Paganizam i Olimpijske igre

 • This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated prije 11 years, 11 months by Anonimno. This post has been viewed 697 times
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #10195
  Anonimno
  Neaktivan

  27 Jula tekuće godine u Londonu se planiraju održati “jubilarne” 30e olimpijske Igre. Za njih se veže mnogo zanimljivosti, kontroverzi i teorija zavjere. Muslimani koji su upoznati sa svojom vjerom znaju da se trebaju držati podalje od ovakvih događaja koji su u najmanju ruku gubljenje vremena u prazno a ispunjeni su i raznim haramima. No ono što nikad nećete javno čuti jeste da su olimpijske igre generalno u biti ibadet lažnim bogovima kako sam naziv i govori – igre posvećene lažnim božanstvima olimpa. Olimpijska medalja igara to uopšte ne pokušava sakriti pa je tako centralna figura na medalji lažno božanstvo sa olimpa u grčkoj paganologija poznata pod imenom nike.

  Dalje, svi znamo (a možda ima i onih koje je Allah sačuvao od toga da uopšte znaju o ovome) da olimpijske igre ne mogu proći bez klasičnog širka veoma popularnog u historiji paganstva – obožavanja vatre. Tako je jedan od centralnih događaja nošenje upaljene olimpijske vatre kroz državu u kojoj se igre održavaju gdje se mase okupljaju i uzbuđuju od gledanja – vatre.

  Ono što je posebice zanimljivo kod ovogodišnjih igara jeste velika igra sa simbolikom organizatora. Naime, ovaj ružni logo ovogodišnjih igara (za čiji je dizajn plaćeno 400.000 funti!) i nema previše smisla, sve dok se elementi ne poredaju na pravi način, gdje vidimo da u biti logo olimpijskih igara nije „2012“ već riječ „Zion“.

  Zion se nerijetko koristio kao sinonim za Jeruzalem. Najčešća upotreba riječi označava planinu u blizini Jeruzalema (planina Zion) na kojoj je stajala tvrđava koju je navodno eventualno pokorio i uništio Dawud AS. Riječ Zion je kasnije postala popularna i kao naziv za tzv. Solomonov Hram, a pogotovo za onaj treći koji židovi planiraju da izgrade (na mjestu gdje se nalazi Al-Aksa). Zion ima i tzv. ezoteričko značenje – naime on označava jedan od najvećih stepena u Kabali, religiji koja se zasniva na čistom i jasnom satanizmu. Mnogima će biti poznat i termin „Protokolio Zionskih mudraca“ gdje se u detalje opisuje plan za dominaciju svijetom od strane cionističkih lidera.

  Zanimljivost koja se veže uz ovo jeste i poema koju je napisao William Blake prije skoro 200 godina. On je bio priznati mason i to nije sakrivao. Poema koju je nazvao „Jeruzalem“ završava bizarnim stihovima:

  „Moja mentalna borba neće prestati,
  Niti će moj mač odmarati,
  Dok ne izgradimo novi Jeruzalem,
  Na Engleskoj zemlji zelenoj i ugodnoj“.

  (Original na engleskom možete vidjeti ovdje http://www.poetry-archive.com/b/jerusalem.html )

  Kamp olimpijskih igara je još jedna zanimljivost, jer je ta lokacija okružena ulicama od kojih sve do jedne imaju Biblijski ili neki drugi mistični naziv. Možda ima veze sa poemom starom 200 godina, Allah najbolje zna.

  Reflektori na centralnom olimpijskom stadionu su izgrađeni u stilu piramide, sa centralnim okom u sredini na vrhu piramide, vjerovatno kako bi se kompletirao paganizam sakriven u olimpijske igre.

  Za kraj, slika koju ne treba puno komentarisati. Maskote olimpijskih i paraolimpijskih igara – mini dedždžal.

  Poenta?
  Sa Olimpijskim igrama ne želite imati baš ništa, a nemojte se iznenaditi ako bi židovsko-pagansko-satanistički kult izveo kakav ritual ili akciju kao pripremu svom lažnom bogu dedždžalu a samo Allah zna.

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.