Saudijska Arabija zabranila upotrebu engleskog jezika

 • This topic has 2 odgovora, 2 glasa, and was last updated prije 10 years, 1 month by Anonimno. This post has been viewed 388 times
Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Autor
  Postovi
 • #8470
  Anonimno
  Neaktivan

  Vlasti Saudijske Arabije zabranile su upotrebu gregorijanskog kalendara i engleskog jezika u službenim dopisima, javila je agencija Anadolija.
  List El Vatan objavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Saudijske Arabije donijelo odluku o obaveznoj upotrebi hidžretskog kalendara u službenim dopisima prema ministarstvima i svim drugim službenim institucijama u državi.

  U službenoj obavijesti takođe se navodi da su sve firme, a naročito hoteli, u korespondenciji obavezni, umjesto engleskog, koristiti arapski jezik.

  Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je “s ciljem očuvanja arapskog jezika i hidžretskog kalendara” uvelo obavezu njihovog korištenja u službenim institucijama.

  klix.ba

  #8474
  Anonimno
  Neaktivan

  Iz škola su izbacili učenje -el wera wel bera- a ovamo nam pokušavaju prodati zabranu engleskog jezika kao nešto bitno… Hvala Allahu pa nismo glupi.

  #8484
  Anonimno
  Neaktivan

  AK47 post=2865 wrote: Iz škola su izbacili učenje -el wera wel bera- a ovamo nam pokušavaju prodati zabranu engleskog jezika kao nešto bitno… Hvala Allahu pa nismo glupi.

  Ma oni žele izbaciti i ajete iz Kur'ana koji govore o dzihadu a kamoli knjige učenjaka.

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

Vrline posta ljeti

0
Ibn Redžeb u jednom poglavlju u „Lata'if al-Me'arif“ govori o vrlinama posta tokom vrućih dana.

Pratite nas na Facebooku

5,458LikesLikes