Istraživanje Haaretz-a: oko 40% Izraelaca želi napustiti zemlju

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 11 years, 5 months by Anonimno. This post has been viewed 878 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #14406
  Anonimno
  Neaktivan


  Novo istraživanje pokazuje da više od trećine Izraelaca želi napustiti državu zbog ekonomskih problema i vrtoglavog rasta troškova života.

  Imenujući ekonomske prilike kao glavni razlog, anketa koju je proveo izraelski list Haaretz pokazuje da “skoro 40% Izraelaca razmišlja o napuštanju zemlje”.

  Istraživanje je obavljeno dok ekonomija, u teškoj situaciji, uzima danak u političkim krugovima.

  15-tog listopada su izraelski parlamentarci glasali za raspuštanje Knesseta i održavanje skorih izbora u siječnju 2013. godine, nakon nemogućnosti nalaženja rješenja o budžetu koji uključuje mjere štednje za 2013. godinu. Pripadnici raznih koalicionih partnera nisu mogli naći zajedničko rješenje.

  Proteklih mjeseci su Izraelci prosvjedovali protv paketa mjera štednje za koje režim premijera Benjamina Netanyahua tvrdi kako su potrebne da se smanji budžetski deficit i zaštiti ekonomija.

  Netanyahu je osnovao tri komiteta koji bi se bavili zahtjevima prosvjednika protiv mjera štednje, ali prosvjednici kažu da ništa konkretno nije urađeno.

  Netanyahu je također odbio ideju o trošenju izvan budžeta za ekonomske reforme, što je razočaralo prosvjednike.

  U listopadu, istraživanje koje je provela Izraelska organizacija za humanitarnu pomoć je pokazalo da se 75% Izraelaca boje da bi njihova privreda mogla kolapsirati. To je veliko povećanje u odnosu na 2010. godinu.

  Anketa je također pokazala da je 78% anketiranih reklo da režim u Tel Avivu nema planove za borbu protiv siromaštva te smanjenje sve većeg društvenog jaza.

  Vecina njih nisu ni dosli dobrovoljno.

  #14414
  Anonimno
  Neaktivan

  Fala Allahu,
  Allah s.w.t. im ubrzuo propast-amin!

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.