Jad i bijeda časopisa Saff

 • This topic has 30 odgovora, 17 glasova, and was last updated prije 11 years, 11 months by Anonimno. This post has been viewed 5634 times
Pregledavate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 31)
 • Autor
  Postovi
 • #9814
  Anonimno
  Neaktivan

  Jad i bijeda časopisa Saff
  Tekfirski putujući cirkus iz Gornje Maoče, Zenice i Krajine svakog petka
  gostuje u Travniku

  Travnik Mesdžid u Travniku: DŽUMA NAMAZ, hatib: brat Hattab, ehlen we sehlen, posjetite nas, mesdžid
  se nalazi kod osnovne škole u mjestu Dolac kod Travnika! Ovo obavještenje postavljeno je na internetu na društvenoj mreži Facebook, na jednom od tekfirskih profila čiji autori žive i dangube u Beču. Ponukani ovim obavještenjem pokušali smo saznati više
  informacija o tom mesdžidu u Docu kod Travnika. Naime, radi se o privatnoj kući koju je pod kiriju iznajmila
  jedna osoba koja živi i radi u Beču.

  Riječ je o jednom od pripadnika tekfirskih džemata iz Gornje Maoče i Beča.
  Pripadnici tekfirske ideologije iz Beča i Bosne i Hercegovine već duže vrijeme pokušavaju proširiti svoju tekfirsku
  ideologiju i infrastrukturu u Travniku. Zbog ranijih neuspjelih pokušaja tekfirovci iz Gornje Maoče i Beča posegnuli su za jednom posebnom tekfirskom taktikom, a to je otvaranje svog mesdžida. Tekfirski mesdžid, odnosno tekfirska iznajmljena privatna kuća u Docu kod Travnika je posebna po tome što se u tom prostoru tekfirovci okupljaju samo petkom kada se organiziraju da tu klanjaju džuma-namaz. Također, nijedan Travničanin ne navraća niti klanja džuma-namaz u toj tekfirskoj privatnoj kući. Svakog petka iz Gornje Maoče,
  Zenice i Krajine u Dolac kod Travnika, u spomenutu tekfirsku iznajmljenu privatnu kuću, dođe desetak tekfirovaca koji klanjaju džuma-namaz i odmah se vraćaju svojim kućama.

  Iako im niko od Travničana ne prilazi, tekfirovci iz Gornje Maoče i Beča su uporni u svojim nastojanjima, nadaju se da će im se trud isplatiti. Do sada su uzalud potrošili vrijeme i novac. Čini se da će tako i ostati. (u ovako kratkom tekstu riječ tekfirovci je spomenuta čak 14 puta valjda da se ostavi što bolje utisak na čitaoca u stilu propagande Hilterove desne ruke Goebelsa + neupućeni čitaoc može pomisliti da je ovdje riječ o nekoj sekti ili novoj vjeri koja uzima maha na ovim našim prostorima ) SubhanAllah!!!

  Komentar: Nekad popularni i rado čitani časopis Saff posljednjih godina se pretvorio u jedno nacionalističko glasilo koje poziva “Bošnjake muslimane” u demokratiju i “umjereni islam” zatim predstavljanjem braće mudžahida koje se bore da Allahova Riječ bude gornja hrpom neznalica i extremista te upadljivim dodvoravanjem tzv. islamskoj zajednici i što je najžalosnije blaćenjem svojih neistomišljenika do te mjere da to prelazi svaku granicu normalnog ponašanja. Za novotare riječi pohvale i podrške a za braću potvore i uvrede. Aferim ……..

  #9816
  Anonimno
  Neaktivan

  (u ovako kratkom tekstu riječ tekfirovci je spomenuta čak 14 puta valjda da se ostavi što bolje utisak na čitaoca u stilu propagande Hilterove desne ruke Goebelsa + neupućeni čitaoc može pomisliti da je ovdje riječ o nekoj sekti ili novoj vjeri koja uzima maha na ovim našim prostorima )

  I Hitlerova cvrsta desnica je vremenom postala jedna obicna mlitava mahaljka (mozete primjetiti nna dokumentarcima o njemu) da bi na kraju samoj sebi presudila. Tako ce i Saff, osim ako Allah da uputu.

  #9817
  Anonimno
  Neaktivan

  Allah je dovoljno Snazan da se obracuna sa svakim prkosnikom.

  #9818
  Anonimno
  Neaktivan

  Padose mi na pamet rijeci od shejha Nusreta (Allah swt. ga pozivio) iz jednog od njegovih predavanja:
  “Svako ko ciljano radi protiv ove dawe kako bi joj nastetio, je kafir”.

  #9819
  Anonimno
  Neaktivan

  Molim Allaha Uzvisenog da ucvrsti na uputi sve Njegove iskrene robove,a da bratu Nusretu podari iz riznice Njegovog Znanja jos vise i da ga sacuva od svakog zla.Amin!!!

  #9821
  Anonimno
  Neaktivan

  Vi ne odvraćate od nas, vi odvraćate od Allahove vjere i hoćete da sa ostalim ljudima, nevjernicima živimo, i da ih prihvatite i da nas prihvate, ali Allah to neće, Allah hoće da saffovi budu razdvojeni, Allah hoće da borba traje, Allah hoće neke da uzme za šehide a neke da počasti pobjedom, neki da se vrate kući sa plijenom. Allah to hoće.
  I biće ono što Allah hoće, a neće biti ono što vi hoćete!
  /shejh Nusret Imamović/

  i baš braća iz Maoče i Beča nemaju gdje klanjati, pa došli u Travnik, i isplati im se svakog petka preć stotine i stotine kilometara, da klanjaju džumu i razlaz… e aferim Semire Imamoviću 🙂

  zapade mi za oko u saffu, da ovaj članak nije potpisan 🙂

  #9828
  Anonimno
  Neaktivan

  #9829
  Anonimno
  Neaktivan

  Jel’ ovo istina stvarno ili braća iz Beča stvarno stoje iza ovog projekta, meni ništa nije jasno..

  #9859
  Anonimno
  Neaktivan

  [attachment=143]380445_2627066400079_1357876164_3027424_734827902_n.jpg[/attachment]

  #9864
  Anonimno
  Neaktivan

  Jel ovo poziv da se šejhovi Imamović, Bosnić i Omerović strpaju iza rešetaka kako bi im se jednom zauvijek zatvorila usta?????
  SubhanAllah šta je sa ovim čovjekom!!! Ne govori ovaj insan ovako o ljutim neprijateljima islama tj. muslimanskim vladarima, tiranima, zločincima i zulumćarima ali kada se spomenu neistomišljenici, udri gdje stigneš . . .

  Ali neka sve to doći će sigurno Dan Obračuna kada će Uzvišeni Allah azze ve džell svakom dati ono šta je zaslužio i nikome ni trunku zuluma neće učiniti . . .

  #9866
  Anonimno
  Neaktivan

  selam alejkum

  interesuje da li je ista bilo u vezi ajvatovice u ovom saffu jer izgleda da im je ova kuca veci belaj nego ajvatovica? jesi li se od toga ogradili? :zast:

  #9871
  Anonimno
  Neaktivan

  Abdi post=4440 wrote: selam alejkum

  interesuje da li je ista bilo u vezi ajvatovice u ovom saffu jer izgleda da im je ova kuca veci belaj nego ajvatovica? jesi li se od toga ogradili? :zast:

  Alejkum selam brate,

  U SAFF-u nema ni pomena o Ajvatovici – tom velikom događaju “bosanskih muslimana” kojeg je predvodio “mudri, zreli i kompetentni” Cerić.
  Kako su samo smjeli da izostave izvještaj o ovom velikom pohodu svog uvaženog reisa…. C cccc..cc.cc.

  Naravno, “tekfirovce” nisu izostavili ni u ovom broju!

  #9872
  Anonimno
  Neaktivan

  Abdi post=4440 wrote: selam alejkum

  interesuje da li je ista bilo u vezi ajvatovice u ovom saffu jer izgleda da im je ova kuca veci belaj nego ajvatovica? jesi li se od toga ogradili? :zast:

  Selam alejkum,
  ja sam mišljenja da i SAFF i drugi traže jedni u drugima samo loše,

  [attachment=144]Capture.PNG[/attachment]

  #9873
  Anonimno
  Neaktivan

  haime, nemoj ti nama ovdje reklamirat saff

  ne tražimo mi u saffu najgore, nego “saff” izabere samo najbolje od nas, pa reklamira kod sebe… mislim, gdje ćeš vidjet da na samom početku otvaranja mesdžida, imaš trospratnicu dopremljenu za musafire, mesdžid ogromnih proporcija… ELHAMDULILLAH

  kad se sjetim, kad je Ebu Kudame, objavio onaj tekst, ovdje na forumu, čak ni portal nije objavio na naslovnici, ali saff jest u svom magazinu… kao što rekoh, izaberu ono najbolje, pa reklamiraju… mesdzid Zenica, sad svi znaju gdje je, mesdzid Travnik sad svi znaju gdje je, i td i td….

  #9898
  Anonimno
  Neaktivan

  Fuuuuj!!!

Pregledavate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 31)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.