Policajac u Afganistanu ubio devet svojih kolega

 • This topic has 2 odgovora, 2 glasa, and was last updated prije 10 years, 5 months by Anonimno. This post has been viewed 473 times
Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Autor
  Postovi
 • #7380
  Anonimno
  Neaktivan

  Jedan policajac je ubio devet svojih kolega u Paktiki, nemirnoj pokrajini u jugoistočnom Afganistanu, izjavio je u petak glasnogovornik pokrajinskih vlasti i dodao da je jedan policajac pobjegao a da su druga dva uhapšena.

  Napad su agenciji AFP priznali pobunjeni talibani koji su vrlo aktivni u toj regiji u susjedstvu s njihovim pozadinskim bazama u Pakistanu.

  “Prethodnu noć jedan naš borac je napao policijsku stanicu, gdje je ubio devet lokalnih policajaca”, saopćio je glasnogovornik pobunjenika Zabihulah Mudžahid u SMS poruci poslanoj AFP-u.

  “On je uspio pobjeći i priključiti se redovima talibana“, dodao je on.

  Ovaj incident dolazi u vrijeme kada je nekoliko nedavnih ubistava NATO-ovih vojnika od afganistanskih vojnika, njihovih saveznika u borbi s talibanima, posijalo sumnju u sposobnost afganistanskih snaga da obezbijede sigurnost u zemlji umjesto NATO-a do kraja 2014. godine.

  Talibani su priznali da su nekoliko ovih napada izveli borci koji su se ubacili u redove afganistanskih snaga.

  Nakon što ih je s vlasti skinula međunarodna vojna koalicija predvođena Sjedinjenim Američkim Državama, pobunjenici od tada pružaju otpor vladi u Kabulu i snagama NATO-a na čijem čelu su Sjedinjene Američke Države.

  sarajevo-x.com

  #7710
  Anonimno
  Neaktivan

  mashAllah devet murteda manje.

  #7716
  Anonimno
  Gost

  Nije lahko biti policajac u toj regiji, a očito je i da ih ne provjeravaju dobro prilikom prijema u policiju čim im se ovo događa.

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.