Nusret Imamovic – Savjet zenama

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 11 years, 2 months by Anonimno. This post has been viewed 1946 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #15739
  Anonimno
  Neaktivan

  #15761
  Anonimno
  Neaktivan

  Kao što Šejh Imamović kaže: „Nek našim venama teče iman… pomozite svojim muževima…” Mnoge žene, a pogotovo djevojke današnjice imaju iskrivljen sistem vrijednosti. Tome doprinose i mediji i okolina, a roditelji valjda ne primijete na vrijeme ili „nemaju vremena“ da se pozabave svojom djecom u trci za opstankom ili parama, ili ih djeca ne poštuju da bi se povodila za onim što roditelji kažu, ali kako god, stvar je u roditeljima.
  Tako danas vidimo mlade djevojke ne samo s cirkonima u ustima koje šejh Imamović spominje već i kojekakvim tetovažama i drugim vrstama „ukrasa“ koji su haram jer mijenjaju izgled a koji su uz to štetni za zdravlje. Bolje bi ovim djevojkama i ženama bilo da razmisle malo i da udijele sadaku ili da vrijeme potrošeno u takve stvari zamijene učenjem Kur'ana.
  Kaže se da je Abdullah ibn Mesud r.a. rekao: „Nek se spusti kletva od Allaha na žene koje prave tetovaže i na one koje dozvole da im se to čini, na one koje čupaju svoje obrve i one koje turpijaju zube radi uljepšavanja i s ciljem izmjene onog što im je Allah podario.” (al-Bukhaari, al-Libaas, 5587; Muslim, al-Libaas, 5538).

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.