Video: Momenat u kojem je ubijen Buti.

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti Video: Momenat u kojem je ubijen Buti.

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Autor
  Postovi
 • #16179
  AvatarAnonimno
  Neaktivan

  Evo videa koji prikazuje momenat eksplozije nakon koje je Buti ubijen.

  http://www.youtube.com/watch?v=E3zv_RgsRHU

  Obratite dobro pažnju i vidjećete da Buti nije poginuo od eksplozije već je ubijen metkom u glavu. Eksplozija nije bila jaka i zato vidimo Butija kako nakon eksplozije namješta ahmediju što znači da je preživio eksploziju. Odmah nakon eksplozije na Butijevom licu se ne primjećuje krv. Nakon toga vidi se kako mu prilazi osoba koja mu je najverovatnije pucala u glavu nakon čega Buti pada i vidi se krv na njegovom licu koja curi iz glave. Obratite pažnju kako pomenuti čovjek nakon toga nestaje i gubi se pred kamerom.

  Bilo kako bilo , jasno je da je Beššar ubio Butija jer u mesdžid u kojem je bio Buti niko nije mogao ući prije nego li bi bio dobro pretresen. Buti je postao poput krpe koju je Bešar dobro iscijedio i koja mu više nije mogla koristiti, a sdruge strane predstavljao je opasnost po Bešara zbog informacija koje ima i što bi se možda odlućio na priključivanje revolucionarima.

  U ovome je poruka i ibret svakom munafiku i doušniku koji radi u korist taguta protiv vjernika.

  #16180
  AvatarAnonimno
  Neaktivan

  Allah okrenuo munafike protiv munafika, siledzije protiv siledzija, kraljeve protiv kraljeva, prodane ucenjake protiv prodanih ucenjaka, mushrike protiv mushrika, Allah im Zemlju pod nogama smaknuo i na njihove glave je obrusio, Allahumme Amin!

  #16184
  AvatarAbdullah Hodžić
  Participant

  Allah, Subhanehu we Teala, nam je omogucio da imamo ovaj snimak koji svjedoci da muslimani ne ubijaju ljude u dzamiji, niti skrnavljuju svetost dzamija ovakvim napadima.

  Ispricao nam je Muhammed b. el-Ala, kog je obavijestio Ebu Usame, prenijevsi od Burejda, on od Ebu Burdea, on od Ebu Musaa, da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., kazao: “Kada neko od vas prolazi kroz nase dzamije ili pijace, a sa sobom nosi strijele, neka ih drzi za siljke (ili je kazao: nake njihove siljke obuhvati sakom) kako ne bi povrijedio nekog od muslimana.” (Biljezi Ebu Davud)

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

Habbab ibn el-Erett – učitelj muslimana i strpljivi mudžahid

0
NJEGOVO IME I PORIJEKLO Njegovo ime je Habbab, sin je El-Erettov, a on Džendelov, a on Sa'dov, a on Hazimov, a on Ka'bov, a on...
Kur'an, muslimanka

Biranje životne saputnice

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes