Reci istinu!!!

 • This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated prije 11 years, 3 months by Anonimno. This post has been viewed 1027 times
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #14622
  Anonimno
  Neaktivan

  UVAZENI REIS-ULEMA HUSEINE KAVAZOVICU
  PRIHVATAJUCI DUZNOST I EMANET OVE VJERE ZAKLEO SI SE ALLAHOM UZVISENIM DA CES POSTUPATI PO SERIJATU I DA CES SLIJEDITI PUT „CASNOG POSLANIKA MUHAMMEDA SALALLAHU ALEJHI WE SELLEM“-KAKO SI SAM KAZAO I NISI KAKO TREBA NI POCEO RADITI, A EMANET NA KOJI SI SE ZAKLEO NE ISPUNJAVAS.
  SVAKI DAN EL-FATIHU UCIS I U NJOJ SPOMINJES DA SU KRSTJANI ZALUTALI I DA SU NA DALALETU A OPET IH VARAS I MUTIS CESTITAJUCI IM NJIHOVU ZABLUDU I NJIHOV DALALET. ALLAHOV POSLANIK NIJE LJUDE LAGAO NEGO JE CAK OTISAO KOD ZIDOVSKOG DJECAKA KOJI JE BIO NA SMRTNOJ POSTELJI I POZIVAO GA DA KAZE RIJECI SPASA-„NEMA BOGA OSIM ALLAHA“.
  ALLAHOVOM POSLANIKU JE STALO DA SE SVAKI INSAN SPASI ZABLUDE A TI KAVAZOVICU CESTITAS LJUDIMA NA TVRDNJI DA IMA BOG OSIM ALLAHA. KAKO OCEKUJES DA TE JA SLIJEDIM ILI BILO KO PA I TI KRSTJANI I ZIDOVI A TI IH LAZES I NE ZELIS IM SPAS. VATRA IH CEKA VJECNA AKO SE OD TOGA NE POKAJU A TI IM JOS CESTITAS.
  I SAM ZNAS DA JE KOD GOSPODARA JEDINA PRIMLJENA VJERA ISLAM. ISTO TAKO ZNAS DA U ALLAHOVOM POSLANIKU IMAMO NAJBOLJI UZOR A TI SI SE ZAKLEO DA CES TAKO POSTUPATI.
  ISPUNI EMANET KOJI SI OBECAO JER DUNJALUK JE PROLAZAN A AHIRET VJECAN. NEMOJ REISU DA MISLIS DA NECE TI KRSTJANI DA UPERE PRST U TEBE I DA SE ZALE ALLAHU DA SI IH LAGAO I VARAO I DA IM NISI ISTINU REKAO.
  NIKO NAM NE ZABRANJUJE DA CINIMO DOBROCINSTVO NASIM KOMSIJAMA I ONI IMAJU SVOJE PRAVO KOD NAS. AKO SE ISTINA KAZE, NE ZNACI TO DA SUZIVOT NIJE MOGUC, PA ZAR POSTOJI SISTEM OSIM ISLAMA I SERIJATA KOJI JE NA SAVRSEN NACIN RIJESIO PITANJE SUZIVOTA SA JEVREJIMA I KRSTJANIMA?
  A AKO TE UVAZENI REISU NEKO PRISILJAVA DA ISTINU NE KAZES TI IZADJI I RECI NAM TO PA CEMO STAT UZ TEBE I BITI TVOJI POMAGACI. NECEMO DOZVOLIT DA TE IKO DIRA U OVOJ NASOJ LIJEPOJ BOSNI. GOSPODAR UZVISENI VOLI ISTINU PA ZAR NAM IKO KAO POMAGAC TREBA OSIM NJEGA UZVISENOG AKO SMO NA PRAVOM PUTU?
  A ALLAHA UZVISENOG MOLIM DA NAS UCVRSTI NA NJEGOVOJ RIJECI , DA NAS UPUTI DA SLIJEDIMO PUT KOJIM JE HODIO MUHAMMED SALALLAHU ALEJHI WE SELLEM I NJEGA UZVISENOG MOLIM DA NAS NE UZME SEBI SVE DOK NE BUDE ZADOVOLJAN SA NAMA. ALLAHUME AMIN.

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.