Zaljubljen u dvije žene, odlučio da ih oženi istog dana

 • This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated prije 11 years, 1 month by Anonimno. This post has been viewed 670 times
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #8024
  Anonimno
  Neaktivan

  Irački seljak se nije mogao odlučiti između dvije žene pa je obje oženio isti dan

  Rahman se zagledao u 17-godišnju Intidhar, a nekoliko mjeseci kasnije i u 21-godišnju Suadu

  Autor Tanjug | Objavljeno 26.04.2012. u 11:36

  Jedan irački seljak zaljubio se u dvije djevojke iz svog sela, a pošto nije znao koju da izabere, odlučio je da ih obije oženi i to istog dana.

  Kako prenosi AFP, 22-godišnji Abdel Rahman Najef al-Obaidi zagledao se početkom godine u 17-godišnju Intidhar, a nekoliko mjeseci kasnije za oko mu je zapala 21-godišnja Suada.

  “Mjesec dana sam bio u nedoumici. Razgovarao sam sa roditeljima, predložio im da se objema istovremeno oženim i oni su mi dali svoj blagoslov”, ispričao je novopečeni dvostruki mladoženja.

  Najteže je bilo da ubjedi “izabrabice svog srca” da prihvate ovo rešenje.

  “Šta misliš da se istovremeno vjenčamo ja, ti i Suada?, pitao me je jednog dana, a ja sam mu odgovorila da se slažem pod uslovom da nas podjednako uvažava”, ispričala je Intidhar, mlada broj jedan.

  “U početku sam bila iznenađena njegovim prijedlogom, ali je na kraju uspio da me ubjedi”, rekla je Suada, mlada broj dva. Muslimanski zakon dozvoljava muškarcima da imaju četiri supruge.

  Vjenčanje je obavljeno 6. aprila u selu Laklak, na severu Tikrita, u centralnom Iraku, a Abdel Rahman je za svadbu platio oko 2.000 dolara.

  Dnevni Avaz

  RPG: Slika uklonjena jer prikazuje nepropisno obučene žene.

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.