru Abdulahu Beniću.

  Emrahovi roditelji Jasmin i Hatidža Bešić, koje smo zatekli kod sina u posjeti, kažu da je Emrah povratio krv u kući, nakon čega su ga odvezli u Dom zdravlja u Bosanskoj Krupi, odakle je upućen u Bihać.
  Povrijeđenog učenika posjetio je i njegov razrednik Rifet Šahinović, ali nije bio raspoložen da daje izjave jer, kako je rekao, tako nalažu pravila Medrese. U ovoj ustanovi, međutim, jučer se niko nije javljao na službeni broj.

  Nezvanično saznajemo da je Aladin H. isključen iz škole. Policija, Tužilaštvo USK i Općinski sud u Cazinu rješavat će ovaj slučaj, a istovremeno će porodica Bešić privatnom tužbom tražiti satisfakciju zbog Emrahovih povreda i pretrpljenog straha.

  – Nama je zasmetalo što je jedna od medicinskih sestara iz Kantonalne bolnice dolazila do našeg sina i ubjeđivala ga da odustane od izjava da je pretučen. Ne znamo po čijem nalogu – kažu Jasmin i Hatidža.

  Izvor: Dnevni Avaz, 19.06.2012.god.

  Bratski nema šta, baš onako po bosanskom sunnetu!!!
  Pored ostalih ispada prisutnih na medresama tzv.Islamske zajednice u BiH poput buđenja uz muzičke numere srbijanskih folk prostitutki, obilježavanje maturskih večeri uz alkohol, nedopuštena ašikovanja između učenika, slučajeve nepropisnog odijevanja, svakodnevno “ispiranje” mozga učenika raznim sufijsko-rafidijskim devijacijama i modernističkim shvatanjima islama od strane pojedinih profesora te neizostavno blaćenje mrskih “vehabija”, još jedan primjer kuda to novotarska Islamska zajednica vodi svoje stado, kojoj je umjesto vođenja račun o tome da se od Bošnje napravi kompletna islamska ličnost, prioritet ostvarivanje materijalne koristi i pridobijanje širokih masa na stranu bilo kojeg aktuelnog režima “nepobitnim šerijatskim i razumskim” dokazima.
  A ostalo manje – više, baš onako u duhu bosanskog islama.

  Mi smo zatekli pretke naše kako ispovijedaju vjeru i prateći ih u stopu mi smo na Pravom putu.”sura Zuhruf 22.ajet

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

FA: Šta će se desiti ako Putin upotrijebi nuklearno oružje u...

0
Opasnost bi bila najveća ako bi se rat odlučno okrenuo u korist Ukrajine, jer bi se tada Rusi mogli odlučiti na strašni rizik upotrebe taktičkog nuklearnog oružja kako bi izbjegli poraz.
Ramazan

Vrline posta ljeti

Pratite nas na Facebooku

5,458LikesLikes