Samo u Siriji: Tri masakra u jednom danu – Ruski kršćanski teroristi bombardovali dječiju bolnicu u Maretun-Numanu

640
Masakr u Siriji
Fotografije ubijenih u Serakibu, 3. januar 2018.

Kako se povećavaju gubici na strani zlokobnog šiitskog režima, njegovi kršćanski saveznici Rusi povećavaju svoju zlobu prema svemu što je muslimansko, a najomiljeniji poduhvat kršćanskih terorista jeste ubijanje muslimanske djece, nakon čega dolaze džamije i bolnice.

Rusi su u svom paganskom kršćanskom žaru nedavno proširili dijapazon meta i na izbjegličke kampove prepune djece i žena, što je interno raseljena lica natjeralo da žive i spavaju izvan kampova – na otvorenom prostoru (detaljnije ovdje).

Danas je meta kršćanskih terorista bila bolnica Al-Selam u Maretun-Numanu u provinciji Idlib. Ova bolnica je specijalizovana bolnica za djecu i majke, tipa instituta za majku i dijete na našim prostorima. U saglasnosti sa islamskim principima, u ovu bolnicu muškarci nisu smijeli ulaziti.

No, ipak, bolnica je uzeta za metu ruskih zvijeri i bukvalno je uništena u današnjem terorističkom napadu.

Aktivisti i spasilačke ekipe još uvijek izvlače zatrpane pod ruševina, i za sada samo navode da je veliki broj ubijenih i ranjenih. Medjubijenim “teroristima” se našla i tek rođena, dvodnevna beba.

Medju ubijenim "teroristima" se našla i tek rođena, dvodnevna beba.
Beba stara dva dana je ubijena u ruskom terorističkom napadu na bolnicu u Maretun-Numanu

Vido snimci bombardovane bolnice i okoline:

Pored pomenutog masakra u Maretun-Numanu, ruski i šiitski teroristi su danas izveli još najmanje dva masakra, jedan je u Sarakibu u Idlibu, drugi je u gradiću Masraba u provinciji Damask.

Masakr u Sarakibu:

MASAKR u MASRABI

(Aktivisti / Put vjernika)