Egipat poplavio tunele prema Gazi

 • This topic has 2 odgovora, 2 glasa, and was last updated prije 11 years, 3 months by Anonimno. This post has been viewed 1154 times
Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Autor
  Postovi
 • #15352
  Anonimno
  Neaktivan

  Egipat poplavio tunele prema Gazi

  Egipatske snage poplavile su tunele prokopane na granici s Pojasom Gaze, u pokušaju da zaustave krijumčarenje dobara, kazali su egipatski palestinski zvaničnici.

  Mreža tunela je od vitalnog značaja za Gazu, jer 30 posto dobara ulazi u enklavu i na taj način zaobilazi blokadu koju je Izrael uveo prije više do sedam godina.

  Mještani kažu da su egipatske snage namjerno potopljavale tunele vodom.

  Egipatski sigurnosni izvor na Sinaju rekao je za Reuters da je ova kampanja počela prije pet dana.

  Iznenađeni Hamas

  “Koristimo vodu iz obližnjeg vrela kako bi blokirali tunele”, rekao je on, želeći ostati anoniman.

  Desetine tunela su uništene od kako je prošlog augusta ubijeno 16 egipatskih vojnika u pobunjeničkom napadu u blizini izraelskog zida u Gazi.

  Ovaj potez je iznenadio i razbjesnio Hamas, koji se nadao puno boljim odnosima sa zvaničnim Kairom nakon što je na vlast došao prvi demokratski izabrani egipatski predsjednik Muhamed Mursi.

  (AJB)

  Iznenadice mursi jos vise one koji su za njega glasali ili ga podrzavali, taj isti Hamas je podrzao i cestitao mursiju kad je bio izabran a sad se kao iznenadzuje, pa sta ocekuju od demonkratu da pomogne braci u palestini, pokrene dzihad, NEE to islamisti-demonkrate nikad nece uciniti jer dijelima iz dana u dan pokazuju da su samo novi taguti u nizu.
  Allah ga kaznio, kako nema bar osnovnog ljudskog osjecaja za palestinsku djecu kojima je hrana i odjeca dostavljana preko tog tunela.

  #15357
  Anonimno
  Neaktivan

  amin…

  #15365
  Anonimno
  Neaktivan

  Amin!

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.