Novi mesdžid (a nije džamija)

 • This topic has 4 odgovora, 2 glasa, and was last updated prije 9 years, 11 months by Anonimno. This post has been viewed 1574 times
Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Autor
  Postovi
 • #16054
  Anonimno
  Neaktivan

  Mevlevijska tekija u Sarajevu bit će završena do 6. aprila

  “Radi se na vanjskom uređenju, odnosno hortikulturalnom uređenju i završetku zanatskih radova unutar objekta”, potvrdio je Agenciji Fena izvršni direktor firme Džekos Rifet Mahmutović i dodao da će uprkos lošem vremenu izvođač radova ispoštovati rok završeka, a to je 6. april.

  Mevlevijska tekija se gradi na površini od 400 kvadratnih metara, a kompletan projekt s oko 830.000 KM finansira Općina Seldžuk, pobratimska općina Općine Stari Grad.

  Projekt izgradnje Mevlevijske tekije je urađen tako da se tekija uklopi u ambijentalnu sredinu Starog Grada, po uzoru na tekiju koja je na ovom mjestu izgrađena u osmanskom periodu. Kasnije je na ovoj lokaciji izgrađen ugostiteljski objekt koji je srušen u toku agresije na Sarajevo.

  Kako je Fena izvijestila, svečano otvorenje tekije je, umjesto 6. aprila kako je bilo najavljeno, prolongirano za maj. Zbog ranije preuzetih obaveza delegacija iz Turske nije u mogućnosti da prisustvuje otvorenju 6. aprila, te je stoga otvaranje tekije i odgođeno za početak maja.

  Sredstva za izgradnju tekije osigurala je turska Općina Seldžuk koja projekt implementira putem Turske razvojne agencije (TIKA). Za izgradnju tekije izdvojeno je oko 700.000 KM, a Općina Seldžuk je izdvojila i 300.000 KM za uređenje enterijera tekije.

  Sarajevska Općina Stari Grad i turski Seldžuk pobratimljene su općine.

  (Klix.ba)

  Es selamu alejkum.
  Zaista se trudim da ne budem čangrizalo, zakeralo i da skačem na prvu, ali me ovo nešto povuklo. Povuklo me da
  POZOVEM SVE ONE KOJI NAPADAJU “SUNNETSKE” MESDŽIDE, POSPRDNO SE IZRAŽAVAJU O NJIMA, ODVRAĆAJU MUSLIMANE OD NJIH, PRAVE DERSOVE O NJIMA I SL. DA SE JAVNO OBRADUJU OVOJ VIJESTI ILI SE MAKAR BLAGO USPROTIVE.

  Hajdemo braćo, hajdemo daije, evo prilike za komentare o velikoj zgradurini sa namjenom koju – nema ko nije (od nesufijske uleme) osudio.

  Naprijed SAFF!!!

  *** Ili ćete sada ostati mudro neutralni (možda iskopate i neku fetvu kako to nije ni toliko loše ako se okupi dosta ljudi i ako je pod vođstvom “uleme” muslimana) ***

  #16133
  Anonimno
  Neaktivan

  hahahahahahaaa… mili Ahi znash da previshe trazish od safovaca.

  #16135
  Anonimno
  Neaktivan

  Allah ti dao svaki hajr ahi. Nadam se da ste ti i familija u redu. Sve nešto kontam da ne tražim previše. Pa to bi bile normalne reakcije daija i propagatora Ehli… Slično tome kako su se pobunili protiv tužbe dojučerašnjeg saplemenika Fahre.
  Ali eto, ovakve vijesti prolaze kroz njih, kao da su u nekoj dalekoj zemlji.
  A kad se sjetim nekih daija i dersova o sufijama…
  Moje je opet da podsjetim ako je neko možda zaboravio ili previdio, a opomena će koristiti………..

  #16156
  Anonimno
  Neaktivan
  Ali eto, ovakve vijesti prolaze kroz njih, kao da su u nekoj dalekoj zemlji.

  I ne samo ove vijesti nego mnoge druge i mnogo opasnije.
  P.S.
  dovi ponekad ahi i za brata.

  #16166
  Anonimno
  Neaktivan

  Dovim brate, molim Allaha da ti olakša i pomogne. Znam da je tvoj problem od novonastalih mesela neMaočanske da'we – nešto kao “HAJ'MO SVI U SARAJEVO”. Pa ćemo tamo posuđivati pare, tražiti doplatke i sl.

  Ako čovjek danas može da sačuva koliko toliko sebe i svoju porodicu to nije ovdje gdje mi živimo nego tamo gdje niko neće da živi. Ali, eto, lakše je ovako, onda se oni drugi mogu nazivati beduinima, zaostalim i sl. Pa pogledaj koliko samo daija ima u Sarajevu. Što bi se onda “običan narod” od njih razlikovao. Osobito ono što tebe zanima.

  Stoga duboko shvatam tvoj problem, i molim Allaha Uzvišenog da tebi i tvojoj porodici olakša, da te što prije usreći na Dunjaluku i podari ti Džennet na Ahiretu. Poselami momke.

Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.