Po jedno samoubistvo dnevno

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 12 years by Anonimno. This post has been viewed 656 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #9075
  Anonimno
  Neaktivan

  U američkim oružanim snagama, najvećoj i najorganizovanijoj terorističkoj mreži na svijetu, od početka godine u prosjeku se dnevno desilo po jedno samoubistvo, što je najviše u protekloj deceniji.

  Prema najnovijim rezultatima istraživanja, zabilježena su 154 samoubistva tokom 155 dana ove godine.

  Ovi podaci šokirali su vojni vrh, koji je očekivao da će broj samoubistava opasti, nakon što je bio izjednačen 2010. i 2011. godine. Šef nove kancelarije za sprečavanje samoubistava u Pentagonu izrazio je zabrinutost zbog povećanog broja samoubistava, koji je zabilježen u vrijeme dok se očekivao pad.

  Zvaničnici su izrazili uvjerenje da ova pojava možda djelimično ima veze sa lošim stanjem ekonomije SAD, pošto se nekoliko hiljada američkih vojnika vratilo iz Afganistana. Prema njihovom mišljenju, razlozi zbog kojih vojnici dižu ruku na sebe, između ostalog, su izloženost borbama, posttraumatski stres i zloupotreba prepisanih lijekova.

  Prema statističkim podacima vojnici, koji su u više navrata bili u borbenim zonama izloženiji su riziku da dignu ruku na sebe. Međutim, značajan broj samoubistava izvršili su i vojnici koji nikada nisu slati u misije u zone sukoba.

  klix.ba/vijesti/svijet/dnevno-po-jedno-samoubistvo-u-vojsci-sad-a/120609106

  #9100
  Anonimno
  Neaktivan

  Tako im i treba kad su se protiv Allaha okrenuli

  :zastava1:

  Stići će njih još gora kazna

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.