Iran oštro osudio etničko čišćenje muslimana u Burmi

 • This topic has 3 odgovora, 3 glasa, and was last updated prije 10 years, 8 months by Anonimno. This post has been viewed 555 times
Pregledavate 4 posta - 1 do 4 (od ukupno 4)
 • Autor
  Postovi
 • #10315
  Anonimno
  Neaktivan


  Ramin Mehmanparast

  Ramin Mehmanparast glasnogovornik Ministarstva Vanjskih Poslova Irana je osudio nasilje u Burmi koje se provodi nad muslimanskom manjinom.
  On je u ime Irana pozvao na ”hitne i jasne” mjere od strane mjanmarske vlade, i očitovanje međunarodne zajednice i Organizacije Islamske Saradnje.

  Iranski ministar je izrazio nadu kako će vlasti u Mjanmaru pomoći manjinama da uživaju svoja građanska prava, on je izmeđuostalog pojasnio kako u Iranu razne vjerske manjine uživaju svoja ljudska i građanske prava koje im garantuje iranski ustav i zakon koji je baziran na Šerijatu.

  Prema zadnjim vijestima muslimani Burme su u katastrofalnoj situaciji. Od Juna mjeseca na hiljade muslimana od oko milion pripadnika etničke muslimanske manjine Rohingja je ubijeno i spaljeno a na desetine hiljada protjerano.

  Iranske vlasti su izrazile zaprepaštenje komentarom koje je u Ženevi iznijela Aung San Suu Kyi dobitnica Nobelove nagrade za mir. Ona je izjavila kako ”nije uopšte znala da su Rohingje Mjanmarski državljani”

  Izvor: http://www.presstv.ir

  #10317
  Anonimno
  Neaktivan

  Kakva to prava suniti imaju u iranu, svako malo pa na vjesala… i kako nevjernici tj. sije mogu imati drzavu baziranu na serijetu…
  A svoju pretjeranu brigu o muslimanima sije su pokazale kroz historiju pa tako i sada u Siriji gdje masovno kolju, ubijaju, siluju muslimane isto ko ovi musrici u burmi, ista je to otpad!

  #10319
  Anonimno
  Neaktivan

  Mubareki post=4910 wrote:
  Ramin Mehmanparast

  Ramin Mehmanparast glasnogovornik Ministarstva Vanjskih Poslova Irana je osudio nasilje u Burmi koje se provodi nad muslimanskom manjinom.

  Kakvog li šiitskog licemjerstva! Navodno osuđuje nasilje nad muslimanima u Burmi, a u isto vrijeme sprovodi nasilje nad muslimanima u svojoj zemlji.

  on je izmeđuostalog pojasnio kako u Iranu razne vjerske manjine uživaju svoja ljudska i građanske prava koje im garantuje iranski ustav .

  Tačno, u Iranu sve manjine imaju svoja prava, i židovi i kršćani, čak i zoroastrejci, svi osim muslimana, koji u čitavom Teheranu nemaju niti jedne svoje džamije, dok ostale vjerske zajednice imaju svoje hramove. Slična je situacija sa ostalim velikim šiitskim gradovima.

  Detaljnije o šiitskim idolopoklonicima koji se pripisuju islamu i “brane” muslimane, kako bi ih privoljeli obožavanju kamenja i grobova:

  http://www.putvjernika.com/tag/sijje.html

  #10536
  Anonimno
  Neaktivan

  Ko je naredbodavac masakra nad muslimanima Mijanmara

  Muslimansko stanovništvo Mijanmara ubijaju pripadnici budističke religije koji to čine na direktno naređenje Dalaj Lame.

  Ono što se danas u Mijanmaru odvija u najgorem obliku genocida bojkotirano je od strane zapadnih medija.
  Tibet, sveta zemlja za budiste i najvisočije naseljeno područje na svijetu, zbog čega ga nazivaju i krovom svijeta, nalazi se u okviru Kine i graniči se sa Indijom. Od 2001. do 2007. godine u Bijeloj kući su održana četiri tajna susreta Dalaj Lame sa američkim predsjednicima; niz susreta namijenjenih za usmjeravanje obojenog državnog udara, među kojima je i neuspio pokušaj šafranske revolucije u Mijanmaru.
  Dalaj Lama je 2007. godine od predsjednika Džordž W. Buša primio najistaknutije priznanje SAD-a za strance. Budisti Mijanmara su direktno povezani sa Dalaj Lamom i smatraju se njegovim slijepim sljedbenicima.
  Ovaj događaj, koji se ne može ograničiti samo na jedan sektaški sukob, zapravo se može tretirati izvršenje naredbe američkog predsjednika Dalaj Lami.
  Ovaj događaj se desio odmah nakon posjete ministrice vanjskih poslova SAD-a Hilari Klinton Mijanmaru, gdje je insistirala na provođenju reformi po nalogu Bijele kuće.
  Mijanmarske vlasti koje su ranije optužene za kršenje ljudskih prava stanovnika Tibeta, usvajanjem novih zakona sada je ograničila djelovanje muslimanske populacije u Mijanmaru.
  Dolazak Klintonove u Mijanmar je bila tačka preloma kada je počeo program činjenja većeg pritiska na muslimane te zemlje.

  Izvor: http://www.irib.ir Medijski Centar Islamske Republike Iran (IRIB)- سازمان صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران

Pregledavate 4 posta - 1 do 4 (od ukupno 4)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.