RAFIDIJE I BORBA MUSLIMANA PROTIV NJIH

 • This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated prije 9 years, 10 months by Anonimno. This post has been viewed 424 times
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #11663
  Anonimno
  Neaktivan

  RAFIDIJE I BORBA MUSLIMANA PROTIV NJIH (VIDEO)

  U hadisu koji govori o pojavi havaridža i naređivanju borbe protiv njih muslimani su se borili i protiv rafida (ši'ija).

  Prenosi se od Alije, Ebu Se'ida el-Hudrija, Sehl b. Ebu-Hanife, Sa'da b. Ebu-Vekasa, Abdullaha b. Omera i Ibn Mes'uda da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, spominjao havaridže o kojima je govorio: „Nećete vrednovati svoj namaz koliko njihov, a nećete vrednovati ni svoj post i učenje (Kur'an) koliko njihov post i učenje. Učit će Kur'an, a on neće prelaziti njihovu ključnu kost. Napuštat će islam kao strijela odapeta iz luka. Gdje god ih sretnete, ubijajte ih ili se borite protiv njih. Na Sudnjem danu onaj koji ih je ubijao kod Allaha će imati veliku nagradu. Da ih ja sretnem, ubio bi ih kao što je Ad[1] ubijen. (Prenosi Buhari)

  Rafida (Ši'ije)[2] smatraju kafirima (nevjernicima) sve muslimane – s u n n i j e.

  Što je još gore, kafirima smatraju Ebu-Bekra, Omera i Osmana (neka je Allah njima zadovoljan). Oni smatraju kafirima one muslimane koji vjeruju da će se Allah,dželle šanuhu, prikazati džennetlijama u Džennetu. Također, smatraju kafirima muslimane koji vjeruju u Allahova, dželle šanuhu, savršena svojstva i Njegovo određenje.

  Preporučujemo da pogledate ovaj jako koristan video i saznate ko su pogane ŠI'IJE i kako sire svoje zablude medzu bosnjacima, mnoge bosnje ukljucujuci i one koji su na celu tzv “iz” blagosiljaju ovakve sije, dozvoljavaju im da otvaraju razno razne misionarske organizacije, a bosnje sufije i dervisi su njihovo sredstvo za sirenje njihovih zabluda.

  http://www.youtube.com/watch?v=-ZgUA_RQAp4;feature=share

  OBRADA: „EsSunne“

  [1] Misli se na narod Huda, alejhi sellam, koga je Allah,dželle šanuhu, uništio zbog njihova nevjerovanja.

  [2] RAFIDA – nazvani su ovim imenom zbog njihovog odbijanja Ebu-Bekra i Omera, neka je Allah njima zadovoljan. Nazvani su ŠI'IJAMA zbog njihovih izjava da su oni šiija (stranka) Alije, neka je Allah njime zadovoljan. Osnivač ove sekte jeste Abdullah b. Sebe’, jevrej, porijeklom iz Jemena. On je čovjek koji je Aliji, radijallahu anhu, rekao: „Ti si pravi Bog“. Zbog ovih njegovih riječi Alija, radijallahu anhu, zapovjedio je da se sve pristalice ovog nevjernika spale. Također je Abdullah ibn Sebe’ bio jevrej koji je među muslimane unio razdor i smutnju svojim direktnim učešćem u atentatu i ubojstvu halife Osmana, neka je Allah njime zadovoljan. Ovog su čovjeka slijedili ljudi koji su rekli ( a i danas to govore i vjeruju): „Alija nije mrtav. Čovjek koga je Ibn-Muldžem ubio nije bio Alija već šejtan (u obliku Alije). Alija je uzdignut na nebo, kao što je Isa,alejhi sellam, uzdignut na nebo. Grom je njegov glas, a munja njegov bič.“ Kada slušaju grmljavinu, oni kažu: „Selamu alejke, o vladaru pravovjernih.“ Vjeruju da će se Alija povratiti na zemlju i ispuniti je pravdom kao što su je ‘nasilnici’ (sunnije) ispunili tiranijom.

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

Šta se u životu čovjeka postiže svjedočenjem da nema boga osim...

0
Profesor El-Mevdudi, Allah mu se smilovao, u svojoj knjizi "Temelji Islama" nabraja devet stvari koje se postižu kelimei-šehadetom. Navodimo ih ukratko: 1. Onaj ko vjeruje da...

Pratite nas na Facebooku

5,458LikesLikes