Fema.

 • This topic has 12 odgovora, 7 glasova, and was last updated prije 11 years, 9 months by Anonimno. This post has been viewed 1237 times
Pregledavate 13 postova - 1 do 13 (od ukupno 13)
 • Autor
  Postovi
 • #12342
  Anonimno
  Neaktivan

  FEMA- Federal Emergency Management Agency
  Znamoli shtaje to?

  ——————————————————————————————-
  Evo na googlu sila materijala :

  ———————————————————————————————
  A evo shta Mladen Maric kaze u zadnjem dijelu paralela:

  #12343
  Anonimno
  Neaktivan

  naravno,netreba obracati previshe paznje na zadnji dio price jel znamo daje neosnovan po pitanju dzihada i mudzahida.

  #12351
  Anonimno
  Neaktivan

  Hajrohajrullah post=7163 wrote: FEMA- Federal Emergency Management Agency
  Znamoli shtaje to?

  ——————————————————————————————-
  Evo na googlu sila materijala :

  ———————————————————————————————
  A evo shta Mladen Maric kaze u zadnjem dijelu paralela:
  http://http://www.youtube.com/watch?v=y2bpx93WHEA;feature=share

  Halalimi Hajro u ovaj video ima mnogo lazi i kleveta i mislim da je bolje da se makne.

  #12359
  Anonimno
  Neaktivan

  Citav snimak se cini slabo povezanim, ali me interesuje za koje dijelove braca misle da su bez osnove ili da lazu? Ne sumnjam da su braca u pravu, samo zelim da povecam svoje znanje kada su u pitanju dzihad i mudzahidi.

  #12366
  Anonimno
  Neaktivan

  Edo7 post=7180 wrote: Citav snimak se cini slabo povezanim, ali me interesuje za koje dijelove braca misle da su bez osnove ili da lazu? Ne sumnjam da su braca u pravu, samo zelim da povecam svoje znanje kada su u pitanju dzihad i mudzahidi.

  Krecite u boj, bili slabi ili snazni, i borite se na Allahovu putu, zalazuci imetke svoje i zivote svoje! To vam je, da znate, bolje!
  (Kur'an;AtTawba 41.ajet)

  …ubijajte mnogobozce gdje god ih nadete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakom prelazu docekujte!
  (Kur'an;AtTawba5.ajet) Dzihad, kao vid borbe na Allahovom putu, predstavlja jedini i najuspjesniji nacin cuvanja i opstanka islama. I pored velikog znacaja i vaznosti dzihada savremeni islamski ucenjaci mu nisu posvetili potpunu potrebnu paznju. A trebali bi biti svjesni uloge dzihada u islamu. Islam moze jedino ponovo stupiti na scenu putem dzihada. Jer je to onaj put koji je zacrtao Allah dz.s. da bi se ocuvalo dostojanstvo i cast njegovih sljedbenika.
  Mi nimalo ne sumnjamo u cinjenicu da ce diktatori koji drze vlast na zemlji prepustiti te pozicije samo pod pritiskom sile i oruzja, nikako drukcije. U tom smislu je izrecena i usmjerena Poslanikova s.a.v.s. poruka:
  “Poslat sam sa macem prije Sudnjeg dana, da uspostavljam zakone Allahove vjere, dok se ne bude obozavao samo Allah na Zemlji, Allah koji nema sudruga u vlasti. Odredio je da moja nafakaopksrba bude ispod sjene moga koplja. Odredio je da ponizenje padne na onoga ko se suprotstavi mojoj naredbi .A ko bude oponasao jedan narod, pa on njemu i pripada.”
  /// Prenosi Ahmed od ibn Omera///

  Ibn Redzep elHanbeli je prokomentarisao ovu Poslanikovu izjavu:
  “Poslat sam sa sabljom”….Znaci:”Allah dz.s. ga je poslao sa sabljom da poziva u monoteisticku vjeru, one koji su prethodno pozvati argumentima Kur'ana, pa su odbili.
  Onda se takvima upucuje poziv sabljom, odnosno oruzjem !!!

  Jedne prilike se Allahov Poslanik s.a.v.s. obraca kurejsijskim vodama i prvacima u Mekki i porucuje im:”Slusajte, o kurejsijska skupino, tako mi Onoga u cijoj je ruci moj zivot, dolazim vam sa necim sto ce vas dovesti do pokolja!”Svi smo slusali ovaj njegov govor, svako od nas se osjecao kao da na glavi nosi pticu, od straha poruke Poslanikovih rijeci. Allahov Poslanik je odmah na pocetku svoje misije oznacio put kako da se postupa sa vladarima nevjernicima koji vode krivom putu. To nagovjestava Allahov Poslanik s.a.v.s. dok je jos bio u Mekki.

  Allahov Poslanik je nagovijestio uspostavljanje islamske drzave i ponovno vracanje hilafeta na scenu i uspostavljanje Bozijeg zakona na zemlji. Allahova je naredba da se uspostavi takav sistem vlasti. Svaki Musliman i muslimanka su duzni da ulazu krajnji raspolozivi trud u vracanju i uspostavljanju tog poredka.
  Muhammed s.a.v.s. je rekao:
  “Allah dz.s. mi je pokazao zemlju. Vidio sam njen krajnji Istok i krajnji Zapad. Pokazano mi je da ce moj ummet dostici do krajnjih granica Istoka i Zapada.”

  U drugom hadisu Allahov Poslanik Muhammed s.a.v.s. je rekao:
  “Islam ce dospjeti svugdje gdje dostize dan i noc. Allah dz.s. nece dozvoliti da ostane ni jedna kuca u koju nece uci islam. U neke kuce Islam ulazi casno, jer ulazi preko onih koji ga dobrovoljno prihvate, a u neke ce uci silom.”
  (Ovo se kosi sa Kur'anskim ajetom u kome se naglasava da nema prisile u vjeri. Ovo znaci da ce Islam zavladati svijetom, i da ce cak i oni koji ga ne prihvate dobrovoljno morati se pokoriti zakonima islama. Primjer za to je kao odredivanje placanja dzizijeobaveznog poreza krscanima u korist islamske drzave, a muslimani im zauzvrat garantiraju i stite vjeru njihovu, imovinu i cast). Rekao je Allahov Poslanik s.a.v.s.
  “Oni koji prihvate islam oni su casni, a oni koji ga odiju bice ponizeni.”
  ///Prenose Ahmed i Taberanija, Hajsemi je rekao:
  Prenosioci u senedu ovoga hadisa su pouzdani (sika).///

  Vidim da veliki broj od Ucenjaka kada pricaju o Odlik I Svojstva SPASHENE SKUPINE das u oni MUDZAHIDI koji ratuju na Allahovom Putu Naredzuju na dobro I Odvracaju od Zla. Oni su istomvremeno posjednici snage i moci koju moraju posjedovati da bi iskorijenili zlo, jer je sa unistenjem zla potrebna snaga, za razliku od pozivanja na dobro gdje ona nije potrebna.

  U odlike koje postpadaju pod svojstvo dzihada su sljedece:
  1. Postojanje potpomognute pobjedonosne skupine u svakom vremenu do Sudnjeg dana, a cije djelovanje nece prestati sto potvrduju rijeci Resulullaha s.a.v.s:”Jos se skupina moga ummeta bori za istinu ne predujuci…sve dok ne dode Allahova odredba” U drugom rivajetu:”…do Sudnjeg dana.”
  To bez sumnje unosi mir i daje nadu da ce uvijek biti hajra u nasem ummetu i da ce Allahova pomoc doci, kad tad. To takode podstice covjeka da krene u potragu za svojom bracom kojima je Allah ‘azze ve dzelle, obecao pomoc nad dusmanima.
  2. Dzihad je trajan sve do Sudnjeg dana i njega ne moze nista obustaviti, imali muslimani halifu ili ne kao u vremenu u kojem mi zivimo.
  To potvrduje hadis koji prenosi Seleme ibnNufejl ElKindi, kaze: “Sjedio sam kod Resulullaha s.a.v.s. pa je rekao neki covjek :”O Resulullah, ljudi su raspregli konje i ostavili oruzje i rekli :”Nema dzihada, rat je prestao!” Okrenuo se Resulullah s.a.v.s., prema njemu i rekao: “Slagali su! Sada, sada je dosla borba i jos ce se moj ummet boriti za istinu Allah ce nevjernickom narodu udaljiti srca od istine i s njima ce opksrbiti vjernike, sve do Sudnjeg dana, dok se ne ispuni Allahovo obecanje, a u grivi (posjedovanju) konja je obecana dobrobit do Sudnjeg dana.”
  EnNesai,br.3333
  I kaze Resulullah,s.a.v.s.:”…a u grivi (posjedovanju) konja je obecana dobrobit do Sudnjeg dana, nagrada i plijen.”
  Muslim

  Iz prethodnog se vidi trajnost dzihada i postojanja mudzahida na Allahovom putu. Zato grijese oni koji kazu da su vrata dzihada zatvorena nedostatkom halife.
  Smatrajuci da nema dzihada bez halife jer je optuzivanje iskrenih vjernika koji su se borili na Allahovom putu protiv nevjernika. I u vrijeme Resulullaha s.a.v.s. su se ashabi borili bez njegove dozvole, poput EbuBesira i onih koji su sa njim bili u vremenu dok je Resulullah s.a.v.s. bio u primirju sa Kurejsijama. Takoder se Ibn Tejmijje borio protiv Tatara i drugih, Muhammed ibn Abdulvehhab protiv bid'ata i sirka. Svi oni su po misljenju spomenutih grijesni, jer su propisali dzihad bez dozvole halife, ali to nije ispravno.

  Takvi stavovi dovode do ostavljanja dzihada na Allahovom putu odgadajuci ga do pojave halife!!! Pridavanje paznje samo dunjaluku dovodi do ponizenja, kao sto kaze Resulullah s.a.v.s: “Kada budete trgovali sa kamatom, drzali se za repove krava (bavili se sa stocarstvom) i budete zadovoljni sa zemljoradnjom, a ostavite dzihad, Allah ce dati da nad vama zavlada ponizenje, necete se iscupati iz njega dok se ne vratite svojoj vjeri.”
  EbuDavud,Ahmed,ElBejheki
  Kaze Allah dz.s.
  “Reci: “Ako su vam ocevi vasi, i sinovi vasi, i braca vasa, i zene vase i rod vas i imanja vasa koja ste stekli, i trgovacka roba za koju strahujete da nece prode imati, i kuce vase u kojima se prijatno osjecate miliji od Allaha i Njegova Poslanika i od borbe na Njegovu putu, onda pricekajte dok Allah svoju odluku donese. A Allah gresnicima nece ukazati na pravi put.”
  (Kur'an;AtTewba 24 ajet)

  3. Priprema za suprotstavljanje neprijateljima, sto cini svojstvo dzihada kod pobjedonosne skupine stalnim njihovim svojstvom. Od glavnih potreba dzihada jeste priprema, kao sto kaze Allah dz.s.
  “Da su imali namjeru da podu, sigurno bi za to pripremili sto je potrebno, ali Allahu nije bilo po volji da idu, pa ih je zadrzao i bi im receno: “Sjedite sa onima koji sjede!”
  (Kur'an;AtTewba 46 ajet)

  Iz ovog ajeta postaje jasno da je priprema za dzihad pokazatelj iskrenosti u dzihadu na Allahovom putu, a zanemarivanje pripreme za dzihad je lazni pokazatelj o pripremi makar to bilo potvrdivano jezikom.
  Kaze Allah dz.s.
  “I protiv njih pripremite koliko god mozete snage i konja za boj, da biste time zaplasili Allahove i vase neprijatelje, i druge osim njih vi ih ne poznajete, Allah ih zna. Sve sto na Allahovu putu potrosite naknadeno ce vam biti, nece vam se nepravda uciniti
  (Kur'an;AlAnfal 60ajet)

  Pranosi se od ‘Ukbeta ibn ‘Amira,kaze:
  “Cuo sam Resulullaha s.a.v.s. dok je bio na mimberu kako kaze:” I protiv njih pripremite koliko god mozete snage” zaista je snaga bacanje (gadanje svim savremenim naoruzanjem: pistoljem, tenkom, raketama i drugim), zaista je snaga bacanje, zaista je snaga bacanje.”
  (Muslim)
  Kaze Resulullah s.a.v.s.:” Onaj koji bude naucen bacanju, a zatim ga napusti, nije od nas ili je neposlusan.”
  Svojstvom snage se odlikuju pravi vjernici, oni koji posjeduju i materijelnu i duhovnu snagu, a “jak” vjernik je bolji i drazi Allahu od slabog vjernika, a u obojici je dobro.”

  4. Dzihadom se postize uzdizanje Allahove rijeci na Zemlji, kao sto kaze Allah dz.s. :”Vjernici se bore na Allahovom putu, a nevjernici na sejtanovom…”
  (Kur'an;EnNisa 76 ajet)
  Molim Allaha za Tewfik I da nas ucini od Spashene Skupine koji zrtvuju na Allahovom Putu i Sehaadet na tom putu.Amiin.
  Mozda je post malo dugacak ali Inshallah sa Saburom,I molim Allaha za Iskrenosti u svako djelo

  #12367
  Anonimno
  Neaktivan

  Ovo je jedna od aktuelnih podvala Allahovih neprijetelja koju pratim već neko vrijeme.
  Autor ove podvale je današnja glava kufra i Al-Kaidin najveći neprijatelj tj Amerika.
  Pa se nameće logično pitanje,zar je čudno da Al-Kaidin najveći neprijatelj laže o Al-Kaidi?
  Naravno da nije,naprotiv to je sasvim logično!
  Zbog čega se danas masovno širi ovakva dezinformacija?
  Odgovor na ovakvo pitanje je opet lagan i logičan.
  Nakon što su američki vojni analitičari priznali da gube ideološki rat protiv Al-Kaide i svijetski naširoko uprljalii svoj obraz,nakon što je većina imalo normalnih ljudi shvatila da je najveći terorist upravo Amerika i nakon što je počelo da se ostvaruje ono što je šejh Usama rekao (poraz Amerike u par koraka) Amerika (CIA) je izvukla adut iz rukava.
  Zato što je na kartu “terorizma” izgubila u tom ideološkom ratu,pojavio se taj adut.
  Koji je to adut u ideološkoj borbi?Pa pripisati Al-Kaidu sebi.Jednostavno.
  Amere danas mrze svi,i kafiri i muslimani.To znači da će biti prezirani i njezini saveznici.
  Ako uspiju uvjerit prije svih musliimane,da je Al-Kaida od njih(amerike) to će biti velika pobjeda za njih.
  Zamislite,koliko bi to umanjilo podršku Al-Kaidi u ljudstvu,oružju,financijama ,koja je prijeko potreba mudžahidima.
  Što je zapravo cilj CIA-e.
  Pa Al-Kaida,je danas najveći,najorganizovaniji,najiskusniji,multinacionalni,multietnički, islamski džihadski pokret koji masovno pridobija islamski svijet.Mislite li da to kufr nijemo prati?
  Al-Kaida se uspješno već više od 10 godina bori protivi njih,a razlika u broju ljudstva i resursima,se nemože usporediti.
  Mislite li da je njima drago zbog toga,i da se ne brinu šta bi moglo da bude ako islamski narod shvati da se Al-Kaida bori za muslimane?
  Ovakva medijska podvala je logičan i prirodan slijed događaja,jer kada ummet to shvati i pruži svu podršku Al-Kaidi,tada kraj dolazi ovim imerijalističkim zulumćarima.
  Ovakvi očajnički potezi su prvi znaci poraza koji kuca na vrata americi.
  Ovim oholim silnicima,nikada nije palo na pamet prije 7-8 godina za ovakvu podvalu kada su arogantno ušli muslimanske zemlje,kada su bili ubjeđeni u pobjedu.
  Danas kada se neslužbeno smatra da je amerika izgubila 50 hiljada vojnika u Iraku i Afganistanu,kada je potvrđeno,čak 35 hiljada amerčkih vojnika izvršilo samoubistvo,a 350 hiljada obolilo od PTSP-a,ovakve podvale,braćo moja su sasvim logične i nužne za utopljenika koji se davi.

  Primjetit ćete da ovakve podvale uglavnom dolaze od onih koji “ne rade za američku vladu” poput Alexa Jonesa,običnog CIA agenta koji u kaubojskom,senzacionalističnom,američkom stilu govori “istinu” koju američka vlada “ne želi” da se čuje?Hehe
  Koja naivčina moraš da budeš da povjeruješ takvima poput njega,koji se slobodno kreću po Americi.

  Kada Amerika tj CIA ne želi da neko priča,on završi izrešetan poput Malcom x,ili Envera Avlakija kojeg je ubila bespilotna Jemenu.
  On nikako,nema svoj studio iz kojeg gleda u zgradu Pentagona.Jel shvatate?

  Nije mi čudno što bošnjama moram objašnjavat ovu podvalu,jer nisu upućeni u islamske ciljeve.Ali braća koja znaju šta je prioritet islama,i da taj prioritet uz Talibane jedino Al-Kaida postiže,čudno mi je kako braća mogu da sumnjaju?

  Al-Kaida je potpomognuta skupina,koja će dočekati Mehdija i Isaa alejhi selam.Prisutnost Allahove pomoći sa njima se da primjetiti,ali ako vas uspiju uvjerit da su oni CIA agenti,a na nebu lete hiljade dronova koji traže i ubijaju Al-Kaidine komandante,a stotine mudžahida redovno napadaju CIA sjedišta u Afganu,Jemenu,Iraku onda ćete sami biti krivi ako na kraju za Mehdiju budete vjerovali da je špijun.

  #12397
  Anonimno
  Neaktivan

  Draga moja braco vec sam napomenuo da drugi dio videa ignorishete jel je laz ali sam stavio akcenat na shtaje FEMA i shta kafiri rade vec dugo vremena a evo shta rade:
  Spremaju se za melhamu na sve moguce nacine,fema 100%(a Allahu ealemu) priprema čemeriku da kad krenu u posljednju bitku da satare kod kuca sve probleme i da “rahat” budu.
  Kazu dasu spremili logore u koje mogu stati desetine miliona ljudi i shpekulishe se sa preko 50.000.000 plasticni mrtvavcki sanduka.
  Sada treba vidjeti koliko tamo zivi muslimana i koji je trend konvertiranja u islam i sve se samo kazuje.
  U drugom svijetskom ratu cijela populacija ljudi japanskoga podrijetla je presijedila u logorima cijeli drugi svijetski rat.
  Femom direktno zapovijerda predsjednik amerike i oni imaju sve ovlasti kada se aktiviraju od toga da mogu eliminisati(ubiti) svakoga za koga misle daje prijetnja americkom nacinu zivota bez suda,mogu zatvoriti bez sudzenja i na neodredzeno vrijeme koga hoce,mogu konfilskovati svu pokretnu i nepokretnu imovinu itd.
  Znaci da podvucem josh jednom:IGNORISHITE DIO O NAJBOLJIM INSANIMA NA SVIJETU A ODVOJITE MALO VREMENA NA FEMU I SHTA SE SPREMA NE ZA NEKU DALEKU BUDUCNOST NEGO VEC MOZDA SUTRA.

  #12505
  Anonimno
  Neaktivan

  Kome fema mrtvacke sanduke sprema???????????????

  #12619
  Anonimno
  Neaktivan

  Uredu je ignorisati drugi dio ovog priloga ali se treba zapitati je li autor slucajno ili namjerno u isti prilog uvrstio FEMA i Al Kaidu.
  Doduse on je poznat kao tip koji objavljuje neke stvari o Americi koje drugi novinari ne smiju ili ne zele, ali po meni ni on nije izvor kojem bi se odmah trebalo povjerovati, posebno samo u onaj dio price koji nama odgovara.
  Ovo nije prvi put da se govori o tome kako su nekada postojale tjesne veze izmedju Al Kaide i CIA. Ja bi prije reko da su postojale veze izmedju CIA i nekih mudzahida koji su se borili u Afganistanu a kasnije su postali vodje ili clanovi Al Kaide jer je poznato da su amerikanci pomagali borbu protiv rusa u Afganistanu.
  A sto se tice onih sanduka ja mislim da se neko dobro obogatio na njima a kome ce i kada zatrebati samo Allah zna.

  #12624
  Anonimno
  Neaktivan

  PITANJE:

  Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

  Ja sam diskutovao sa (jednim) čovjekom nastojeći da mu dokažem da se El-Kaida bori protiv Amerike i (svih) drugih koji su u savezu sa njom protiv islama, i da se bori kako bi islam zavladao, i da se bori u odbrani ove velike vjere islama.On je (na to) rekao: “Ako je ono što ti govoriš istina, zašto je onda ona radila sa Amerikom u ratu protiv Rusije? Amerika ih je snabdijevala sa oružjem.Oni su surađivali sa njima (Amerikancima) prije i oni nastavljaju to da rade i danas, samo se prikazuju kao da se bore za islam.

  Moji dragi šejhovi, neka vas Allah zaštiti i sačuva i (neka) podari pobjedu islamu putem vas i hrabrih mudžahida poput šejha Usame bin Ladena, šejha Ejmana Zawahirija, i uvede vas u Džennet sa poslanicima, šehidima i ispravnim. Nadam se da ćete nas informisati o istini po ovom pitanju. Hvala vam puno.

  Weselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu
  Pitanje postavio Ašik-ul Šehada (onaj koji voli pogibiju na Allahovom putu)

  ODGOVORILO ŠERIJATSKO VIJEĆE WEB STRANICE MINBER TEWHID WEL DŽIHAD

  We alejkum selam we rahmetullahi we berekatuh

  Neka te Allah blagoslovi naš dragi brate zbog tvoje želje i žara u nastojanju da objasniš istinu ljudima. Stalno imaj na umu govor: Zaista istina uvijek zasija i pobjedi, a laž uvijek izgubi i nestane.

  Prvo, El-Kaida nikada nije radila sa Amerikom, niti u prošlosti, niti u budućnosti. Radije, ona je uvijek bila i nastavlja da bude neprijatelj broj jedan modernom idolu i tiraninu Americi. Zagovaranje ovakvih besmislenih tvrdnji je prevara, i (to) izgleda kao da on pokušava da napravi probleme. Ono što on govori nema osnove i ne treba falsifikat. Rečeno je sličnim njemu: “Postavi temelje pa onda argumentuj.” Ja sam siguran da se čovjek kojem se ti obraćaš oslanja samo na (vodeće) medije, o kojima mi najmanje možemo reći da su (nepošteni) otvoreni griješnici (pokvarenjaci).
  Allah, subhanehu we te'ala je rekao:

  يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَن تُصِيبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَىٰ مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِينَ

  ”O vjernici, ako vam nekakav nepošten čovjek donese kakvu vijest, dobro je provjerite, da u neznanju nekome zlo ne učinite, pa da se zbog onoga što ste učinili pokajete.” (El-Hudžurat, 6.)

  Stare audio kasete od imama mudžahida Usame bin Ladena, Allah ga sačuvao, su lako dostupne, i na njima on jasno izjavljuje da je Amerika neprijatelj, upozorava na njihove podle planove i poziva na džihad protiv njih i na ekonomski bojkot protiv njih.

  Činjenica protiv koje argumentuje samo slijepac jeste da su vladari u oblasti ti koji najbolje odgovaraju ovom opisu. Oni su generacijama bili pomagači i sluge Amerike!

  Drugo, nema sumnje da je bilo u interesu Amerike i njenih pomoćnika u oblasti da se mudžahidi bore protiv Sovjetskog Saveza. Oni su dijelili neke interese, i radi ovoga razloga, oni su prihvatili i podržali rat. Ovo nimalo ne znači da su oni bili pomagači i pristalice Amerike; radije, to je bila slučajnost da su oni dijelili interese. Kada su se ashabi borili protiv Bizantije, ovo je služilo interesima Perzijanaca; a kada su se borili protiv Perzijanaca, to je služilo interesima Bizantijaca. Međutim, može li neko tvrditi da su ashabi bili sluge Perzijanaca ili pomagači Bizantijaca?

  Treće, istina je da je Amerika dostavila nešto oružja režimima u oblasti, a ti režimi su zauzvrat prodali nešto od tog oružja nekim grupama, pored El-Kaide, koje su bile umješane u rat. Međutim, da li ovo sitno kupovanje oružja čini nekoga zločincom, agentom ili izdajnikom? Allahov poslanik sallallahu alejhi ve sellem je posudio neke oklope i oružje od Safwana bin Umeijja, pagana, za bitku na Hunejnu. (bilježi Ebu Dawud, Nesa'i,Ahmed i El-Hakim, koji kaže da je to sahih prema uslovima Muslima, ali ga on ne prenosi od njega (Nasb El-Raja, El-Zeila'i, t.3, str. 377). Hoće li čovjek kojem si ti govorio reći istu stvar za Poslanikovo posuđivanje oklopa i oružja od Safwana kao što je rekao o onima za koje on tvrdi da su se okoristili od Američkog oružja? Slava Allahu! Zaista je ovo velika laž!

  A naša zadnja molitva glasi: Hvala Allahu, Gospodaru svjetova.

  Šejh Ebu Humam, Bekr bin Abdul-Aziz El-Athari, Član, Šerijatsko Vijeće

  #12641
  Anonimno
  Neaktivan

  Draga moja braco Allah azewedzel nam se subhanehuweteala nam se smilovao svima pa jel trebam nacrtati da TEMA NIJE LAZ KAFIRA I TAGUTOVI VOJNIKA NEGO KONCENTRACIONI LOGORI PO ČEMERICI KOJI SU NAPRAVLJENI I KOJI SE DALJE PRAVE A U KOJE MOGU STATI MILIONI LJUDI,TEMA SU MILIONI MRTVACKI SANDUGA I MOJE PITANJE JE SHTA MISLITE ZA KOGA SE SPREMAJU.
  Statistika kaze(akojoj je vjerovati) da u čemerici zivi oko 28.000.000 svih onih koji se deklarishu kao muslimani a isto tako je povecan trend konvertiranja(odnosno povratka) u Islam-el-hamdullillahi.
  El-Melhami odnosno male bitke su davno pocele,crne zastave iz horosana su tu,vidimo mashAllah da sve vishe i vishe bajraka Islama se vije shirom svijeta,sham se deshava i sve ide brze i brze.
  Kafirski predsjednik dzordz a to sam gledao na dojcevele tv a ima i klip kojeg sam negdje postavljao otvoreno govori o krstashkom pohodu,
  black water sa bratskim pasjim sinovima iz mosada,kgb itd. otvoreno lobiraju dase i na nivou svijeta proglasi krstashki pohod na Islam i unishtenje Islama i muslimana,americki oficir i to visoki otvoreno je trazio dase na Mekku i Medinu bace atomske bombe kao na Hiroshimu i Nagasaki.
  kafiri vishe znaju o el-melhami od prosjecnoga muslimana i uzurbano se pripremaju na svim poljima a jedno je i ovo shto organizuje im FEMA kod kuce.
  Napomenuosam dasu u vremenu drugoga svijetskoga rata kada je Japan unisho u sukob sa čemerikom,svaki gradzanin japanskoga porijekla je pocetak i kraj rata prozivio u konc.logorima u čemerici i 100% a opet Allahu ealemu ovi logori po čemerici nisu nizakoga drugoga osim muslimane čemerike,sanduci nisu nizakoga drugoga osim za muslimane čemerike jel logika nalaze dase “neprijatelj” protiv koga se borish ne ostavlja kod tvoje kuce sa tvojom porodicom i u ovoj prici je poenta a i moja strahovanja a ne u lazima tagutovih lanetullahi vojnika i poslushnika.

  #12656
  Anonimno
  Neaktivan

  Amerika je velika zemlja i kod njih se sve radi na veliko, pa tako i ovi limeni sanduci (u koje se stavljaju obični mrtvački sanduci prilikom sahranjivanja). No, šalu na stranu.
  Nema mi baš logike izvlačiti ovakve zaključke kao što je naveo brat @Hajrohajrullah, jer da se nešto sprema u nekoj tajnosti onda bi i ovi sanduci bili u tajnosti. A ne da ih neka firma (kao što je navedeno u videu) skladišti na nekoj livadi gdje ih svako može vidjeti.
  Sam si rekao da je u Americi oko 28 miliona muslimana i da ih je svakim danom sve više. Nije to mala brojka brate, a vjerujem da među tih 28 miliona ima puno učenih i utjecajnih ljudi na raznim položajima. A isto tako vjerujem da u Americi ima puno običnih građana koji nemaju ništa protiv svojih komšija muslimana.
  Ako bi stvari bile onakve kako ti misliš, ne dao Allah, onda bi to sigurno bio početak kraja, tj. Sudnjeg dana.

  #12957
  Anonimno
  Neaktivan

  Emir1 post=7491 wrote: Amerika je velika zemlja i kod njih se sve radi na veliko, pa tako i ovi limeni sanduci (u koje se stavljaju obični mrtvački sanduci prilikom sahranjivanja). No, šalu na stranu.
  Nema mi baš logike izvlačiti ovakve zaključke kao što je naveo brat @Hajrohajrullah, jer da se nešto sprema u nekoj tajnosti onda bi i ovi sanduci bili u tajnosti. A ne da ih neka firma (kao što je navedeno u videu) skladišti na nekoj livadi gdje ih svako može vidjeti.
  Sam si rekao da je u Americi oko 28 miliona muslimana i da ih je svakim danom sve više. Nije to mala brojka brate, a vjerujem da među tih 28 miliona ima puno učenih i utjecajnih ljudi na raznim položajima. A isto tako vjerujem da u Americi ima puno običnih građana koji nemaju ništa protiv svojih komšija muslimana.
  Ako bi stvari bile onakve kako ti misliš, ne dao Allah, onda bi to sigurno bio početak kraja, tj. Sudnjeg dana.

  Odgovor je doshao u klipu na naslovnoj:”Doshla je istina nestalo je lazi”

Pregledavate 13 postova - 1 do 13 (od ukupno 13)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.