Izjednacavanje Allaha sa sejtanom

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 7 years, 7 months by AvatarAnonimno. This post has been viewed 774 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #13867
  AvatarAnonimno
  Neaktivan

  Selam alejkum

  Postoje ljudi medju krscanima koji izjednacavaju Allaha sa sejtanom, iz razloga zatosto je kod njih sejtan (po njihovom tumaenju) oznacen kao “zorin sin” (Izaija: 14.12), a Allah u kuranu sura 113.1 kao “Gospodar svitanja”, a zora se spominje u 89. suru al-fadzr – zora.

  Izaija: 14 (hrvatski prevod)
  12 Kako si pao s neba, Svjetlonošo, sine Zorin! Kako si razmrskan na zemlji, ti koji oslabljuješ narode!

  ali sto je najzanimljivije, kod njih postoji jedno ime (Šeharja) koje ima znacenje na hebrejskom “Gospodar je zora”, izvor: (njemacki) Leksikon biblije – Fric Rineker i Gerhard Maier.

  ovo djetecko ime se nalazi u:
  1. Ljetopisa: 8.
  26 Šamšeraj, Šeharja, Atalija,
  27 Jaarešja, Elija i Zikri jesu sinovi Jerohamovi.

  zamislite sad ovo “Gospodar je zora, a sotona sin zore”?

  #13870
  AvatarAnonimno
  Neaktivan

  Svjetlonosha,znacenje je imena lucifer/sotona/shejtan l.t.
  Znak kojega sotonisti koriste za lucifera /svjetlonoshu je upaljena svijeca i mene je i previshe iznenadilo kada sam u nekoliko dzamija nashih pronashao ovaj znak i obrnutu petokraku a shto je isto simbol lucifera ili kako ga drugi sotonisti zovu bafomat.
  Ovih i slicnih shjtanovi znakova ima na svakom coshku samo treba znati odredzene informacije o tome a podvlacim da cesto u dzamijama pored imena Allah nerijetko je u ravni obrnuta zvijezda petokraka(znak bafomata) ili upaljena svijeca(slikom) shto idiotima je izjednacavanje Allaha a.w.dz sa shejtanom lanetullahi.

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes