Coca-Cola

 • This topic has 9 odgovora, 6 glasova, and was last updated prije 11 years, 1 month by Anonimno. This post has been viewed 2163 times
Pregledavate 10 postova - 1 do 10 (od ukupno 10)
 • Autor
  Postovi
 • #7284
  Anonimno
  Neaktivan

  Uzmite u obzir da se isti propisi zbog kojih su cigare haram mogu primjeniti na ovo crno piće.. Naučno je dokazano da je ovo piće štetno po zdravlje.. Koristi nema nikakve jer u biti ne gasi žeđ, samo je povećava..

  Uzmite u obzir da je ovo najjača kompanija u židovskoj mreži korporacija i da kupovinom njihovih proizvoda vjerovatno donirate oružje za pokolj muslimana širom svijeta..

  I uzmite u obzir ove poruke kufra na logu ove kompanije.

  Nisam nikakav alim da kažem da je haram, ali je sigurno od ahlaka osobe ne finansirati ovu kompaniju ni na koji način.

  Allah vas pomogao.

  #7293
  Anonimno
  Neaktivan

  Slazem se, coca cola je najgori brend, nema nikakve koristi. Cak sta vise citao sam da ubacuju neko hemijsko jedinjenje koje stvara zavisnost kod mnogih.
  Tako da nije cudo vidjeti nekog kako se navuko na ovaj jevrejski proizvod.
  A postoji jos stotine naucnih razloga o stetnosti ovog jevrejskog proizvoda.

  #7294
  Anonimno
  Neaktivan

  Nebitno u čijem je vlasništvu kompanije (samo razlog više) da bi svakome sugerisali da mu je bolje da nikada ne pije ovo piće, a da djecu od malena uči da je to jako štetno za zdravlje, kao i sva ostala gazirana pića. Isto i sa brzom hranom.
  Te su kompanije prvo zatrovale tijela amerikanaca, a sada su u pohodu na ostatak svijeta. To je jedan od najvećih razloga pretjerane gojaznosti kod ljudi, a posebno kod djece.

  #7304
  Anonimno
  Gost

  Tema koja je usko povezana

  Šta znamo o pepsiju?

  Da li su amerikanci stvaro uspjeli da se poigraju sa više od milijadru i po muslimana i arapa tako što su ih naveli da desetljećima poju gazirano piće proizvedeno iz kiselina svinjskih crijeva?

  Ovo pitanje je potegnuto od strane Centra za islamsko istraživanje koje je poslalo uzorke gaziranih pića PEPSI-ja i COCA COLA-e na analizu pepsina kao glavnog elementa ovih pića.

  Prvi put ova tema je stavljena na sto još pedesetih godina kojeg su predvodili Ahmed Jasin ispred Egipatske partije zajedno sa Sejjidom Kutbom kada je izdao fetvu o zabrani PEPSI-ja i COCA COLA-e zbog sadržaja materije pepisna koji se dobija direktno preradom kiselina iz svinjskih crijeva. To je uzrokovalo ekonomski pad kompanije kola kole i pepsija u Egiptu jer su ljudi odbili kupovanje ovih pića.

  Danas se isto pitanje postavlja od strane doktora Mustafe Eš-Šeka'ata (Allah ga nagradio) predsjedavajućeg Odbora vrhovnog tijela za kontrolu uzoraka hrane i pića a u ovom slučaju limenki pepsija. Dr. Šek'a kaže da ne gleda na bojkot američkih i cionističkih proizvoda, već treba izvršiti analizu istih, a posebno kada je riječ o pepsiju. Kotrola će biti obavljena u posebnim i neovisnim laboratorijama za ispit kvalitete hrane i pića. Na taj način će se zaštititi proces od pokušaja podmićivanja i lobiranja.

  Dr. Šek'a kaže da je u Americi živio 6 godina te je u međuvremenu došao do zapanjujućih informacija tj. da materija koja se koristi u proizvodnji pepsija i koja pomaže proces varenja hrane u želudci biva dobijena iz svinjskih crijeva.

  Jedan od izvora koji su izrazili želju da ostanu anonimni kaže: Mi proizvodimo i punimo PEPSI u Egiptu i ostalim arapski zemljama, ali pri tome se izbjegaje reći i obznaniti istina. Naime sastavni dio koji se dodaje unutar napitka biva uvežen u obliku rijetkog tijesta u hermetički zatvorenim buradima. Ova burad ne biva otvorena sve dok ne dođu na proizvodnu traku.

  Nakon što se ova materija doda u PEPSI u toku proizvodnje i nakon samog procesa flaše, limenke i ostala emblaža mora također biti hermetički zatvorena na policama tržnih centara. Smijem izazvati svakog pojedinca da izričito ustvrdi šta su sastavni dijelovi pepsina.

  Jedna od reklama kompanije PEPSI koja potvrđuje da se PEPSI proizvodi od svinjskih materija.

  Kompanije za proizvodnju hrane ne staju kod ove granice nego je prelaze čak i kod proizvodnje prehrambenih artikala u koje mješaju svinjske kiseline i masti.

  Po tome je poznata kompanija Wrigleys koja se bavi proizvodnjom žvakaće gume EXTRA.

  Žvakaća guma koja se konzumira u našim državam sadrži masne aminokiseline koje se hemijskim procesom dobijaju iz svinjskih masti.

  Nema sumnje da se ovo suprostavlja vjerskim običajima muslimana. Tome se može dodati odgovor jednog od odgovornih ove kompanije potvrđujući da ove žvakaće gume nisu halal muslimanima. Moja obaveza je da kažem kako se ove kiseline izdvajaju iz svinjskih masnih tkiva kao i sama materija pepsina i same nose u sebi karcenogene ćelije. Ova kancerogena tijela uzrokuju najčešće karcinom debelog crijeva i rektuma, prostate, maternice, žuči, dojke i pankreasa.

  Dok je PEPSI omiljeno piće kod velikog broja stanovnika Zemlje indijci su ga koristili za sasvim drugu namjenu. Naime, napitak pepsija koriste u borbi protiv velikog broja insekata i biljaka koje im ugrožavaju usjeve. Sve zato što je PEPSI moga da djeluje bolje nego bilo koje drugo hemijski biološki otrov u deratizaciji i dezinsekciji i zato što je znatno jeftiniji.

  Dr. Mustafa Eš-Šek'a naglašava da će povesti rat protiv ove kompanije nakon što se dobiju laboratorijski rezultati i kada se dokaže da deklaracija ne odgovara stvarnom sastavu unutar flaša i limenki PEPSI-ja. Naime, zahtijevat će da se direktno uzme uzorak iz buradi gore spomenutih nepoznatih materija. A za informaciju više samo jedno bure je dovoljno da se prizvede 10 000 flaša PEPSI-ja. Naravno za očekivati je suprotan stav same kompanije PEPSI koja neće htjeti priznati šta to muslimani piju zadnjih nekoliko godina. Ako je cijena jedne flaše u Saudijskoj Arabiji rijal i po da li zaslužuje svinjska mast da se kupuje a da se istovremeno gubi vjera i ovaj svijet?

  Zato se moramo postaviti u jednom safu u bojkotu njihovih proizvoda jer je danas to možda jedino oružje koje posjedujemo svi zajedno. Ujedno će ovo biti odgovor na našu ljudsku i vjersku obavezu i kao najbolji način borbe protiv okupatora cionista i svih onih koji ih pomažu. Također zaštit ćemo svoje zdravlje od otrova koje nam prodaju cionisti u našim trgovinama.

  Allahov Poslanik, sallAllahu alejhi we sellem, kaže: « Očisti svoju hranu bit će ti primljena dova. »

  Više od milijardu i po muslimana širom svijeta konzumiraju svinjske masti putem pepsija i drugih napitaka firme coca-cole.

  Deklaracije o nagrizanju materijala i kože na ambalaži spornih buradi ukazuju na to da je PEPSI otrovna materija, jer ako može da rastvori željezo onda možete zamisliti šta se dešava unutar želudca osobe koja konzumira ovaj ubojiti napitak.

  Izvor : okcsana.org

  #7941
  Anonimno
  Neaktivan

  Stanovnica Novog Zelanda umrla od Koka – kole

  Prekomerno konzumiranje Koka-kole bi moglo biti uzrok smrti 30-godišnje novozelanđanke Nataše Haris veruju lekari, prenosi televizija Sky News.
  Haris je umrla od srčanog udara. Prema izveštaju patologa, uzrok napada je mogla biti hipokalemija, koja se dobija prekomernom upotrebom Coca-Cole i nedostatka hranljivih materija u ishrani pokojnika. Pored toga, eksperti su ustanovili veoma visok sadržaj kofeina kod žene. Rođaci preminule, kažu da je Haris mogla popiti do 10 litara ovog pića. Ona je razvila zavisnost na piće. Rođaci nisu imali pojma da je Coca-Cola opasna po zdravlje. Predstavnici kompanije Coca-Cola negiraju da bi uzrok smrti Haris, mogao da bude korišćenje njihovog proizvoda.

  enovosti.info

  #7947
  Anonimno
  Neaktivan

  #7949
  Anonimno
  Neaktivan

  Ovo gor je dobra slike i de neko neka je ozivi ja trenutno neumijem.

  #7950
  Anonimno
  Neaktivan

  #7951
  Anonimno
  Neaktivan

  Nešto neće da se postavi… a koji je fazon ove slike?

  #7960
  Anonimno
  Neaktivan

  AK47 post=2226 wrote: Nešto neće da se postavi… a koji je fazon ove slike?

  Fajlovi koji se ne zavrsavaju standardnim image extenzijama (.jpg, .png, .gif…) nisu obuhvaćeni IMG tagovima, tako da se ne mogu implementirati na ovom forumu.
  Sliku treba preuzeti pa potom podici na nekom od image hosting providera pa linkati.

Pregledavate 10 postova - 1 do 10 (od ukupno 10)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.