'Radikalni' imam Abu Katada pušten iz zatvora

 • This topic has 3 odgovora, 3 glasa, and was last updated prije 11 years, 7 months by Anonimno. This post has been viewed 682 times
Pregledavate 4 posta - 1 do 4 (od ukupno 4)
 • Autor
  Postovi
 • #13704
  Anonimno
  Neaktivan

  Radikalni imam Abu Katada pušten iz zatvora
  Radikalni imam Abu Katada pušten je danas uz kauciju iz zatvora, nakon sedmogodišnje borbe da izbjegne izručenje Jordanu, gdje je optužen za terorizam.

  Specijalna imigraciona komisija za žalbe (SIAC), polutajni panel britanskih sudija koji se bavi pitanjima nacionalne sigurnosti, jučer je donijela tu odluku.

  Njegovi advokati tvrde da Abu Katada ne bi imao fer suđenje u Jordanu, gdje je optužen za planiranje bombaških napada, prenosi BBC.

  Predsjednik britanskog komiteta za unutrašnje poslove Kejt Vaz je nazvao je oslobađanje Abu Katade “lakrdijaškim” potezom.

  Abu Katada, čije je pravo ime Omer Otman, sedam godina je proveo u zatvoru u Velikoj Britaniji.

  Pušten uz kauciju, on će moći da izlazi iz kuće samo između 8 i 16 sati, uz obavezno nošenje malog elektronskog uređaja. Također neće moći da se viđa s kim želi.

  Britanska ministrica unutrašnjih poslova Theresa May je okarakterizirala ovu presudu kao “duboko nezadovoljavajuću” i kazala da će vlada pokušati da se žali protiv ove sudske odluke, prenio je Tanjug.

  Ranije ove godine, Evropski sud u Strasbourgu presudio je da Abu Katada ne bi bio izložen lošem tretmanu ako se vrati u Jordan. Sudije su se u ovoj presudi rukovodile odredbama britansko-jordanskog sporazuma.

  #13705
  Anonimno
  Neaktivan

  Molim Allaha s.w.t. da oslobodi sve pohapshene,porobljene i zarobljene m*umine i m*uminke shirom svijeta-amin.

  #13706
  Anonimno
  Neaktivan

  Amin

  #13794
  Anonimno
  Neaktivan

  amin

Pregledavate 4 posta - 1 do 4 (od ukupno 4)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.