Zastava pobjede i dzihada

 • This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated prije 11 years, 7 months by Anonimno. This post has been viewed 2730 times
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #13759
  Anonimno
  Neaktivan

  ZASTAVA POBJEDE I DŽIHADA…

  Zovem se zastava pobjede i džihada, a napravljena sam od komada platna. Ja sam zastava Islama, prave i nepromjenjive Allahove vjere. Poslušaj i moju priču.

  Prvi grad ukojem sam se zaviorila je Jestrib, sada poznat kao Medina al-Munevera.Grad je dobio to ime kad su se Poslanik Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, i njegovi ashabi tamo preselili. Oni su se preselili u Medinu da bi se zaštitili od loših planova i nepravde koju su im činili Kurejšije.

  Ja sam se viorila kad su se muhadžiri (iseljeneci naAllahovom putu) i ensarije(stanovnici Medine) pobratili. Ensarije su dočekali muhadžire u Medini kao svoju braću i najbolje goste. Pošto mušrici nisu volili muslimane krenuše iz pravca Mekke u bitku. Htjeli su da pobiju muslimane. Muslimani se spremiše i uz Poslanika,sallallahu alejhi ve sellem, stadoše da se odupru mušricima.

  Tako se odigrala prva bitka, bitka na Bedru. Muslimani su stajali poredani čekajući mušrike, a ja sam se viorila iznad njihovih glava. Na meni pišu najsvjetlije riječi, NEMA BOŽANSTVA OSIM ALLAHA I MUHAMMED JE ALLAHOV POSLANIK.

  Svakom muslimanu je velika čast da mene ponese u ruci i da zaviori sa mnom. Muslimani su uz Allahovu pomoć pobijedili mušrike.

  Ja sam se viorila iznad bojnog polja kao znak pobjede Allahovih vjernika. Viorila sam se i u bitci na Uhudu, a i na Hendeku, gdje se moje platno gotovo poderalo od jačine napada mušrika. Hrabri muslimani koji sume nosili, junački su se borili i nisu me ispuštali ni za jedan tren. Uz Allahovu pomoć muslimani su izašli kao neporaženi iz ovih bitaka. Ponosno sam se viorila kad su Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, i muslimani osvojili Mekku i porazbijali sve sorte širka i kufra koje su mušrici postavili u i okoHadžer-ul Esveda (crnog kamena Kabe).

  Godinu dana nakon oslobađanja Mekke zaviorila sam se u u svim dijelovima Arabijskog poluotoka. Gdje god sam se zaviorila to je bio dokaz da su tu došli vjernici u Allaha, vjernici koji su pozivali i koji će pozivati do Sudnjeg dana u obožavanje Allaha i napuštanja obožavanja bilo koga drugog.

  Desete godine po hidžri, na Oprosnom hadždžu Poslanika,sallallahu alejhi ve sellem, vidjele su me na hiljade muslimana. Poslije preseljenja Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, na Ahiret, njegovi ashabi su nastavili da hode njegovim putem i da šire Allahovu vjeru-Islam širem svijeta.

  Slova napisana na meni svakim danom je izgovaralo sve više ljudi.

  U rukama Halida b. Velida, Ebu-Ubejda b. al Jarra, Sa'da b. Ebi-Vekasa, Amr b. Asa, Osame b. Zejda i drugih hrabrih Allahovih vojnika, Allah bio zadovoljan sa njima, zaviorila sam se iznad dvoraca najvećih i najmoćnih tadašnjih država, iznad Perzijske palate i iznad dvorca Bizantijskog kralja.

  Da'va Islama se širila i ubzro sam se uz Allahovu pomoć u rukama mudžahida zaviorila i u Endelusu na zapadu (današnja Španija), a i u dalekoj Kini na istoku. A i danas se viorim na mnogim stranama svijeta: u Afganistanu, Siriji, u Iraku, u Čečeniji, u Somaliji, u Palestini, i u mnogim drugim mjestima.

  Nose me najbolji muslimani današnjice, to su mudžahidi koji su dali obećanje Allahu da će Mu iskreno robovati i da Mu neće širk činiti, i da će se boriti da Allahova riječ bude gornja. Na njih se odnosi ajet kojeg je objavio Uzvišeni u svojoj Knjizi:

  مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ ۖ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ ۖ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا

  „Ima vjernika koji ispunjavaju zavjet dat Allahu, ima ih koji su poginuli, i ima ih koji to očekuju- nisu ništa izmijenili!” (Prijevod značenja Al-Ahzab, 23)

  Znajte muslimani, da ćete samo džihadom i noseći mene – zastavu pobjede, vratiti ponos Islamu! Ja, zastava pobjede, prekrit ću svaki komad zemlje i ući ću u svaku kuću, baš onako kako je to najavio i opisao naš Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem.
  Zato se svi moramo pripremati za uspostavu Sheriata i podizanju jedine prave Islamske zastave.

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.