"Vehabije" u Tuzlu, "vehabije" iz Tuzle – Demokratija po mjeri Tuzlanske pete kolone

 • This topic has 5 odgovora, 5 glasova, and was last updated prije 10 years, 9 months by Anonimno. This post has been viewed 1496 times
Pregledavate 6 postova - 1 do 6 (od ukupno 6)
 • Autor
  Postovi
 • #15511
  Anonimno
  Neaktivan

  Nakon što je u Tuzli najavljena, pa i održana tribina pod nazivom „Savršenstvo šerijata – pogubnost demokratije“ koju su organizovali „Riznica dobra“, „Islam Tuzla“ i „Eds marketing“, duhovi se ne smiruju.

  Za i protiv tribine, prava na održavanje, za i protiv poruka sa tribine, dali su sebi za pravo da diskutuju svi – demokrate i antidemokrate, ustaše, četnici, “veliki muslimani”, “nevladin” sektor….Facebook prosto vri. Demokratski.

  U vezi s tim, sve me podsjeti kada sam neke 95-te, sa pozicije urednika RTVTK napisao i objavio komentar, u kome sam otprilike rekao:

  “Dok se građani Tuzle svađaju da li poginulu tuzlansku djecu sa Kapije treba ukopati zajedno ili odvojeno, da li ih ukopati po vjerskim ili sekularnim zakonima, dotle se samo 100-njak metara od Kapije, u SPC čita i propagira uskršnja čestitka Patrijarha Pavla, istog onog koji je blagosiljao topove i četničiju koji su pucali i pobili tuzlansku djecu”.

  Primijetio sam tada javno, da neki Tuzlaci smetaju jedni drugima sa svojim različitim stavovima, da su u stanju i za vratove se uhvatiti, ali im u konkretnom slučaju nimalo ne smeta vjerski skup zloupotrijebljen za vampirski pir ubica i inih koji su poticali na ubijanje Tuzlaka i njihove djece (prije svega na ubijanje muslimana).

  Po slovu “demokratije”

  Po slovu “demokratije” tadašnja Misija OSCE u BiH i “nevladine” organizacije su se “nadigli” da se meni po svaku cijenu da otkaz. Pritiskali su tadašnji menadžment – samo zato što sam koristio demokratsko pravo da kažem svoje mišljenje.

  (Član 19. Opšte deklaracije o ljudskim pravima kaže: “Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja. To pravo obuhvata slobodu zadržavanja mišljenja bez vanjskih pritisaka te slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg sredstva javnog priopštavanja i bez obzira na granice.”
  Pa i danas, Član II.3. alinea g), h) i i) Ustava Bosne i Hercegovine, u skladu sa pratećim evropskim i međunarodnim konvencijama (a koje konvencije imaju supremat nad domicilnim Ustavom i drugim zakonodavstvom) garantuje pravo:
  – na slobodu misli, savjesti i vjere,
  – na slobodu izražavanja,
  – na slobodu udruživanja s drugima.).

  Da je kojim slučajem moje mišljenje bilo kako je Islam i muslimani jest jednako fundamentalizam, niko me ne bi dirao, kao ni danas nekog Lea Pločkinića ili nekog drugog “eksperta” za islamski “terorizam”.

  Dakle, tada kao i danas, mogao sam reći da su muslimani ubijali sami sebe i dizali sebi kuće u zrak, da su muslimani bacilli minu na Markale, mogao sam reći kako nije bilo Genocida u Srebrenici, i ne bi mi niko ništa. Naprotiv, kako stvari sa tom “demokratijom” stoje, možda bi mi ponudili i posao u OSCE-u, u nekom odjeljejenju za širenje “demokratije”.

  A prije svega toga, desila jedna tribina u Tuzli (one najgore, 93-će) pod nekim nazivom “Multikultura i suživot”. Organizatori bili iz Srbije.

  Kada sam kao novinar rekao, “što niste napravili tu tribinu u Banja Luci gdje ubijaju svoje sugrađane nesrbe, ili u Brčkom, Bijeljini…što ste nas u Tuzli došli učiti multikulturi kada mi nemamo logore I kada naši sugrađani Srbi žive ravnopravno sa svima ostalim?”, tada sam od strane poznatog tuzlanskog mucavca-komentatora i kvazinovinara Zlatka Dukića, njegovog kolege iz pete tuzlanske kolone Marka Divkovića, ubačenog petokolanaša u 2. Korpus Armije RBiH Mire Petrovića i KOS-ovskog agenta Sinana Alića (što je moje demokratsko mišljenje i ubjeđenje na osnovu opšte poznatih razloga i činjenica), u međunarodnim krugovima okarakterisan kao radikal, naravno islamski (svakako da su željeli umanjiti težinu i istinitost mojih riječi).

  Sjećate li se kako je ova nabrojana grupa radila za tadašnji (predratni FRONT SLOBODE u kojem su 90 posto radili velikosrbi koji 15. maja pobjegoše iz Tuzle a nas ostaviše pod nož “demokratama” s Majevice) pročetnički FS-3, i kako su od četničije dobili novac da u našoj Tuzli, sa Kule G na Sjenjaku (sa sinanom Alićem kao eksponentom, u Tuzli poznatim i kao Đoka Japanac zbog svog, sramom od islamskog projekla izazvanog, izjašnjavanja kao “nacionalnost Japanac” – danas mu je specijalnost podnošenje krivičnih prijava za navode ratne zločine protiv boraca Armije R BiH, branitelja Bosne i Hercegovine) emituju srpski-antibosanski program u kojem se naravno emitovalo sve protiv samostalne i nezavisne Države BiH?

  Sjećate li se kako su tada, nakon što nas je na Brčanskoj Malti nenaoružane napala 4-ta armija u evropi (JNA), iz naše Tuzle izvještavali “Armija uzvraća” (postoji i video-audio tv zapis), što će reći, Tuzla je napala JNA (JNA s tenkovima a mi s lovačkim puškicama)???

  Ako se ne sjećate, evo ja Vas podsjećam!

  Eh, ista ta “demokratija”, ta Tuzlanska peta kolona, danas orkestrirano piše “Sramota za Tuzlu, u centru Tuzle 500 Vehabija”. Ista ta bratija preko FTV najvaljuje prilog “Antifašistička Tuzla se buni protiv Vehabija”, dakle, hoće oni reći: Vehabije, pozivanje na izvorni islam, jeste jednako FAŠIZAM!

  Na istom fonu već dugo nalazi se izvijesni Tuzlak Emir Imamović (pulen antimuslimanskog eksponenta Soroša, moje je demokratsko mišljenje, onog “dobrotvora” koji je jednom Radiju iz okoline Tuzle nudio 80.0000 KM samo da prestane puštati ezan), koji brani Bosnu i Tuzlu od “radikalnog islamizma”.

  Da ne bude zabune, to je ovaj gore na slici (klikni da uvećaš). Demokratski nosi kapu, tj. šajkaču pod kojom su ubijali, silovali i palili naše nane, sestre majke, djevojke, kćerke. Nas muslimane….Možda je fotka i fotomontaža, ali svejedno – stoji mu, “ilustrovanu” šajkaču je zaslužio, opisuje ga demokratski, a evo i zašto:

  Kaže taj Emir Imamović u povodu “vehabija u Tuzli”…” U bogatoj kraljevini (Saudijskoj Arabiji) davno su pređene granice slobode, dakle zašlo se u sferu čistog pasjaluka, pa tamošnje žene, ne znajući više šta bi od sebe – nakon što im je već dozvoljeno da traže posao bez dozvole skrbnika, te najavljeno da će 2015. čak smjeti glasati na lokalnim izborima – sada još traže da im se dopusti da voze automobile! I to same, bez pratnje pet, šest muških rođaka i, normalno, pokrivene tako da se ne zna je li ono zamotano za volanom pedesetosma prinčeva supruga ili Kobe Bryant na godišnjem” (ima Emir još islamofobnih bisera u svojim tekstovima u režimskim provelikosrpskim i provelikohrvatskim medijima, ali o tom po tom).

  Vezani tekst: http://www.radiosarajevo.ba/novost/104436

  Nije nam objasnio Emir, a ni “organizatori protesta u Tuzli” kakve sve to veze ima sa porukama tribine u Tuzli, koja kaže da je demokratija oblik vladavine koji služi da bi manjina bogatih vladala nad većinom siromašnih. I zar ne zna Emir (a zna) da je “kolijevka” demokratije” SAD najbolji prijatelj baš sa tom Saudijskom Arabijom i svim diktatorskim “muslimanskim” režimima na svijetu (npr. u Saudijskoj Arabiji su zatvori za muslimane koji se bune protiv kraljeve “demokratije” gori nego Gvantanamo i Abu Graib zajedno).

  Neće Emir da kaže da se upravo Vehabije zalažu javno protiv takvih autokratskih “demokratskih” režima koji putem neke “islamske zajednice” šire nazadnu doktrinu prema kojoj mi treba “demokratski” da potvrdimo one koji će nas u naše ime jahati i iskorištavati.

  Šta nije rekao Emir

  Što ne reče Emir da je u Švedskoj, Norveškoj, Americi i svuda na tzv. demokratskom zapadu dozvoljeno vrijeđati i ismijavati Allaha, poslanika, Kur'an…sve osim Jevreja i “demokratije”.

  Sloboda javnog izražavanja je dakle sve dok vrijeđaš Islam, “vehabije”, a kad pomeneš Buša, cionističke Jevreje, antiislamizam i islamofobojiju, onda, šta…ideš u zatvor.

  Npr., ne reče nam Emir: demokratski je da imaš pravo da prosvjeduješ na Wall Street protiv nedodirljivih jedan posto koji su Amerikancima na kamatu oteli radna mjesta i budućnost (kao i nama naši demokrate), ali je demokratski i kada ti oni (demokrate) daju donaciju policiji New Yorka da demonstrante ispendreče pod salvom suzavaca

  Ne kaže nam ni Emir ni Marko, ni Mirko i Slavko da Wilders npr. može Kur'an i Islam nazivati đavoljom ideologijom, i da je to po demokratski pravo na izražavanje, ali kada neka grupica Vehabija kaže “islam je ono što je radio poslanik Muhamed”, onda je to radikalno, tobe jarabi fašizam, i teško nama od takvih.

  Ma nemoj Emire (i ostali, prepoznaće se oni sami).

  Je li vi to iz pete tuzlanske kolone mislite da smo mi zaboravili da nam je odlazak u nestanak poručio Vaš Radovan Karadžić, a ne Vehabije.

  Je li vi to mislite da smo mi zaboravili da su nas ubijali četnici i ustaše, a ne Vehabije i Saudijska Arabija?

  Je li vi to mislite da smo mi zaboravilili da je Genocid u BiH počinjen od strane četnika, a ne Vehabija.

  Prošlo je gospodo to vrijeme kada ste vi petokolonaši zajedno sa ostalim velikosrbima dominirali nad svima u Srboslaviji, i kada je većina (pa i muslimana) nasijedala na Vašu prosrpsku propagandu po kojoj “čitav svet mrzi Srbe, a Muslimani su svetski neprijatelji”.

  Prošlo je vrijeme kada ste zajedno sa Sulejmanom Tihićem (pogledati video dole u prilogu) mogli lagati da su muslimani u BiH ti koji su neprijatelji mira i demokratije.

  Dakle, prema Emiru Imamoviću, i inim takvim emirima imamovićima, dukićima, sinanima alićima, mirama petrovićima, kusturicama, nije za nas u BiH problem npr. što je za manadata vlasti TK zabilježena najcrnja godina ikad po nezaposlenosti, nepotizmu, kriminalu, korupciji…, nije problem što nas i danas uništavaju karadžići, dodici, čovići, problem su Vehabije

  Podsjećanja radi

  Da podsjetimo samo, Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država na koju su 92. izvršile agresiju R Hrvatska i R Srbija!

  Većina bosanskih Srba i Hrvata su u tom ratu (a koji su bili u HVO-u i Vojsci RS) ubijali za veliku Hrvatsku i Veliku Srbiju!

  Vehabije nisu izvršile agresiju ni na Srbiju ni na Hrvatsku!

  Dakle, šta je to za Bosnu i Hercegovinu radikalno u činjenici što neko, bilo ko, izražava svoja vjerska ubjeđenja?! Što se nas muslimana Bošnjaka tiče, to je očito, radikalizam Milorada Dodika i Dragana Ćovića je taj koja ubija demokratiju, državu BiH i njen evropski put, a ne Vehabije.

  Što ne kaže nam Emir, da je nemusliman, nevehabija, Jelko Kacin, deklarisani Evropljanin, javno rekao:

  “Bosna i Hercegovina je komplicirana zemlja i moramo biti vrlo osjetljivi i odmjereni. Dvije trećine uvodne rasprave posvećene su vehabijama, a to je previše, jer je ta pojava vrlo izolirana. Bosna i Hercegovina nije Saudijska Arabija, nego je zapadnobalkanska demokratija, s vrlo jasnom evropskom perspektivom. Dvije trećine rasprave posvetili smo vehabijama, a kada se negira genocid u Srebrenici, onda predstavnici međunarodne zajednice šute”, (http://balkans.aljazeera.net 29 februar 2012)

  Dakle, prestanite podvaljivati teze potkovane Načertanijem Milorada Garašanina, po kojem je demokratija, trećinu nesrba pobiti, trećinu pokrstiti, trećinu protjerati. I nema potrebe da vi branite Tuzlu koja je uvijek bila i ostala grad za svačije mišljenje i stav. Manite nas se dušebrižnici za Soroševe cionističke dolare! Zar je sekularna država ako se ne smije javno ispovijedati vjerska ubjeđenja?! Zar je antisekularno i nedemokratski javno reći šta misliš, demokratski reći da “nabiješ” tu demokratiju?! Ili ćemo to uvoditi opet ograničeno javno izražavanje i krivično djelo iz bivšeg sistema – verbalni delikt?

  I otkud nekom (ikom) pravo da islamski zakon Šerijat, dakle sa izvorom i uporištem u Kur'anu, svetinju muslimana, naziva govorom mržnje (kao što su to pokušali podmetnuti organizatori “protesta”)??? Je li to ta demokratija?

  I Emire, prestani glumiti svog imenjaka Kusturicu koji ima kompleks što se rodio sa muslimanskim porijeklom. On je bar genije za film, a ti si ništa dok s muslimanskim imenom vodiš antimuslimansku propagandu za sitan Sorošev novac, sram da te bude potkupljeni izdajniče.

  P.S. Jednom me pitao neko, šta je to demokratija: odgovorio sam, to je kada npr. Amerikanci u tvoj zemlji mogu da uhapse tvog brata, oca, tebe… bez optužnice, da vas odvedu u Gvantanamo ili Abu Graib, da vas drže koliko hoće, da vas muče i ubiju, i da nikome zato ne polažu račun. To ti je demokratija, nešto kao sa Alžirskom grupom.

  Jasminko Hodžić

  bosniapress.info

  #15607
  Anonimno
  Neaktivan

  Ako niste gledali Bilala Bosnica na face tv ,evo:

  http://www.youtube.com/watch?v=W0x0PSh7WJU

  Zanimljivo prica i ovaj sufijski sejh,odmah nakon Bosnica

  #15612
  Anonimno
  Neaktivan

  Molim Allaha da uputi ovog sufiju na pravi put!
  Jeste li čuli braćo i sestre sufije?
  Tako mi Allaha posvjedočio nam je da smo na pravom putu i nije protiv nas javno ništa negativno rekao i djelovao je, bar meni, iskreno dok nam je svjedočio uputu!
  I sa druge strane posvejdočio je sebi, nažalost, zabludu!
  Opila ga je fiozofija, ne može da nađe puta. Zato molim Allaha da ga ne usmrti na zabludi!
  Kao što smo mogli i primijetiti, ko ga je pomno pratio, da on svoju aqidu temelji na hewau (mišljenje, analogija). Uzvišeni Allah u Kur'anu kaže: “Ni vjernik ni vjernica nemaju izbora da, kada Allah i Poslanik Njegov nešto odrede, po hewau (svom nahođenju) postupe. A ko Allaha i Njegova Poslanika ne posluša, taj je očito skrenuo s Pravog puta.” (Al-Ahzab, 36)
  Zato molimo Allaha da nas učvrsti na uputi ondje gdje to jesmo i da nas uputi na pravi put ondje gdje to nismo!

  #15634
  Anonimno
  Neaktivan

  Esselamu Alejkum,

  I ja molim Allaha da nam pokaze pravi put da Mu zadovoljimo nasim zivotima na dunjaluku onako kako nam je On to propisao.

  Sto se tice ova dva snimka, vazno mi je da su oba sagovornika pricala o samospoznaji i to sa Allahovom pomoci. Svi smo mi na drukcijim mjestima sto se tice upute, ali mislim da su oba sagovornika svjedocila da ako se Allahu okrenemo iskreno, da ce nam On pomoci da sami sebe spoznamo i da Njega zadovoljimo. Oba sagovornika su pokazali da su oni sa Allahovom pomoci poboljsali svoja znanja da bi se Njemu sto bolji vratili. I brat Bilal u jednom odgovoru kada ga je novinar pritisnuo oko stiha o dinamitu kaze da je to bilo ranije, a novinar nikako da mu dozvoli da objasni kako se insan ustvari nastavlja samospoznavati u Allahovom svjetlu, da nesto sto je rekao prije par godina mozda nebi sada rekao. Volio bih vidjeti vise otvoreniji razgovor, ali nazalost vrijeme i medijske hajke takvo nesto trenutno ne dozvoljavaju. Ali, sa Allahovom pomoci, braca Bilal i Nusret su govorili i vise od tri sata u Tuzli, pa sada, Elhamdulillahi, ima i YouTube snimak i za to.

  #15649
  Anonimno
  Neaktivan

  Molim Allaha swt da uputi ovoga sufiju na pravi put i zashtiti ga od ubleha u koje je zapao a klip je dobar stavit na CD i pojedinim boshnjama dati ako nisu imali priliku gledati na TV.

  #16511
  Anonimno
  Neaktivan

  Odlican clanak Bushra. Allah te nagradio.

  Najvise mi se svidjelo: „Kada sam kao novinar rekao, “što niste napravili tu tribinu u Banja Luci gdje ubijaju svoje sugrađane nesrbe, ili u Brčkom, Bijeljini…što ste nas u Tuzli došli učiti multikulturi kada mi nemamo logore I kada naši sugrađani Srbi žive ravnopravno sa svima ostalim?”…“Nemaju oni tu odgovora i njiha to neinteresuje. InsAllah, dace njima Uzviseni Allah subhanehu ve Te’alla sto su zasluzili samo polahko.

Pregledavate 6 postova - 1 do 6 (od ukupno 6)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.