Genocid nad muslimanima Burme

Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Autor
  Postovi
 • #16662
  AdminAdmin
  Keymaster

  U toku je novi val nasilja nad bespomoćnim muslimanima Burme. Većinsko budističko stanovništvo Burme, uz prešutni blagoslov budističkih vlasti, već godinu dana izvodi masakr i etničko čišćenje nad Rohingama i drugim muslimanima u Burmi.

  U toku je novi val nasilja na sjeveru zemlje. Na slici ispod su zapaljena tijela burmanskih muslimana. Da li bi se ovo dogodilo da diktatori koji vladaju u 50 zemalja koje su, bar deklarativno, većinski muslimanske, dignu glas protiv ovog genocida?

  #16668
  AvatarAnonimno
  Neaktivan

  Molim Allaha dž.š. da ih kazni najvećom kaznom. Oni se ne boje ničeg jer ne veruju ni u šta. Budisti su pagani. Ovo nisu djela insana, oni su najveći šejtani koji hodaju dunjalukom. Sve što su im muslimani skrivili je što vjeruju u dragog Allaha i ne slijede njihov paganski put.

  #16671
  AvatarAbdullah Hodžić
  Participant

  Allah se smilovao i zastitio muslimane Burme i dao im snagu da izbore pravdu u licu nepravde. Od onih koji se deklarisu kao islamske drzave, do sada su se samo neki Turski zvanicnici isli u Burmu i organizovali slanje humanitarne pomoci muslimanima – jako malo i ocigledno nedovoljno. A ovi sto napadaju nemaju veze sa budizmom. Cak i nakon sto njihove napade osudi njihov vjerski autoritet, Dalai lama, oni nastavljaju sa genocidnim akcijama. Ne razumijem se u njihovu vjeru, ali valjda ako ti onaj koji je na vrhu te vjere kaze da prestanes nesto raditi, ti kao predstavnik te vjere (neki sto cine ova nedjela su budisticki svestenici) bi morao to poslusati.

  #16741
  AvatarAnonimno
  Neaktivan

  Dzematlija post=11962 wrote: Ne razumijem se u njihovu vjeru, ali valjda ako ti onaj koji je na vrhu te vjere kaze da prestanes nesto raditi, ti kao predstavnik te vjere (neki sto cine ova nedjela su budisticki svestenici) bi morao to poslusati.

  Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve barakatuhu brate Džematlija, Ne moj se ni truditi da ih razumijes jer nema u toj religiji ništa što bi nam trebalo biti zanimljivo za razumijevanje. Kao što si rekao, ne slijede ni one u koje sami vjreruju (iako ne znam koliko tog ili tu Lamu i shvataju za vođu jer oni su vjere u nevjeru – koliko znam o budizmu a nije puno, oni misle da je Allah ili neko njihovo pagansko božanstvo u njima samima i oko njih, da ih dragi Allah s.v.t. uputi ako su za upute ikakve i da istjera šejtana iz njihovih duša, na'uzu billah).

  Dovim da se muslimani na putu stvaranja hilafeta svi ujedine i da budemo u mogućnosti spasiti i pomoći braću u Burmi, a da njima podari lijepi sabur i izdržljivost na Allahovom putu i na putu opstanka.

  #16745
  AvatarAbdullah Hodžić
  Participant

  U pravu si sestro, niti se ja nesto trudim da ih razumijem niti me oni zanimaju, ali sam se nadao da bi takva poruka od njihovog vodje smirila situaciju i pomogla da se poboljsa situacija muslimana dok se ne oslobode te tiranije i Allahova, swt, rijec bude najvisa i u srcima onih koji prave tu nepravdu.

Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

Pratite nas na Facebooku

5,600LikesLikes