Istina za Magdija

 • This topic has 3 odgovora, 3 glasa, and was last updated prije 10 years, 3 months by Anonimno. This post has been viewed 804 times
Pregledavate 4 posta - 1 do 4 (od ukupno 4)
 • Autor
  Postovi
 • #14006
  Anonimno
  Neaktivan

  Sarajevo je puno natpisa “Istina za Vedrana”. Svako malo neko se oglasi sa zahtjevom da se pronađe i kazni Vedranov ubica. Zna se ko je, ali se kao ne zna gdje je. Žalosno jeste, momak pošao na utakmicu da se raduje i završi tako.

  A Magdi????

  Ko se još sjeća Magdija Dizdarevića?

  Ko je ubio Magdija Dizdarevića? I zašto?

  Koga je napao? Koga je opsovao? Kome je nešto ukrao?

  Zamislite da nikada niko nije potegao to pitanje, a javi se vijest da je u toku istraga za ukradenu motornu pilu, ili za obijeno auto itd.

  Nisam poznavao brata, ali iako sam svjestan gdje živim, i da to nema nikakvog efekta, ipak me povremeno stisne nešto u grudima, grlo mi se stegne od tuge i nemoći, pa na avazu i klixu upitam sjeća li se još neko Magdija Dizdarevića.

  I molim Allaha Uzvišenog da ga primi u najljepše bašte Dženneta.

  Amin!

  ***********************************************************

  Minber.ba-Današnji popodnevni dnevnik federalne televizije (17.06 2009) je usput, šturo i vrlo cinično, obavijestio kako je teško povrijeđeni Magdi Dizdarević iz Mostara umro od posljedica povreda zadobivenih u masovnoj tuči u Mostaru. Vijest je bila formalna, spomenuta reda radi, kao da se radi recimo o poskupljenju brašna ili naftnih derivata, a ne o mučkom ubistvu apsolventa Pravnog fakulteta o kome svi koji su ga poznavali imaju samo riječi hvale. Čak je i obavijest o dnevnoj temperaturi u Mostaru najavljena u špici dnevnika, bila preča da se spomene prije vijesti o smrti ovog mladića!!! Da li je to moguće? Jeste, jer ubijeni Magdi izgleda za njih i nije bio čovjek. FTV (čitaj Fašistoidno Televizijsko oruđe za Vladanje masama) sve vrijeme izvještava o tuči ”mladića” i ”pripadnika vehabijskog pokreta” kao da ovi drugi i ne pripadaju ljudskoj rasi?!

  Sjećate li se ubistva Denisa Mrnjavca i sve pompe oko njegove smrti? Danima, sedmicama i mjesecima smrt tog mladića je bila bum vijest na svim bosanskim i ostalim medijima. Zašto? Zato što mu nije bila nalijepljena etiketa ”vehabije” kao rahmetli Magdiju, i jer je on bio ”mladić” a rahmetli Magdi izgleda da nije?! Da je kojim slučajem neki ”vehabija” čak i u samoodbrani ubio kojeg ”mladića” iz ”ljudske rase”, zamislite kakve bi vijesti FTV-a i ostalih ”nezavisnih” medija tada bile?! Svi bi novinari pohrlili u Mostar da naprave ekskluzivan izvještaj sa lica mjesta o ”islamsko-bosanskom terorizmu” koji se ”polahko uvlači u naše multietničko društvo”.

  Ekipa Bakirovih 60 minuta bi vjerovatno prekinula godišnji odmor jer takav scenarij (gdje ”vehabija” ubija nekog pripadnika ljudskog roda) uzaludno čekaju već više od deset godina. Indoktrinirane mase kao da su jedva čekale da se ovo desi. Povampireni forumski gladijatori željni krvi nedužnih muslimana, u nemalom broju su pozdravili ubistvo rahmetli Magdija. Evo nekih komentara sa stranice http://www.bljesak.info:
  “vehabije su g***a i treba ih sve pobiti”, “UDRI VEHABIJU !”, “ekipa ako treba pomoć oko vehabija, raja sa Zapada će vam pomoć ako treba, nije problem”, itd.

  Šta mislite da je neko, ma koliko on marginalan i anoniman bio, ovako pisao o Mrnjavcu nakon njegove smrti? Društvo bi se zgražalo na količinu mržnje i ”agresivne retorike”, svi mediji bi se iz petnih žila trudili da to osude, a možda bi bili oformljeni i specijalni policijsko hakerski timovi da se lociraju, uhvate i kazne cyber provokatori. U ovom slučaju, mediji i policija (barem za sada) ubistvo Magdija se libe i nazvati zločinom.

  Za ubijenim bratom u vjeri Magdijem Dizdarevićem istinski žalimo. Bespravno je ubijen jedan Allahov rob koji je svoga Gospodara iskreno obožavao. Koliki je zločin načinio njegov ubica, najbolje nam govori slijedeći hadis: Od Bera'a b. Aziba, r.a., prenosi se da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: ”Da čitav dunjaluk propadne, kod Allaha je i to manje od toga da vjernik bude bespravno ubijen.” (Ibn Madže, br. 2619)

  Za njegovog ubicu se nadamo da će što prije biti uhvaćen, ali nažalost sigurni smo da nikada neće biti primjerno kažnjen. Pod uvjetom i da ga pronađu (jer je kako vele, bila masovna tuča) i osude, vjerovatno neće dobiti dugogodišnji zatvor, jer će možda ”dokazati” kako se on samo branio. O onima koji siju nered na Zemlji, Uzvišeni Allah je rekao:

  ”Kazna za one koji protiv Allaha i Poslanika Njegova ratuju i koji nered na Zemlji čine jeste: da budu ubijeni, ili razapeti, ili da im se unakrst ruke i noge odsijeku ili da se iz zemlje prognaju. To im je poniženje na ovom svijetu, a na onom svijetu čeka ih patnja velika”. (Al-Ma’ida, 33)

  Nažalost, smrtnoj kazni za njegovog ubicu se ne možemo nadati, jer živimo u svijetu u kojem i masovni srebrenički ubica koji je priznao ubistvo sedamdeset golorukih Bošnjaka biva osuđen na kaznu od pet godina zatvora.

  Učinimo i mi nešto
  Naša je obaveza da dignemo svoj glas protiv ove nepravde koja je očita svima onima koji u sebi imaju imalo čovječnosti, i da se u domenu svojih mogućnosti borimo da ovaj slučaj kroz nekoliko dana ne padne u zaborav. Dignimo i svoje ruke ka Uzvišenom Stvoritelju i skrušeno Ga zamolimo da našem bratu Magdiju oprosti grijehe i da ga primi kao šehida jer je Poslanik s.a.v.s rekao: ”Ko bude ubijen štiteći svoju vjeru takav je šehid, i ko bude ubijen štiteći svoj život i takav je šehid…” (Ebu Davud i Tirmizi od Se'ida b. Zejda r.a.)

  Molimo uzvišenog Allaha i da njegov ubica (ili ubice) budu što prije kažnjeni i na dunjaluku i na ahiretu a i da svi oni koji na bilo koji način ignorišu ovaj zločin ili umanjuju njegovu veličinu, budu poniženi i raskrinkani još na ovom svijetu.

  Njegovoj porodici, rodbini i poznanicima izražavamo iskreno saučešće i molimo Uzvišenog Allaha da im podari sabura u ovom teškom iskušenju koje ih je pogodilo.

  Dženaza namaz će se obaviti u sutra u Mostaru 17. 07 2009 g. u 18 h. kod Šarića džamija.

  Svi oni koji imaju mogućnosti neka dođu na dženazu da dostojanstveno i onako kako to vjera islam nalaže, na Ahiret ispratimo našeg brata koji je nepravedno i mučki ubijen samo zato što je svojom vanjštinom podsjećao na muslimana.

  *************************************************************************************

  #14015
  Anonimno
  Neaktivan

  Kad god na tv ide neka “ekspertska” emisija o teroristima balkana (tojest nama) naumpadnemi :brat Dizdarevic,akcija “svjetlost”(odnosno mrak) a naumpadnem o sam sebi kad brat “proshara malo fasadu” a ono tagutovi vojnici u pola noci sa far reflektorima oko moga velelepnoga dvorca da malo samnom muhabete o mojim musafirima.
  Nemozemo nishta osim doviti Allahu azewedzel da sviju tagutovi vojnika i poslushnika uputi djecu pravom uputom i dase onda ahmaci zabave sami sa sobom i da pocrkaju na forac.

  #14027
  Anonimno
  Neaktivan

  Molim Allaha da kazni ubice na ovom svijetu, a svi znamo sta ih ceka na onom svijetu, kao sto je brat pupavac vec naveo:

  ”Kazna za one koji protiv Allaha i Poslanika Njegova ratuju i koji nered na Zemlji čine jeste: da budu ubijeni, ili razapeti, ili da im se unakrst ruke i noge odsijeku ili da se iz zemlje prognaju. To im je poniženje na ovom svijetu, a na onom svijetu čeka ih patnja velika”. (Al-Ma’ida, 33)

  #14029
  Anonimno
  Neaktivan

  ESSELAMU ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU

  POZNAVAO SAM MAGDIJA RAHMETLI LICNO, ELHAMDULILLAH. NIKADA NISAM CUO NEKOGA DA TAKO POLAHKO I PAZLJIVO UCI FATIHU U NAMAZU POPUT NJEGA. BIO SAM MU I NA DZENNAZI ELHAMDULILLAH. WALLAHI SMO JEDAN BRAT I JA VIDJELI NESTO VEOMA ZANIMLJIVO U TOKU SAME DZENNAZE. CAK SAM TO I SNIMIO, ALI NA ZALOST SAM IZGUBIO SNIMAK. DOK SMO NOSILI BRATA BILO JE VEDRO, A ZATIM SU SE POCELI NAKUPLJATI OBLACI. OSTALA JE SAMO VEDRINA KUDA SMO NOSILI BRATA. KADA SMO DOSLI DO KABURA VEDRINA JE BILA SAMO IZNAD NJEGA. KADA SMO GA SPUSTILI I ZAKOPALI NESTALO JE I TE VEDRINE I POCELA JE PADATI KISA. ALLAHU EKBER!!!!!!!!

Pregledavate 4 posta - 1 do 4 (od ukupno 4)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.