Velikan bošnjačkog naroda dr. Mustafa ef. Cerić

 • This topic has 3 odgovora, 3 glasa, and was last updated prije 11 years, 8 months by Anonimno. This post has been viewed 753 times
Pregledavate 4 posta - 1 do 4 (od ukupno 4)
 • Autor
  Postovi
 • #12354
  Anonimno
  Neaktivan

  Kakav je status onoga koji hvali, podržava i propagira čovjeka koji čini kufr?
  I još ti ljudi (SAFF) sebe nazivaju šejhovima i daijama ehlu sunneta u BiH!!!

  Ovo je samo jedan, posljednji primjer, takve hvale, podrške i propagande časopisa SAFF.
  Velikan bošnjačkog naroda dr. Mustafa ef. Cerić
  http://www.saff.ba/saffarhiva/324.pdf
  U organizaciji Rijaseta Islamske zajedenice BiH ovih dana u Sarajevu je upriličena svečanost povodom dvije decenijereisu-l-uleme dr. Mustafe Cerića na čelu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Na svečanosti je istaknuto da se dr. Cerić preuzevši dužnost reisu-l-uleme pokazao kao ambiciozna, vrijedna i snažna osoba, te da je postavio teško dostižne standard po količini energije i emocija s kojom je radio, kao i po nivou tolerancije prema kritičarima njegovog rada. “Za ovih dvadeset godina, Bosna i Bošnjaci zatekli su se pred dubokim vodama i obreli su se u tamnom dijelu svog puta, prepunom svakakvih prepreka i opasnosti. A danas, evo i Bosne i Bošnjaka, hvala dragom Bogu, na svijetlom dijelu svog puta, a ona duboka voda ostala je za njima! Eto to je ono najvažnije, ono suštinsko što je uradio reisu-l-ulema Mustafa Cerić, kvintesencija svih ovih dvadeset godina njegovog rada: Ponio je svojom rukom, i razgorio luč, i tako Bosni put osvijetlio, a Bošnjake je naučio plivati! Njegovim zalaganjem, pravim putem smo išli i na pravom putu ostali, isplivali smo, i čvrstog tla smo se dohvatili! Izveo je reis Mustafa Cerić Bošnjake iz kolektivne amnezije, koja ih je zadesila – ne njihovom krivicom! – amnezije koja im je gotovo potpuno poharala ono što je najdragocjenije svakom čovjeku i svakom narodu: sjećanje na svoju prošlost, na svoj identitet, svijest o sebi! I vratio je reis Cerić, svojim radom i svojim djelima, svojim riječima i svojim stalnim zalaganjem, Bošnjacima sjećanje, vratio ih je sebi, vratio ih je Bosni! Obnovili su svoju povijesnu svijest, obnovili su svoj nacionalni identitet, prepoznali svoju etničku zasebnost, vratili svoj kulturni integritet, prigrlili svoju duhovnu istinu”, kaže akademik Ferid Muhić. U proteklih dvadeset godina Bošnjaci su prošli kroz burna vremena. Iako smo mi Bošnjaci u tom periodu izgubili mnoge bitke, zahvaljujući reisu dr. Mustafi Ceriću nismo poraženi, sačuvali smo dovoljno snage i jedinstva da možemo preživjeti nove izazove. Njegov doprinos našem općem dobru je nemjerljiv. Dr. Mustafa ef. Cerić je novi velikan bošnjačkog naroda.

  #12368
  Anonimno
  Neaktivan

  Izveo je reis Mustafa Cerić Bošnjake iz kolektivne amnezije, koja ih je zadesila – ne njihovom krivicom

  a čijom nego njihovom… auu ode njima rejs visiko u oblake izgleda…

  #12371
  Anonimno
  Neaktivan

  Bošnjački list hvali bošnjačog vođu.
  Zahvaljujući akidi koju imaju već su već poraženi,samo kad bi znali.
  Ja sam ubjeđen,da imaju financije,SAF-ovci bi mu diigli kip.
  Samo neznam šta ova vijest radi u sekciji “pitanje i odgovori o islamu”.
  Više bi odgovarala u “dijalog sa nemuslimanima”.

  #12398
  Anonimno
  Neaktivan

  Vezir UDBE.
  Shta reci a shto vec nije vidzeno,shiti mu braca,iran bratska zemlja,cestitanje rožića uz tucanje shareni jaja,cestitanje potomcima majmuna i svinja uz flashe vina,sergije za najrazvratnije koje je zadesila opomena Gospodara svih svijetova a nidze sergija za Allahove azewedzel robove.
  Unedogled bi mogli nabrajati ovih dvadeset godina vodzenja u propast neznalica.

Pregledavate 4 posta - 1 do 4 (od ukupno 4)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.