Indonezija: Džihad u Posou

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 10 years, 11 months by Anonimno. This post has been viewed 2220 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #16915
  Anonimno
  Neaktivan

  Već nekoliko mjeseci, u Posou je proglašen džihad protiv režima, “koji vodi tihi rat protiv muslimana koji žele da praktikuju islam kakav je objavljen Poslaniku sallAllahu alejhi we sellem, a ne kakav se svidi marionetskim vladama”.
  Slijedi jedan tekst od jednog od mudžahida Posoa. Tekst je preuzet sa bloga PrisonerOfJoy, na kome se redovno objavljuju vijesti o dešavanjima u Indoneziji.

  Braćo muslimani, želim da vam otvorim svoje srce…

  Kad god otvorim Facebook, ne mogu a da se ne iznenadim i zbunim ogromnim prisustvom braće muslimana, ispunjenih velikom strašću i energijom, a kad god pročitam njihove postove ili komentare, mašaAllah, shvatim da su uveliko prožeti inteligencijom. Izgleda da postoji veliki broj lavova islama.

  Međutim…

  Braća mudžahidi iz oblasti Timur, istočna Indonezija, su ovih dana proglasili džihad protiv taguta, koji je u velikoj mjeri podržan i u javnosti… Ali, izgleda da je samo mali broj braće spreman da učini hidžru u Poso?!

  Ako želite da tražite rizk (opskrbu), in ša Allah, lakše ćete ga pronaći ovdje nego u drugim regionima svijeta, a ako želite da se pridružite ovdašnjem džihadu, vrata su vam širom otvorena. Kada bi samo polovina članova ove grupe bila spremna da učini hidžru u Poso, in ša Allah, položaj naše braće bi bio mnogo čvršći i jači.

  O braćo muslimani, ako ste zaista iskreni u svom nijetu (namjeri), a ne možete da promijenite bilo šta u svojoj zemlji, onda učinite hidžru u Poso!!!

  Dođite ovamo bez obzira na vašu stručnost, čak i ako ste trgovci, poljoprivrednici, itd., in ša Allah, vrata džihada postaju širom otvorena.

  Učinite hidžru…!!! In ša Allah, On, subhanehu ve te'ala, će vam pomoći…

  Izvor: Prisonerofjoy.blogspot.com

  #16951
  Anonimno
  Neaktivan

  Svi mi delimo istu patnju i jad zbog smišljenog nepravednog tretmana prema nama od strane suparničkih grupa. Molimo Allaha dž.š. da pomogne i najlepšim darovima nagradi braću u Indoneziji.

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.