Pomagač tirana protiv muslimana…da Allah sačuva!

 • This topic has 6 odgovora, 4 glasa, and was last updated prije 10 years, 7 months by Anonimno. This post has been viewed 633 times
Pregledavate 7 postova - 1 do 7 (od ukupno 7)
 • Autor
  Postovi
 • #6005
  Anonimno
  Neaktivan


  glavni muftija Sirije dr. Ahmad Badr Al-Din Hassouni uz zločinca dok muslimani krvare

  Dok se muslimani u Siriji bore za slobodnu od nusajrijskog zločinačkog režima, padaju nevine žrtve u gradovima širom zemlje pogotovo u gradu Homsu a ulema poziva vojnike sirijske vojske da ne učestvuju u napadima na prosvjednike, ovaj insan koji se nalazi na čelu glavnog muftije Sirije uporno podržava klan Assada i njegovu borbu za vlast..

  Ulema i intelektualci izdali proglas o zbivanjima u Siriji

  Tekst proglasa glasi:

  “Gospodaru naš, Tebi pripada pohvala i hvala onako kako dolikuje uzvišenosti Tvoga lica i veličini Tvoje moći, Allahu naš, neka je Tvoj salevat na vođu mudžahida, našeg vjerovjesnika Muhammeda, s.a.v.s., i njegovu porodicu, a zatim:
  Nepravda i prolijevanje nedužne krvi, koji su na sceni u dragoj zemlji Siriji, a koje vrši režim diktatora i njegovi pomagači, je crna stranica koja se neće nikada zaboraviti. Uzvišeni Allah će učiniti da ta nedužna krv bude sramota i ljaga na obraz onih koji direktno učestvuju u tome, ali i na obraz onih koji to šutnjom posmatraju, na pojedince i organizacije, zemlje i institucije koje su stale na stranu ovog nelegalnog i pokvarenog režima.

  Svakim danom koji protekne biva ubijeno na desetine i na stotine ljudi, a dva puta toliko bude ranjeno, a svetinje bivaju skrnavljene. Ovi zločini i tiranija od strane sigurnosnih snaga nisu prestali čak ni onda kada se čitav svijet sakupio da bi raspravljao o ovom problemu, već su nastavljeni bez kolebanja i stida.
  Potpisnici ovog proglasa podsjećaju na svetost i neprikosnovenost ljudskog života i krvi na koje insistiraju Kur’an i sunnet Allahovog Poslanika, s.a.v.s., i na svetost i neprikosnovenost svih drugih prava koje islamski šerijat štiti i promovira. Uzvišeni to toliko potencira da je prolijevanje nedužne krvi sastavio sa pripisivanjem druga Njemu (širkom), kada u Kur’anu kaže: „Oni koji pored Allaha drugim božanstvima se ne mole, koji ne ubijaju one koje je Allah zabranio ubiti i koji ne bludniče…“Ubici je zaprijetio vječnim ostankom u Vatri džehenemskoj, zaprijetio mu je prokletstvom, srdžbom i žestokom patnjom. Uzvišeni presuđuje da onaj koji ubije jednu osobu bespravno ili na Zemlji nered sije, kao da je sve ljude poubijao. A ko bude uzrok da se nečiji život spasi, kao da je sve ljude spasio. On, Uzvišeni, također je učinio obaveznim pomaganje onih kojima se nepravda čini i potlačenima.

  Na osnovu toga, mi potvrđujemo sljedeće:

  1. Pripadnicima sirijskih snaga bezbijednosti, policije, vojske ili drugih formacija nije dozvoljeno ubiti bilo kojeg pojedinca iz sirijskog naroda niti pucati u njihovom pravcu. Stroga obaveza im je iskazati neposlušnost na takve naredbe koje im budu upućene, pa makar to uzrokovalo i njihovo ubistvo, već im je obaveza da se ostave tog posla i odatle povuku. One koji su u prethodnom periodu izvršili kakvo ubistvo podsjećamo da je ubiti dvoje teži zločin od ubistva jedne osobe, te ih napominjemo da su vrata pokajanja otvorena. Slučaj s čovjekom koji je ubio 99 osoba je dovoljna pouka i znak. Nemojte se nemarno odnositi prema prolijevanju krvi niti misliti da je ubistvo koje ste počinili ranije zatvorilo vrata pokajanja. Bolje je i časnije Allahu otići kao rob koji je ubijen, nego kao rob koji ubija. Onaj koji uđe u Džennet kao čist šehid nije kao i onaj koji uđe u Vatru džehennemsku kao ubica i zločinac. Zato izdajemo fetvu da u ovakvim okolnostima nije dozvoljeno nikome da ostane u službu policije i vojske, obaveza je svakod pojedinca da napusti ove formacije i suprotstavi im se.

  2. Pozivamo sve da pomognu, ojačaju, osnaže i priključe se Slobodnoj vojsci Sirije na putu zaštite civila, gradova i institucija sve dok su oni cilj uništenja. Isto tako, upućujemo poziv muslimanima i slobodnom svijetu da na svaki mogući način, materijalni i logistički, pomogne formiranje i organiziranje ove vojske kako bi uspješno okončala svoju misiju i konsolidirala svoje redove u borbi sa nasiljem i nepravdom. A obaveza ove vojske je da bude disciplinirana kako ne bi skrenula od svoje plemenite misije i kako bi bila zaštićena svakog vida osvete i nasilja prema nedužnim ljudima, što bi imalo dalekosežne loše posljedice po nacionalno jedinstvo u Siriji.

  3. Obaveza je pomoći pobunjenike u Siriji svim neophodnim materijalnim i logističkim potencijalima kako bi njihova revolucija uspjela i kako bi nastavili ići putem svoje slobode i svojih prava.

  4. Pozivamo arapske i islamske zemlje da pokažu ozbiljnost svoga stava u slučaju Sirije, protjeraju sirijske ambasadore i prekinu veze sa režimom, ali i sa zemljama koje ga pomažu, posebno sa Rusijom i Kinom. Pozivamo islamske narode i njihove institucije da pošalju protestne note ovim zemljama, da organiziraju proteste pred njihovim ambasadama, da bojkotuju njihovu robu i zatraže od njih da prolijevanje krvi nevinih Sirijaca ne koriste u čuvanju i promoviranju njihovog ekonomskog i vojnog uticaja. Ove zemlje moraju biti svjesne da budućnost na Bliskom istoku pripada narodima koji tu žive, prije ili kasnije. Oni koji su spremni pomoći i podržati nasilničku, despotsku i tiransku mašineriju režima su, bez sumnje, na gubitku.

  5. Pozivamo sirijske revolucionare, Prelazni nacionalni savjet i sve formacije da se ujedine i da ostave po strani sve eventualne različitosti. Pozivamo ih da rade s namjerom izgradnje svoje države u budućnosti na temeljima pravde, zaštite prava i sloboda i uspostave institucija koje će čuvati jedinstvo zemlje i boriti se za njene interese. Dužni su čuvati prava vjerskih i etničkih grupacija koje više od hiljadu godina žive kao dio sirijskog naroda, koji, kao i svi drugi imaju svoja prava. Režim i njegove institucije su jedini koji snose odgovornost za ove stravične zločine.

  6. Pozivamo sve iskrene snage u islamskom svijetu da osnuju narodne odjele koji će pomagati revoluciju sirijskog naroda i izbjeglice koji se nalaze, naročito u Jordanu, Libanu i Turskoj gdje im je potrebna pomoć u hrani, odjeći i lijekovima.

  7. Podržavamo svaki iskren trud koji ima za cilj zaustavljanje prolijevanja krvi sirijskog naroda i njegovu zaštitu od dugog rata koji nosi sve pred sobom i to smatramo jednom od najznačajnijih intencija islamskog šerijata, da bi to dovelo do slobodnih izbora koji će izraziti volju sirijskog naroda, čuvati njihova prava i obezbijediti primopredaju vlasti. Molimo Allaha da dragom sirijskom narodu podari izlaz, da sačuva njegovo jedinstvo, da ga ujedini oko riječi istine, povrati mu sigurnost i spokoj u okrilju pravedne i vjerničke vlasti koja će štiti prava i slobode, koja se neće na Zemlji oholiti i nered činiti, a pobjeda, na koncu pripada bogobojaznima.

  Imena potpisnika (između ostalih): Dr. Jusuf el-Karadavi, Katar, muftija Egipta Ali Džum’a, Abdullah b. Bi’e, Mauritanija, dr. Rašid el-Ganuši, Tunis, Abdulmedžid ez-Zindani, Jemen, dr. Ali Kuradagi, Katar, Nasir b. Sulejman Umer, Saudija, Muhammed Ahmed Salih, Saudija, Muhammed Hassan, Egipat, Safvet Hidžazi – Egipat, Selman b. Fahd el-Awde, Saudija, Seid b. Nasir el-Gamidi, Saudija, Muhammed Musa Šerif, Saudija, Abdulaziz b. Fevzan el-Fevzan

  Šejh Tarik Es-Suvejdan izražava potporu revoluciji u Siriji

  Poznati kuvajtski alim, preduzetnik, autor, vlasnik arapskog kanala Alresalah kao i vođa kuvajtskog ogranka Muslimanskog bratstva šejh Tarik Es-Suvejdan izjavio je da je podrška sirijskoj revoluciji, koja traje već 11 mjeseci, vjerska dužnost koja ne zahtijeva mišljenja ili pojašnjenja.
  Šejh Suvejdan je naveo u subotu na svom profilu na Twitteru:”Posljednji proglas učenjaka i daija bio je usmjeren onim neodlučnim, osobito u vojsci i službama sigurnosti Bashara al Asada.”
  Suvejdan je dodao da “su učenjaci i daije iskazali svoja pojedinačna mišljenja od početka sirijske revolucije a kolektivni proglas izražava jedinstven stav o obavezi izdvajanja iz režima Bashara al Asada.”

  19.januara 2010.godine u prisustvu američke delagacije ovaj čovjek je izjavio o Poslaniku alejhi selam sljedeće:
  Ako bi Poslanik Muhammed od mene tražio da kršćane ili Židove proglasim nevjernicima, ja bih Muhameda lično proglasio nevjernikom … Ako bi nam Muhammed zapovjedio ubijanje ljudi, ja bi mu rekao da nije bio poslanik

  Prenosi se da je Isa alejhi selam rekao: “O zli učenjaci, dunjaluk ste stavili u glave, a Ahiret pod noge.
  Riječi su vam lijek, a djela bolest. Vi ste poput drveta oleandera – lijepo izgleda, ali se onaj ko ga okusi otruje
  .”

  I NA KRAJU

  TEŠKO TEBI NA SUDNJEM DANU O TI KOJI POMAŽEŠ ZALIMA U NJEGOVOM ZULUMU!!!!

  #6011
  Anonimno
  Neaktivan

  Ovdje treba napomenuti jednu bolnu činjenicu: Poziv na džihadu Siriji ne ugrožava američke interese, pa se učenjaci manje više ne ustručavaju dati fetve.
  Međutim, u Iraku je bilo bar dva puta veće krvoproliće nego sada u Siriji, ali i pored toga, poziv na džihad u Iraku nije došao od strane većine učenjaka. Zapravo mnogi su pozvali u nacionalistički “džihad” protiv mudžahida.
  Razlog je jednostavan: džihad u Iraku se vodio protiv Amerike, a Amerika je gospodar režima u okviru kojih djeluju mnogi učenjaci.

  Još jedan bolni primjer: Jusuf Kardavi, potpisnik gorepostavljene fetve, poziva na pristup Sirijskoj oslobodilačkoj armiji, a protiv diktatora Asada, međutim, isti Kardavi je dao podršku Ramzanu Kadirovu, čečenskom murtedu i Putinovom lovačkom psu, a kritikovao mudžahide, baš kao što je prije 2001. godine kritikovao talibane i u jesen 2001. uoči američkog napada na Afganistan izdao fetvu kojom muslimanima Amerike dozvoljava učešće u američkoj vojsci koja napada Afganistan! DAnas, Muslimansko bratstvo čiji je Kardavi duhovni lider, otvoreno podržava murtede širom muslimanskog svijeta u borbi protiv mudžahida. Irak i Somalija su samo jedan od primjera. Muslimansko bratstvo je pozvalo Somalijce u pokornost murtedu Ahmedu Šerifu, američkom marioneti i ekstremnom sufiji.

  Neki postupci nekih nazovi učenjaka mi se zaista gade. Žalim islamski ummet koji je iskušan njima. Kardavi se prije revolucji u Libiji grlio sa Gadafijem, da bi kada su muslimani počeli ginuti pozvao na njegovo smaknuće, povećavajući sebi popularnost medju naivnim muslimanskim masama. Kako kada je propisivanje zakona oprečnih Šerijatu veći zločin od ubijanja muslimana? A svi su jako dobro znali za Gadaijevu Zelenu knjigu u kojoj se nalaze zakoni oprečni Šerijatu.

  A onda dođu oduševljeni naivni muslimani i mašu fetvama nekakvih “heroja-učenjaka” koji su u stvari ranije izdavali fetve kojima su ohlaljivalji ubijanje muslimana i borbu protiv mudžahida, a džihad smatrali terorizmom.

  Da nas Allah sačuva zablude i uputi na istinski put vjernika.

  #6012
  Anonimno
  Neaktivan

  #6021
  Anonimno
  Neaktivan

  :barek:

  Ovaj video bi bilo dobro prevesti na bosanski.

  #6025
  Anonimno
  Neaktivan

  Ovdje treba napomenuti jednu bolnu činjenicu: Poziv na džihadu Siriji ne ugrožava američke interese, pa se učenjaci manje više ne ustručavaju dati fetve.
  Međutim, u Iraku je bilo bar dva puta veće krvoproliće nego sada u Siriji, ali i pored toga, poziv na džihad u Iraku nije došao od strane većine učenjaka. Zapravo mnogi su pozvali u nacionalistički “džihad” protiv mudžahida.
  Razlog je jednostavan: džihad u Iraku se vodio protiv Amerike, a Amerika je gospodar režima u okviru kojih djeluju mnogi učenjaci.

  Nažalost akhi ovdje si u pravu…dobar dio zvanične uleme (ne svi) po pitanju ovih gorućih stvari Ummeta stoji na stavu vladara, presjednika ili kraljeva zemalja iz kojih dolaze pogotovo je to primjetno kod uleme Saudije (kada čitam neke izjave o kralju u Saudiji čovjek pomisli da se tu radi o nekom ko je bolji od pravednog halife Omera ibn Abdulaziza r.a. ili nekog njemu sličnog)
  La havle ve la kuvete illa billah!!!

  Što se tiče akide, fikha, ahlaka , hadisa, tefsira i ostalih islamskih nauka tu su elhamdulillah povjerljivi i pouzdani, mislim općenito ali kada su “škakljive” teme u pitanju onda dobar dio njih iz ovih ili onih razloga, opravdano ili neopravdano izlaze u javnost sa stavovima od kojih u najmanju ruku čovjeku postaje muka u stomaku!
  Alimi koji se usude reći istinu u lice silniku dobiju za nagradu zabranu držanja dersova ili zatvor i to jedan od razloga zašto je islamski Ummet slab i ranjiv….svi režimi u muslimanskom svijetu odgajaju ljude (buduće alime) koji će sutra postojano stajati uz njih kada im to zatreba da im se legalizuju neki njihovi postupci, stavovi ili reforme.

  Po tom menhedžu musliman bi trebao mirno gledati kako se krše Allahovi propisi, ohalaljuje haram i oharamljuje hala, čini nepravda braći muslimanima i sestrama muslimankama, sarađuje sa svim mogućim neprijateljima vjere poput cionista, američkih križara, ruskih mulhida i sljedbenika različitih vidova širka i zablude protiv braće muslimana direktno saradnjom koja dovode do hapšenja, mučenja i ubistva Allahovih robova, slabljenja životnog standarda muslimanskih masa dok se zalimi “guše” u luksuzu i bogatsvu….

  Ako kažeš bilo šta protiv toga automatski postaješ onaj koji se bori protiv “legitimnih” muslimanskih vladara, pozivač u zabludu i fitne jednom riječju HARIDŽIJA!!!! Po tome je fitna govoriti protiv nepravde, tiranije i kristalno jasnog kršenja fundamentalnih postavki islama gdje onaj koji te norme krši sebe postavlja na mjestu Stvoritelja Nebesa i Zemlje azze ve džell, nerazvijenosti islamskog svijeta u svakom pogledu i velikog stepena nepismenosti među muslimankim narodima dok sinovi i kćerke tirana pohađaju najelitnije univerzitete širom svijeta…sve je to fitna znači moraš klimati glavom na sve to i govoriti hajr inšaAllah i saburiti ..TAMAM!!

  Poznajem određenu braću iz arapskog svijeta dobri muslimani hvala Allahu ali su im ti režima utjerali toliki strah u kosti, da se boje uopće pričati o njima bez obzira što žive u Evropi gdje ruku na srce običan čovjek uživa više prava i sloboda nego u bilo kojoj muslimanskog zemlji….

  Moj stav prema ulemi je da uzimam od njih znanje iz oblasti šerijatskih nauka a što se tiče političkih prilika u muslimanskom svijetu to uzimam samo od onih koji imaju hrabrosti reći riječi istine u lice silniku
  Što se tiče menhedža onih koji ulemu i daije ismijavaju, nazivaju raznim ružnim imenima poput fasici, novotari ili ne dao Allah kafiri ja sa tim menhedžom nemam absolutno ništa i smatram takvo ponašanje zabludom i pravom novotarijom koja ne samo da šteti nosiocu takvog stava nego i okruženju u kojem takav pojedinac živi.

  P.S.Ako neko misli drugačije neka se dobro pripremi za polaganje računa pred Allahom azze ve džell kada ga na Sudnjem danu bude pitao zbog čega si protiv ovoga govorio to ;i neka razmisli o svim svojim nafilama: dobrovoljnom namazu, postu, sadaki i sličnom..hoće li ih svojim jezikom “pokloniti” nekome drugome zato što je vrijeđao ovoga, potvorio i opsovao onoga i sl.

  #6026
  Anonimno
  Neaktivan

  Esselamu alejkum.

  Evo brate Jaseer ja mislim malo drugačije. Ne nazivam ih tako kao ta zabludjela skupina, da Allah sačuva takvog stanja, ali ih nazivam “Sultanova ulema” i ne uzimam ništa od njih. Ti kažeš da se od njih akida može uzimati, a to je srž onoga gdje oni fulaju, veličaju one koji propisuju zakone oprečne šerijatu i one koji pomažu nevjernike protiv vjernika, izmišljaju neka razilaženja samo da ne bi otkrili jasan stav ehli-sunneta da na takve pada propis tekfira (znači na one koji rade ove dvije podvučene stvari) i tu nikad nije bilo nikakvih razilaženja ni različitih stavova, jer je onaj koji propisuje zakon oprečan Allahovom zakonu – kjafir.

  Brat sa nickom Andol je odlične primjere naveo, Allah mu dao svako dobro. Baš kao što je jedan šejh rekao za Sadama: “Dok je bio na čelu partije, dok je propisivao zakone oprečne šerijatu, dok je ubijao muslimane – bio je “Salahudin”, “Vođa pravovjernih”, “Čuvar kapije”, ali kad se usudio prekršiti zakon UN-a tada su mu krv i imetak postali halal i tada je na njega pao tekfir.” I uistinu je čovjek dobro rekao.
  Pa se ja pitam – koga obožavaju oni kojima je zakon UN-a preči od Allahovog zakona?

  Znam ja brate mili da je dole situacija iznimno teška – puno je lakše reći istinu u lice silnika u kjafirskim sekularističkim zemljama nego u tzv. muslimanskim zemljama, ali ta ulema je ta koji drži pozamašan broj muslimana na strani tih taguta ili ih zataškava pod izlikama sabura i sličnog.
  Znam ja da ja imam dosta svojih grešaka i da ja sjedim u svojoj fotelji u toplom domu dok se tim ljudima radi o glavama dole, ali brate moj zna se šta je ovaj Din, zna se šta je put Allahovih poslanika, zna se ko su nasljednici Allahovog poslanika SAWS, zna se da je najveći džihad reći istinu u lice zulumčara, zna se da je šehadet najbolja trgovina na dunjaluku; pa šta će za Sudnji Dan spremiti ova “sultanska ulema” i kako će se opravdati što su odveli samo Allah SWT zna koliko muslimana u zabludu?

  Samo sam htio reći da imam malo drugačije mišljenje od tvoga. Ne slušam “sultansku ulemu”, apsolutno me ne zanima, neću od njih ništa da uzimam jer ima hvala Allahu dovoljno onih koji ne mjenjaju ahiret za dunjaluk i ne prodaju Islam za nešto što ne vrijedi i od njih hvala Allahu mogu da naučim o svemu. Kakva je to ulema kad ja moram da biram šta mogu da uzmem od njih a šta ne? Reći ću ti ja – nikakva.

  Allah te nagradio, halali ako se šta ima halaliti.

  izmjena: i baš što kaže brat Andol – lako je tekfiriti one koje je UN “protekfirio” i lako je pričati protiv onih protiv kojih UN priča..

  #6029
  Anonimno
  Neaktivan

  Naravno akhi da imaš pravo na drugačiji mišljenje i nemam ti šta halaliti jer nisi uradio ili rekao ništa pogrešno.
  Mi svi smo stvorenja i robovi Milostivog subhanehu ve te'ala i On nam je dao razum da ga koristimo između ostalog da ne bili slijepi sljedbenici bilo koga osima našeg voljenog Poslanika alejhi salatu ve selam.

  Imam Medine Malik, rahmetullahi ‘alejh, rekao jedne prilike pokazujući prema kaburu Allahovog Poslanika, sallallahu ‘alejhi ve sellem: „Od svakog čovjeka se uzima i odbacuje osim od stanovnika ovog kabura, od njega se sve uzima!”
  Ja nisam od onih koji se prema svojim neistomišljenici odnose tako što na njih bacaju “drvlje i kamenja” nego smatram da svako ima pravo na stav (naravno u granicama prihvatljivog razilaženja ehlu sunneta vel džemaata ) bez obzira razlikovao se on od onoga na čemu sam ja ili ne…nisam “žestok” niti volim žestinu jer to samo udaljava ljude od islama bilo da je riječ o takvom ponašanju prema džahilima, (a pogoto braći muslimanima sljedbenicima sunneta Allahovog Miljenika alejhi selam) da bi se korigovali neki njihovi pogrešni stavovi ili prekse ili pri pozivanju nevjernika da prihvate ono što će ih izvesti iz vječne propasti i i ako Allah da uvesti pod okrilje Njegove milosti i oprosta. . .

  Moja vodilja i orijentir su ajeti Allaha azze ve džell : “Samo Allahovom milošću ti si blag prema njima; a da si osoran i grub, razbježali bi se iz tvoje blizine” (Ali Imran, 159).
  Muhammed je Allahov poslanik, a njegovi sljedbenici su strogi prema nevjernicima, a samilosni među sobom.” (El-Feth, 29.)

  U jednom hadisu a prenosi ga Ebu Hurejre, radijallahu anhu, da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, prilikom događaja sa beduinom koji se pomokrio u mesdžidu, rekao svojim ashabima: “Pustite ga, a na njegovu mokraću izlijte vedro vode ili kofu vode! Poslani ste da olakšavate, a ne da otežavate.”

Pregledavate 7 postova - 1 do 7 (od ukupno 7)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.