Ubijen tagut – sufijski "shejh" Buti

 • This topic has 10 odgovora, 7 glasova, and was last updated prije 11 years, 2 months by Anonimno. This post has been viewed 4073 times
Pregledavate 11 postova - 1 do 11 (od ukupno 11)
 • Autor
  Postovi
 • #15857
  Anonimno
  Neaktivan

  “Aktivisiti iz Damaska javljaju da je uslijed eksplozije u džamiji el-Iman poginuo poznati sirijski ”alim” šejh Muhammed el-Buti.Ove tvrdnje je potvrdila i sirijska Opservatorija za ljudska prava.Šejh Buti drži predavanja utorkom i četvrtkom u navedenoj džamiji.Nakon izbijanja ustanka protiv režima aktuelnog predsjednika el-Assada šejh Buti je otvoreno stao na stranu režima.

  Opservatorija navodi da je šejh el-Buti ubijen u eksploziji u džamiji el-iman u el-Mezra'a četvrti Damaska. Opservatorija dodaje da je najmanje 15 osoba ubijeno u eksploziji a da je na desetine ranjeno.

  El-Džezira prenosi da se radi o shehidskom napadu.”

  #15858
  Anonimno
  Neaktivan

  A evo i kako ekstremni sufija sami dzeko zali za svojim sufijsko-tagutskim “shejhom” evo sta mrzitelj ehli sunneta pise o njegovom “shejhu” Molim Allaha da ih oboje sastavi u dzehenemu:

  “Večeras, u noći džume, 21.03.2013. godine, sa akšam namaza, u Džamiji el Iman u toku predavanja, kao šehid je, nakon bombaškog napada, u 84. godini, Allahu preselio obnovitelj vjere, zaštitnik sunneta, hudždžetul islam dr. Muhammed Se'id Ramadan El Buti.

  Prije dvije nedelje dr. El Buti je rekao: “Nije ostalo od vremena osim još samo malo dana, a ja, evo, osjećam miris Dženneta nakon njih. A ti nemoj zaboraviti svog brata u dovi…”

  Znao je da će Allahu, dž.š., otići kao šehid, na najbolji mogući način. Znali smo i mi, njegovi učenici, jer tako završavaju velikani poput njega koji stoje čvrsto u odbrani vjere.

  Prof.dr. Muhammed Seid Ramadan El Buti rođen je u selu Ajn Divar na sjeveru Sirije 1929. godine. Sa ocem Mula Ramadan El Butijem koji je bio jedan od najvećih učenjaka šafijskog mezheba svoga vremena, preselio je u Damask 1933.g. Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Damasku da bi 1953. godine upisao Fakultet Šerijata na Al Azharu koji sa najboljom ocjenom završava već 1955. godine da bi dvije godine kasnije, 1956. g. dobio i diplomu sa Fakulteta Pedagogije na Univerzitetu Al Azhar.

  1958. godine imenovan je za predavača u srednjoj školi u Humsu da bi 1961. godine postao predavač na Univerzitetu Damask, na Fakultetu Šerijata. 1965.g. vratio se na Al Azhar gdje je najvišom ocjenom sa puno pohvala završio doktorat iz usuli fikha na temu „Normativni kriterij dobrobiti u islamskom pravu“ . Iste godine imenovan je za gostujućeg predavača na Fakultetu Šerijata Univerziteta u Damasku, zatim za asistenta i na kraju za redovnog profesora na Univerzitetu. 1975. godine imenovan je za zamjenika dekana a 1977. godine i za dekana Fakulteta Šerijata.

  Pisac je preko 60 naučnih djela iz raznih islamskih nauka. Njegovo djelo „Kubra Al Yaqiniyyatil Kewniyyah“ najbolje je akaidsko djelo našeg vremena. Njegova djela prevođena su na mnoge svetske jezike poput engleskog, francuskog, njemačkog, a djelo „Potiranje mezheba- najopasnija novotarija“ i djelo „Razumijevanje Poslanikove sire“ prevedena su i na naš bosanski jezik.

  Branilac je akide ehli sunnet vel džemata i trn u oku svakom orjentalisti.

  Učestvovao je na mnogim svjetskim kongresima i naučnim raspravama. Član je „Kraljevske Akademije za izučavanje islamske civilizacije“ u Ammanu. Član je i „Visokog Vijeća Oxfordske Akademije“.

  Pored arapskog jezika koji govori retorički neprevaziđenim stilom u našem vremenu, govori i turski, kurdski i engleski jezik.

  Jedna je od najuticajnijih islamskih ličnosti u svijetu. Među savremenom islamskom ulemom poznat je i kao „Hudždžetul Islam“ ( poput imama hudždžetul islama Ebu Hamid El Gazalija ).

  Poslanik, a.s., je rekao u hadisu kojeg bilježe Ebu Davud, Bejheki i El Hakim: “Bog će slati sljedbenicima islama na koncu svake stotine godina onoga ko će im obnoviti njihovu vjeru.“ Za njega se, bez imalo sumnje može reći da je mudžeddid- obnovitelj vjere našeg vijeka.

  Da ti se Allah smiluje naš učitelju.”

  Sami Džeko

  Kako te nije stid zabludjeli sufijo – dzeko, zar si toliko slijep da ne vidis stanje u Siriji, zar si toliko slijep da ne vidis jasnu zabludu, svaki onaj koji pomaze sije u borbi i masakrima nad Muslimanima bilo rijecima ili dijelima je Kafir. A sada jasno tvrdim i za tebe ekstremni sufijo da si KAFIR. Allah te kaznio i na ovom vijesti i na ahiretu.
  Molim Allaha da vas oboje sastavi u Dzehenemu.

  #15859
  Anonimno
  Neaktivan

  Buti je stao u odbranu taguta kojeg je cak i UN “istekfirio”. Podrzao je masakr muslimana sa mnogo vise od pola rijeci…Ovakav zavrsetak ceka svakoga ko stane na stranu ove pascadi alevita, Allah ih unistio.

  A Dzeko je dokazani novotar, sufija, neznalica, glupak, neprijatelj sunneta; nista bolje od njega nismo ni ocekivali.

  #15860
  Anonimno
  Neaktivan

  Allah rastuzio srca kafira, a obradovao srca muslimana.

  Necemo ga zaboraviti u dovama, stalno cemo doviti da ga Allah sto zesce kazni zbog njegovih djela!

  Dovoljno mi je razloga da nekoga mrzim, samo sto ga Sami Dzeko podrzava, da nista drugo o njemu ne znam, osim ove informacije, dosta mi je!

  #15869
  Anonimno
  Neaktivan

  Da se prisjetimo sta je “shejh” Buti pricao o Asadovim vojnicima:

  http://www.youtube.com/watch?v=vD0epBhoqes

  Poredja sirijske vojnike sa ashbaima, ovo je velika uvrijeda za Islam i muslimane.

  Allah mu podario ono sto je zasluzio. Amin

  #15870
  Anonimno
  Neaktivan

  Zanima me jesuli Imad el-Misri i saffovci oplakali Butija?

  Izgubili su “velikog” shejha.

  #15871
  Anonimno
  Neaktivan

  Ima text na minberu o ovom ….

  #15872
  Anonimno
  Neaktivan

  Pa ovaj davija iz SAFFa nije normalan.
  Od tolike ‘bogobojaznosti’ on neće da protekfiri tako očitog otpadnika da to prelazi svaku granicu razuma.
  Priznaje u članku da je Buti stao na stranu taguta Assada protiv muslimana i još ga naziva šejhom i još moli za njegov oprost.
  Eudhubillah.
  Da zlo bude veće on opet osu paljbu po “haridžijama” (aludirajući na sve koji tekfire ovog OTPADNIKA) poredeći ih sa rafidijima
  Ovaj davija opravdava ovog Butija koji je ovo rekao:

  Na pitanje o prisiljavanju ljudi da učine sedždu na Bašarvoj fotografiji, dr. Buti je rekao: ”Neka zamisle da je ta slika serdžada i neka učine sedždu.”

  A muslimanima koji se maksimalno trude da su na menhedžu ne daje trunku pardona?
  Eeee Abdussamede odgovorit ću ti kao što je Albani odgovorio Butiju.
  Molim Allaha da ti dadne dug život i da razotkrije ono što ti je u prsima.

  #15873
  Anonimno
  Neaktivan

  Nevjerovatno, čak su i u ovom tekstu Saffovci uspjeli da iskoriste priliku i da kažu koju o zloglasnim haridžijama. Na početku sam se bio obradovao tekstu, radujući se razumnom stavu autora (misleći da je autor možda počeo mijenjati svoje zabludjele stavove), ali je ta radost kratko potrajala, jer je autor još jednom pokazao da mu je borba protv sljedbenika sunneta prioritet nad svim drugim prioritetima.

  Čak iako kritikuje Butija i Asada, svjedoči njihovu zabludu i zlo, autor teksta u Saffu (objavljenog na Minberu) ne propušta priliku da i u ovom kontekstu spomene njegove haridžije. Jednostavno, stiče se utisak da ne može postojati problem u islamskom ummetu, a da njegovo ishodište ili ušće ne budu “zloglasne haridžije”, tj. mudžahidi koji se bore za uspostavu Šerijata.

  Zapravo, čitajući Saff i slične medije, čitalac stiče utisak da su zloglasni tekfirovci u stvari krivi za svako iskušenje koje je zadesilo ummet.

  Čekam dan kada će produhovljeni konobari iz Saffa početi javno pozivati tagutske vojnike da se obračunaju sa tekfirovcima (svima onima koji nisu htjeli da promjene mišljenje i skrate brade, kao što su to Saffovci uradili).

  #15875
  Anonimno
  Neaktivan

  Procitah tekst sa minbera o Butiju, i ostadoh otvorenih usta, ne mogu sebi doci od cudjenja, i razmisljam ko je gori: dali Buti sto je otvoreno stao na stranu kufra protiv Islama, ili Busatlic sto je taj tekst napisao i Butijeve kufrove nabrojao, ili minber koji je sve to objavio?

  Istinu je rekao Poslanik sallallahu alejhi we sellem: Koga Allah u zabludi ostavi niko ga na pravi put ne moze uputiti…..

  Zaista je tekst na minberu veliki dokaz ovih Poslanikovih sallallahu alejhi we sellem,rijeci.

  Da se covjek ibreti ko se sve pripisuje znanju, molim Allaha da nas sacuva zabludjelih sektasa.

  #15895
  Anonimno
  Neaktivan

  Ahmad Jibril الشيخ ‏@ahmadmusajibril 22 Mar
  [{*{Praising or defending #Albuti is sham piety and godliness!}*}]

  Ahmad Jibril الشيخ ‏@ahmadmusajibril 23 Mar
  Ibn al-Jawzi رحمه الله On How To Choose Your Teacher!
  https://www.facebook.com/ShaykhAhmadMusaJibril/posts/359077314209823

  Ahmad Jibril الشيخ ‏@ahmadmusajibril 22 Mar
  Albuti in a “recent” talk calls on the ummah to fight under the banner of the Ameer #assad http://www.youtube.com/watch?v=kDgF4JaQch0 … …
  View video

  Ahmad Jibril الشيخ ‏@ahmadmusajibril 22 Mar
  Albuti wishes to be equivilant to the finger of NasrElShaytan-head of HizbAlShaytan that's killing our kids in #Syria http://www.youtube.com/watch?v=zdVY01Nt1hE
  View media

  Ahmad Jibril الشيخ ‏@ahmadmusajibril 22 Mar
  Albuti compares #assad's thugs to sahabah #Syria http://www.youtube.com/watch?v=Wpx-sXxGMLw
  View media

  Ahmad Jibril الشيخ ‏@ahmadmusajibril 21 Mar
  #Albuti made duaa every Fri from the Umayya Masjid for #Assad Jr & Sr/He had no mercy over the kids of #Syria may Allah have no mercy on him

Pregledavate 11 postova - 1 do 11 (od ukupno 11)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.