PISMO ABDULMELIKU OBORCAKU BASICU!!!

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 11 years, 4 months by Anonimno. This post has been viewed 1110 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #15215
  Anonimno
  Neaktivan

  U danasnjem vremenu onaj na kome se vide znakovi islama, na sebi ima hiljade uperenih ociju i jedva se ceka bilo kakva greska ili nejasna situacija pa da se to zloupotrijebi na racun vjere. Danas komunisti, ateisti, krstjani….lazu,kradu,siluju i da ne nabrajam kakvo sve zlo nije prisutno u ovom drustvu. Njihova nedjela se usput spomenu i ne pravi se nikakva hajka od toga. Prema muslimanima nije takav odnos. Jos je frisak dogadjaj kada je u selu Gornja Maoca preselilo dijete pa je naredjena obdukcija i izrezali su doktori dijete na komadice i uradili su sve moguce analize ne bili nasli nesto pa da to upotrijebe protiv islama i muslimana. I nije cudo da to rade oni koji zele da utrunu Allahovo svijetelo, vec je cudno da to rade muslimani i sto je jos veci musibet to rade oni koji slove da su od najucenijih danas. Ti uceni dobro znaju da se mnogo sta dogodilo medju ashabima i da nema mjesta cudjenju cak i kad se nesto dogodi medju danasnjim muslimanima osim ako ti uceni smatraju da su danasnji muslimani bolji od ashaba i da eto samo sto nisu dostigli stepen meleka.
  Zato o da'ijo prestani sa onim sto radis jer mi te ne pamtimo po losem. Pamtimo te po hairu! O insanu bio si ponos i dika muslimana ne samo bosne nego balkana i sire, a lijepa vijest o tebi se prenosila i istokom i zapadom. Bio si u drustvu najboljih ljudi koje je bosansko tlo nosilo na svojoj povrsini. Bio si zastitnik slabih i potlacenih. Bio si onaj koji upozorava na zlo i bio si onaj koji savjetuje dobro. Ucio si islam na samim vratima Allahove milosti pa si to znanje i nama prenosio. Danas govoris govorom koji nismo navikli od tebe da cujemo. Zboris rijeci veoma teske……….
  Ovim kratkim tekstom ne obracam se onome koga si nedolicno spomenuo jer svaki takav ce biti iznenadjen kad ugleda u knjigi hairate a za njih nije ni znao jer ce svakom ogovorenom i potvorenom biti izmireno, vec se obracam tebi zbog stete koju sam sebi nanosis. Ne namjeruje se odnekud tamo sa neke gomile nego od tvojih hairata se namjeruje i dobro umanjuje, a kako postupas lahko bi se moglo dogoditi ne samo da se hairati istope nego ako nestane bice namjereno losih dijele sa hrpe onoga koga si nepravedno spominjao. Meni je jasno da znas za opomene Gospodara Uzvisenog i za hadise poslanika salallahu ‘aleyhi we sellem i za govor uleme znas i ne pisem zato sto ne znas, nego pisem da razmislis i da primjenis.
  Rekao je Uzviseni Gospodar: ’’O vi koji vjerujete, klonite se mnogih sumnjicenja, neka su sumnjicenja zaista grijeh. I ne uhodite jedni druge i ne ogovarajte jedni druge! Zar bi nekom od vas bilo drago da jede meso mrtvog brata svoga, a vama je to odvratno – zato se bojte Allaha – Allah, zaista, prima pokajanje i Milostiv je.’’
  Prenosi se od Enesa, radijallahu anhu, da je rekao:” Rekao je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: ‘’Kada sam bio na Miradzu prosao sam pored naroda koji noktima od bakra grebe svoja lica i prsa pa sam upitao: ‘Dzibrile, ko su ovi?’ Odgovorio mi je: ‘Ovo su oni koji jedu ljudska mesa i kaljaju njihove casti.’”
  Od Ebu Hurejre, radijallahu anhu, prenosi se da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Znate li šta je ogovaranje?’’ Rekli su: ‘’Allah i Njegov Poslanik najbolje znaju.’’ Rekao je: ‘’Da spomenes svoga brata po onome što on ne voli.’’ Neko upita: ‘’A sta ako o svome bratu reknem ono što je istina?’’ Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, mu odgovori: ‘’Ako reknes o njemu ono sto je istina, tada si ga ogovorio, a ako reknes o njemu ono sto nije istina, onda si ga potvorio”.
  Ibn Hadzer, rahimehullah kaze: ‘’Ogovaranje je spominjanje osobe po onome što ona mrzi, svejedno bilo to vezano za tijelo doticne osobe ili njenu vjeru, dunjaluk, njenu osobenost, ahlak ili imetak.’’
  A Ibn Kesir, rahimehullah, ogovaranje definise: ‘’Ogovaranje je spominjanje osobe u njenoj odsutnosti po losem, iako je to sto se kaze istina.’’

  Gospodar za ucene kaze da se oni Njega Uzvisenog najvise boje i da ce na visoke stepene uzdignuti one kojima je dato znanje pa se iskreno nadam da ces pazljivo i bez predrasuda ovo procitati a Gospodara Uzvisenog molim da popravi nase stanje i da budemo od onih sa kojima je On Uzviseni zadovoljan….Amin!

  #15217
  Anonimno
  Neaktivan

  Amin…

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.