Daija iz Bosne na MEMRI TV-u

 • This topic has 4 odgovora, 4 glasa, and was last updated prije 11 years, 1 months by Anonimno. This post has been viewed 2324 times
Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Autor
  Postovi
 • #16050
  Anonimno
  Neaktivan

  MEMRI TV – Middle East Media Researh Institute- što u nekom slobodnom prevodu znači Medijski institut za istraživanja Bliskog istoka.
  To je ustvari židovska TV kuća koja se bavi istraživanjem Bliskog Istoka.Poseban akcenat bacaju na istraživanje kako kažu džihada i “terorizma”.
  Tj. pronalaze govore šejhova, mudžahida, i prevode ih na engleski.I ne samo šejhova i mudžahida nego svih onih koji se njima učine “prijetnjom”.
  Ja sam skoro postavio jedan njihov video od Ebu Musaba koji govori o Mursiju itd.Uglavnom ima ih dosta, od Envera Avlakija pa od šejha Usame pa čak i do Hizbušejtana i ostalih.
  Danas mi jedan video posebno zapao za oko.Radi se o jednom našem daiji koji dospio u njihovu rubriku Praćenje prijetnje džihada i “terorizma” a kome se radi pogledajte sami.
  http://www.memrijttm.org/content/en/report.htm?report=6452&param=GJN

  Za administraciju:Video nisam mogao postaviti direktno jer ga nisu izbacili na svom YT kanalu.Znači jedino ovako sa linkom na tu njihovu rubriku.

  #16083
  Anonimno
  Neaktivan

  Kako mrzim – a ne volim mrziti jer me vodi dalje od Gospodara – kada se uzmu stvari koje daije poput brata Bilala kazu van svojih namjera, na primjer ova pjesma koju su oni “istrazili” i preveli. Da su kakvi istrazivaci nasli bi i nedavni razgovor brata na Face TV-u gdje je direktno upitan za ove stihove i brat odgovara “pa nije bas tako” i onda razjasni da je ovo otpjevano tokom veselja i kao neka vrsta narodne pjesme. Prema tome, brat Bilal daje do znanja da su ovo sto je otpjevao stihovi sa veselja a ne neka vrsta poziva u dzihad da se svi raznesemo. Da ih Allah, Subhanehu we Teala, uputi na istinu i skrene sa puta lazi. Ako ce vec istrazivati stvari, neka istrazuju citavu istinu a ne samo one djelove koji njima idu u korist.

  #16091
  Anonimno
  Neaktivan

  Selam Alejkum,

  slazem se da kafiri koriste ovakve stvari u svoje svrhe tako sto lazu i iskrivljuju znacenje onoga sto je receno. Mozda sejh nije znao tada da ce ga ovako pazljivo pratiti 4 godine kasnije i da ce svaku njegovu rijec ovako bezobrazno tumaciti, ali ne vidim kako je ovo pomoglo niti sejhu Bilalu niti muslimanima BiH.

  #16092
  Anonimno
  Neaktivan

  A ja ne vidim kako ulizivanje, dodvoravanje, uvlacenje kafirima….. pricanje pojedinih daija samo o onome sto je milo cafirima cuti, iskrivljavanje propisa i islama iz istog razloga, pomaze sejhovima i muslimanima BiH, ali vidim kamo nas je to odvelo…

  #16124
  Anonimno
  Neaktivan

  Da njiha interesuje stvarnost i istina nebi oni ovo ni objavili.Kjafire cuju sta hoce da cuju i to ti je tako otakko je dunjaluka.Ne brigajte braco : upuceni su upuceni a neupuceni ce uz Allahovu volju dobiti uputu.Oni sto nece, nece pa i to je za nas istina da mozemo razlikovat kjafire i munafike od iskrenih muslimana. A sve se desava sa Allahovom voljom , amin.

Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.