Uputstva za menhedz iz govora sejha (sehida insa Allah) Usame bin Ladena

 • This topic has 2 odgovora, 2 glasa, and was last updated prije 11 years, 5 months by Anonimno. This post has been viewed 1079 times
Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Autor
  Postovi
 • #14003
  Anonimno
  Gost

  Onda kada dzihad postane stroga obaveza svakog pojedinca tada nema mjesta niti prostora za spominjanje drugih ibadeta, vec se uporedo sa dzihadom spominje izostajanje i ukor, i ne govori se: “Allah ga nagradio svakim hajrom, a taj u Medini klanja u Haremu, a kakvog li on udijela ima” ili “Koliko li samo on drzi predavanja!”. Ovo se na kaze onda kada dodje Kur’anski ajet: (Reci: “Ako su vam očevi vaši, i sinovi vaši, i braća vaša, i žene vaše, i rod vaš, i imanja vaša koja ste stekli, i trgovačka roba za koju strahujete da prođe neće imati, i kuće vaše u kojima se prijatno osjećate – miliji od Allaha i Njegova Posalnika i od borbe na Njegovom putu, onda pričekajte dok Allah Svoju odluku ne donese. A Allah grješnicima neće ukazati na pravi put.”).
  Da vi posmatrate ajete o opisu onih koji sjede i ne idu u borbu nasli bi ste da su oni mutevatir na ovom znacenju u nasem ummetu i ummetima prije nas; pa Musaov alejhi selam narod kada je izostao iz nje (borbe) tada ih je Uzviseni Allah opisao kao grjesnicima: (“Gospodaru moj” – rece Musa – “ja osim sebe imam moc samo nad bratom svojim; zato presudi nama i ljudima grjesnim!”), isto tako kada posmatramo one koji su izostali sa Tebuka, Uzviseni Allah je njih takodje opisao kao grjesnike.
  Pa da li se danas neko od nas usudjuje kazati svom ocu, ili svom amidzi, ili pak svom sejhu: “Ti si se zadovoljio sa zivotom na ovom dunjaluku!”. Eto Palestine, vec osamdeset godina kako je okupacija u njoj, a ti jos nisi ispalio ni jednog metka tamo! A niti si uprasio svoje stopalo jedan dan! Pa ti si od onih koji su zadovoljni sa zivotom na dunjaluku! Nema ni jednog ko to moze reci. Zaista ima uopcenitog propusta kod shvatanja sahve (islamskog budjenja) u nacinima na kojima se odrzava vjera, a ajeta ako ih posmatramo kao sto sam spomenuo, ima puno.
  A ova velika obaveza koja je farz danasnjice, nema mjesta za njen spomen medju ucenjacima danas, a niti pa razgovaraju o njoj, naprotiv svaki od njih – osim kome se Allah smilovao – obuzeo se pohvalom i hvaljenjem tagutskih vodja koji su uznevjerovali u Allaha i Njegovog Poslanika. Pa pisma ovih ucenjaka u kojima hvale ove tagute koji ne vjeruju u Allaha i Njegovog Poslanika, i u cijim se novinama i medijima izjavljuje i reklamira nevjerstvo u Allaha i Poslanika, svakodnevno stizu na njihovim vratima. A isto tako, s druge strane pisma koja dolaze tim ucenjacima a u kojima su hvaljeni od strane tih vladara koji ne vjeruju, i time su oni zamutili i prekrili stvarnost vladara ummetu.

  [ uzeto iz dzihadskog magazina “Talai’u Hurasan” iz Afganistana ]

  #14017
  Anonimno
  Neaktivan

  Kutibealejkumusijamu=Kutibealejkumu kitalu.
  Na post se svi odazivamo i sa prezrenjem gledamo one koji mrse (dok ne saznamo razlog mrsa) a Wallahi ja sebe u ogledalu gledam prezreno zbog kutibealejkumu kitalu a desio se pastir sa shtapom u ruci u zemlji Horosan shto se zove,deshava se Aden abjen,deshava se Sham…
  Shta ja i svi mi kojima je fardi ajni naprezanje bismillahi,shta mi čekamo?????
  Hocemoli imati ispriku???????????
  Imamoli ispriku?????????????
  Karavana kad prodze uzalud je trcati zanjom.
  Kada najbolji krenu pravcem koji Aksi vodi hoculi ja i tada imati ispriku??????
  Mislim da necu.
  Ali….
  ova tri slova visemi nad glavom kao odgovor na pitanje zashto.
  Zato shto nisam dobar,zato shto nisam iskren,zato shto nisam dosljedan,zato shto nisam pokoran,zato shto nisam cestit.zato shtosam FASIK.
  A takav kakav sam nejma shanse da budem pocashcen najboljim drushtvom na dunjaluku.
  Ali…
  Da nije nade u Allahovu s.w.t. milost i dobrotu koja je u mene ogromna jabi zaista propao na obadva svijeta i zato stalno i srcem molim Milostivoga Gospodara nebesa i zemlje i svega izmedzu toga da ucini PROSTRANIM PRSA MOJA,da ocisti me od grijeha jel jasam greshnik a ON s.w.t. grijehe prashta i voli da prashta,molim ga dame pocasti najboljim drushtvom i ucvrsti korake moje i ucini,dozvoli i omoguci meleku smrti dame nadze u dzihadu sa oruzjm u rukama a da prije toga mojom rukom ubije makar stotinu shejtanovih lanetullahi vojnika-amiiiii.,,n!

  #14026
  Anonimno
  Neaktivan

  AMIN!
  I MENI INSA ALLAH

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.