Nusret Imamovic – Savjet braci

 • This topic has 2 odgovora, 2 glasa, and was last updated prije 11 years by Anonimno. This post has been viewed 2347 times
Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Autor
  Postovi
 • #15810
  Anonimno
  Neaktivan

  #16660
  Anonimno
  Neaktivan

  Neka dragi Allah dž.š. najlepšom nagradom nagradi uvaženog šejha i brata koji je sanama ovo podelio. Lična nadgradnja i sticanje znanja su navedeni u mnogim ajetima i hadisima. Časni Kur’an nas obavezuje da učimo. „Zar su isti oni koji znaju I oni koji ne znaju?“ (Az’Zumar, 9).

  Kada neko postane stručan u nekoj oblasti treba početi sa poučavanjem drugih, jer je Verovesnik savs rekao: „Neka Allah da udoban život čovjeku koji čuje od mene hadis pa ga zapamti, a zatim ga prenese onako kako ga je čuo.“ Nije mu dozvoljeno sakriti znanje.

  Beleži Muslim da je Ibn-Mes'ud ra rekao:“O ljudi, ko nešto zna, neka o tome govori, a ko ne zna, neka kaže:“Allah najbolje zna“. Zaista, vid znanja je da čovjek kaže za ono što ne zna: Allah najbolje zna.“

  #16748
  Anonimno
  Neaktivan
  Kada neko postane stručan u nekoj oblasti treba početi sa poučavanjem drugih, ...

  Ali ima i ono od plemenitoga poslanika Muhammeda sallallahu alejhi weseleme u kome se kaze :#neka prisutni prenesu odsutnima jel mozda ce odsutni bolje svatiti od prisutni.-#Shto znaci dasmo duzni shta god dobro cujemo i shto je na korist da prenesemo drugima onako kakosmo culi a toje zaista veliki hajr.

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.