Pismo mudžahida

 • This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated prije 9 years, 10 months by Anonimno. This post has been viewed 604 times
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #10893
  Anonimno
  Neaktivan

  Bismillahir-Rahmanir-Rahim!

  Es-selamu alejkum we rahmatullahi we barakatahu!

  Svjedočim da nema drugog boga osim Allaha, slavljen neka je On, i svjedočim da je Muhammed, neka je Allahov blagoslov i mir na njega, posljendnji poslanik i rob Allahov.

  Mojim sinovima

  Moji sinovi, neka je Allahova milost na vas!

  Molim Allah da vas uputi istim koracima kojima je krenuo vaš otac, kao i mnogi mudžahidi prije njega. Vaš otac nije uradio nešto veliko time što je krenuo Allahovim putem. Ovo je naređeno meni kao i vama, i zato se moramo pokoriti Allahu u ovome. Reći ću vam isto što je rekao šehid Ebu Abbas Zahrani, rahimehullah, svojim sinovima:

  “Ne, nisam vas ostavio zato što vas ne volim, već sam vas ostavio zato što žrtvujući svoj život hoću da dokažem da je Allah jedini vrijedan obožavanja. Ostavio sam vas i vašu majku, zato što vas volim i želim da mi se pridružite u Džennetu. Obećavam vam da ću ovo ispuniti. Zabavljat ćemo se u Džennetu, moji voljeni sinovi. Nadam se da će ovo nadoknaditi moju odsutnost od vas u ovome životu.”

  Sinovi moji, nemojte se zadovoljavati ovim životom. To je odvraćanje pažnje od pripremanja za onaj vječni život. Brinite se za svoju majku, i znajte da je Allah Er-Rezak, Onaj Koji opskrbljuje. Ako padnem na bojnom polju, znajte da sam poginuo bez imalo boli i da sam sretan; ako preselim kao šehid onda budite sretni i činite dovu da i vi budete šehidi. Ako preselim kao šehid, morate osvetiti moju krv koju sam prolio Allaha radi. Ne znam da ima drugo vrijednije djelo od džihada.

  Sinovi moji, volim vas svim svojim srcem i Allah to zna. Moram poći, voljeni moji. Dođite da se u Džennetu igramo. InšAllah, vidjećemo se uskoro.

  Mojoj ženi

  Neka je Allahova milost na tebe, i molim Allaha Uzvišenog da te učvrsti u ovom teškom vremenu. Ti me poznaješ najbolje, mnogo bolje od bilo kog drugog čovjeka ili žene na ovom ovom svijetu. Znala si da tvoj muž nije više mogao izdržati. Provela si brojne noći sa mnom gledajući moje suze, slušajući moj plač, pitajući se kada će se povratiti ponos i slava islama. Čula si me kako na sedždi plačem, moleći Allaha Uzvišenog da me počasti da preselim kao šehid. Stajala si nogom uz nogu sa mnom kada sam učio kunut dovu protiv Allahovih neprijatelja. Siguran sam, moja pokorna ženo, da te moj odlazak nije ni malo iznenadio.

  Želim da ti se zahvalim na svemu što si učinila za mene i za dobrobit naše porodice. Nikad u mom životu nisam sreo ženu kao što si ti. Bolja si od mene u svemu. Boj se samo Allaha i samo se Allahu za sve obraćaj, onako kako si to radila kada sam ja bio uz tebe. Ne očekuj ništa od drugih. Traži samo od Allaha, jer on je Er-Rezzak. Sjećaš li se da si meni isto to govorila? Kada sam ti rekao da moram da idem a da nemam novaca da ti ostavim, rekla si mi da se bojim Allaha i upitala: „Zar Allah nije Er-Rezzak“? Ovo me je kao svjetlica pogodilo. Tada sam odlučio da pođem, imajući čvrst oslonac na Allaha Uzvišenog po pitanju tebe. Hvala ti za tvoje razumijevanje.

  Budi oprezna s kim se družiš. Ne tuguj za mnom. Sa mnom ili bez mene, džihad i žrtvovanje se nastavlja. Ja samo ispunjavam moj dio obaveze. Podučavaj naše sinove odvažnosti i hrabrosti. Uzvišeni Allah će te uputiti na ono što je najbolje za tebe, ubijeđen sam u to. Podiži ih sa razumijevanjem tewhida, i pošalji ih u svijet sa čvrstim ubijeđenjem o njihovoj akidi.

  Draga ženo, rekao sam ti da su naši sinovi poput raketa koje čekaju da budu ispaljene u svijet. Nemoj da se jako vezuješ za njih. Oni su tvoj emanet a ne tvoje vlasništvo. Oni su Allahovo vlasništvo i Allahu će se vratiti. Uzvišeni Allah je već otkupio živote njihove, zato pusti da se kao šehidi vrate svome Gospodaru. Ovo je jedino što očekujem od tebe, da ih pošalješ u polja džihada kada budu dovoljno zreli za to. Siguran sam da ćeš se ponositi time.

  O, moja ženo, ne razmišljaj kako sam preselio, nego razmišljaj o tome gdje ću biti odveden nakon što preselim. Predugo sam bio na ovom dunjaluku, Allah zna najbolje. Krv u mojim venama ne teče bez razloga. Plamen vatre džihada je sa razlogom u mom srcu. Razlog proljevanja moje krvi je žrtvovanje u ime Allaha Svemogućeg.

  Znaj da ne postoji čovjek koji je ravan mudžahidu. Uvijek se prisjećaj ovih mojih zadnjih riječi i živi po Kur'anu i Sunnetu.

  Onima koje volim i koji mene vole

  Mnogi od vas me poznaju ili su čuli za mene, Allah zna najbolje. Stoga, znate zašto sam uradio ovo što sam uradio. Jednu važnu stvar očekujem od vas – ne pričajte o meni kao o nekoj važnoj ličnosti, ako preselim kao šehid. Nisam bolji niti na većoj poziciji od Poslanika, neka je Allahov blagoslov i mir na njega, ili ashaba koji su svoju krv za ovaj ummet prolijevali.

  Bojte se Uzvišenog Allaha i ne pridavajte mnogo pažnje i važnosti ovom svijetu. Otišao sam da se odazovem kricima naših sestara u islamu, vapaju djeteta koje se pita zašto se ovo njemu događa? Odazivam se njihovim kricima, pa makar samo jedan jecaj bio. Reći ću isto što je šehid Hasnawi, Allah bio zadovoljan njime, u svojoj oporuci rekao:

  “Mi nismo ljudi govora, vi ćete vidjeti da ćemo našim rukama krvlju pisati, stavljati tačke na “i” i križati “t” (slova), a razmake između riječi praviti našim lobanjama!”

  Braćo i sestre, naš ugovor sa Allahom postaje važeći čim prihvatimo islam. Islam prihvatamo u kompletu, ne samo pojedine dijelove. Kada činimo sedždu (klanjamao namaz), mi se pokoravamo Allahu Uzvišenom. Zašto da džihad ima drugačiji tretman? On je jedan od najvažnijih stvari u islamu. Farz je isto kao što i činjenje sedžde. Zašto smo ga zapostavili? Kafiri nas radi toga i ponižavaju.

  Kunem se da je Allah Uzvišeni Jedan, bez suparnika, i kunem se da odabirem ponosno da se borim protiv poniženja. Kunem se Onim Koji upravlja sa svime na nebu i na zemlji, da mi je draže da se borim nego da udahnem još jedan uzdisaj na ovom dunjaluku.

  Zaboravite ono sa čime vas ovaj dunjaluk priziva. Ali ibn Ebi Talib je jednom rekao:

  “O, ovosvjetski živote, razvodim se od tebe, razvodim se od tebe, razvodim se od tebe! Ti želiš mene, ali ja ne želim tebe!”

  Došlo je vrijeme da zajedno sa našom braćom prolijevamo krv. Hoću da plačem kao oni, hoću da krvarim kao oni i da preselim kao oni. Osjećam se kao licemjer što ovoliko dugo sjedim u udobnosti moga doma, dok ummet vrišti od potrebe da ga neko brani.

  Moji dragi prijatelji, vrijeme je došlo. Ostajte u Allahovoj milosti!

  Molim Allaha da nam olakša da budemo na Pravom putu, putu Njegovih pokornih robova! Amin!

  Molim Allaha da nas učini šehidima! Amin!

  Molim Allaha da nas ponovo sastavi u Džennetu! Amin!

  Allahu moj, pomogni mudžahide na svakom mjestu!

  Allahu moj, pomogni mudžahide na svakom mjestu!

  Allahu moj, pomogni mudžahide na svakom mjestu!

  Uslišaj, o Gospodaru svih svjetova!

  Mir i spas neka su nad poslanikom Muhammedom, sallallahu alejhi we sellem. Sva slava pripada Allahu, Gospodaru svjetova!

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

Šta se u životu čovjeka postiže svjedočenjem da nema boga osim...

0
Profesor El-Mevdudi, Allah mu se smilovao, u svojoj knjizi "Temelji Islama" nabraja devet stvari koje se postižu kelimei-šehadetom. Navodimo ih ukratko: 1. Onaj ko vjeruje da...

Pratite nas na Facebooku

5,458LikesLikes