Brzo klanjanje

 • This topic has 2 odgovora, 2 glasa, and was last updated prije 10 years, 4 months by Anonimno. This post has been viewed 2092 times
Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Autor
  Postovi
 • #13861
  Anonimno
  Neaktivan

  Es Selamu Alejkum,
  Zanima me šta raditi kada se u namazu na 3 i 4 rekatu ne stignem proučiti fatihu ili proučim ali je to po mom mišljenu brzo. Jer mi se dešavalo da u pola moga učenja na 3 i 4 rekatu imam donese tekbir. Smatram da ne klanjam ni sporo ni brzo. Ali često mi se dešava da moram brže proučiti faithu kako bi stigao imama u namazu. Ovo me prvenstveno zanima zato što sam čuo negdje da nema namaza bez fatihe. Čak mi se znalo desiti da na prvom rekatu proučim subhaneke, euzu, bismilu i fatihu. Da ne govorim da u namazim ( podne, ikindija) gdje se uči u sebi moram učiti najkraće sure. Ne želim kritikovati nikoga niti želim da ovo bude uzrok rasprave.
  Dakle zanima me validnost namaza u ovakvim situacijama, da li treba ponoviti namaz kada ne stignemo proučiti fatihu?
  Da vas Allah nagradi.

  #13912
  Anonimno
  Neaktivan

  Ako imash mogucnost klanjaj u msdzidu sa bracom i nikako neidi u b*idatarske mesdzide jel u vecini njih je ista situacija.
  ja licno gdjesam nemam sunetskoga mesdzida i klanjam u dzamiji jedino prilicno normalan namaz obavim kada je stariji imam na namazu a gdje god klanjam gdje su mladzi imam shubhe kao i ti iste.

  #13920
  Anonimno
  Neaktivan
Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.