Srebrenica u Siriji: Šiitske snage za nekoliko dana izmasakrirale preko 1500 muslimana

Popularno na sajtu

Rat u Siriji se vodi već pune dvije godine – i u tom periodu alevitske bande sirijskog diktatora Bašara Asada su počinile zločine neviđene brutalnosti i divljaštva.

Doslovno, svakog mjeseca, alevitski mnogobožci izvodili su demonstracijska pogubljenja, oduzimajući živote muslimana najodvratnijim metodama, piše „Umma News”.

Monstruozni masakri, prava klaonica, zvjerstva – sve ovo je bio predmet pažnje svijeta, ali niti Zapad niti arapski marionetski režimi nisu bili odlučni da pomognu muslimanima Sirije i sve se svelo na prazna brbljanja na sastancima takozvane „Međunarodne zajednice” nevjernika.

Kraljevski učenjaci su savjetovali „da samo dovimo” za muslimane Sirije, a Vanšington već nekoliko mjeseci priča o „crvenoj liniji” koja je, prema Obami, veoma blizu, ali „još nije pređena”. Čini se da Sjedinjene Države vjeruju da pokolj hiljada civila odjednom – nije prelaženje „crvene linije”, sve dok su ti civili muslimani.

Još jedan krvavi masakr, najgori od početka sirijske revolucije, desio se u selu Bajda i u luci grada Banijas, u oblasti Tartus.

Prema lokalnim aktivistima, šiitsko-alevijske snage su u selo ušle prošlog četvrtka i divljale nekoliko dana. U selu je prekinut telefon i internet, kako vijesti o masakru ne bi dopirale do očiju svjetske javnosti.

Zločini gnjevnih mnogobožaca desili su se prošlog četvrtka (2. maja). U početku, došao je izvještaj o 50 mrtvih – uključujući žene, djecu i starije, a onda je broj varirao od 50 do 100. Neki mediji su kasnije izvjestili da su aleviti i šijje masakrirali 800 običnih muslimana. Međutim, izjave aktivista sa terena kao i izvještaji sirijskih revolucionarnih medija, kažu da je u masakru ubijeno najmanje 1500 muslimana. Dobar dio njih su zaklani noževima ili spaljeni. Krvoločne šiitske zvijeri nisu razlikovale između djece i odraslih, žena i muškaraca. Ulice su bila pune ljudskih tijela. Kompletne porodice su zaklane.

Prije ovog događaja, desio se još jedan pokolj kada su do zuba naoružane formacije šiitske terorističke organizacije koja sebe naziva Hizbullah (Hezbollah) iz Libanona ušle na teritoriju Sirije u blizini Homsa kako bi pomogle svoga brata Bašara Asada, a na poziv svog lidera Hasana Nasrullaha, koji je prošlog mjeseca pozvao siriske snage da budu nemilosrdnije prema pobunjenicima.

Ne mogavši da se suprotstavi teško naoružanim formacijama Hizbulata (tzv. Hizbullah) jedinice Slobodne sirijske vojske koje su štitile sunijska sela duž granice sa Libanonom zvale su u pomoć mudžahide Džebhatun-nusre i druge pobunjeničke grupe, ali zbog stanja na terenu i nedostatka boraca, niko nije mogao priteći u pomoć, što je natjeralo Slobodnu sirijsku vojsku da se povuče sa teritorija duž granice sa Libanonom, izvijestili su aktivisti iz Sirije. Uslijedio je krvavi masakr u kome je ubijeno najmanje 490 muslimana, mahom žena i djece. Globalni mas mediji su izvještavali o nekoliko desetina ubijenih.

Ovaj masakr u blizini Homsa je šiitsko alevijskim zvjerima dao dodatnu inspiraciju za „čišćenje” priobalnog područja, pa su se ustremili prema Tartusu, gdje je u selu Bajda i u luci u Banijasu počinjen najužasniji masakr u dvogodišnjoj krvavoj revoluciji u Siriji.
Režimska televizijska stanica je izvjestila da je Asadova „slavna vojska uspjela da protjera teroriste” iz oblasti.

Zločinačke snage Bašara Asada su potpomognute desetinama hiljada šijja iz Irana i Libanona, i plaćenicima (uglavnom snajperistima) iz Rusije, ali i čitavom Međunarodnom zajednicom, koja na mnogobrojne masakre koje izvode šiitsko-alevijske snage odgovara šutnjom, čak i prikrivanjem stvarnog broja ubijenih u ovim masakrima.

Drastično umanjenje broja ubijenih civila u sirijskom ratu je planski urađeno kako bi se umanjile stvarne razmjere genocida kojeg šiitsko-alevijski režim sprovodi nad muslimanima Sirije i kako bi se time umirio muslimanski ummet ili u najmanju ruku kako bi se reakcija ummeta umanjila. Ovome ide u prilog i činjenica da je odlazak u džihad u Siriju strogo zabranjeno djelo u svim arapskim diktaturama, uključujući i tzv. Saudijsku Arabiju, čija je vlada angažovala učenjake da „šerijatskom argumentacijom ubjede omladinu da je odlazak u džihad u Siriju haram”. One koje „šerijatska argumentacija” vladinih učenjaka ne zadovoljava, čeka mračna tamnica.

Sve se češće čuje izjava da rat u Siriji tek počinje, a da ono što bi moglo usljediti može zasjeniti sve dosadašnje masakre, jer kako šiitske zvjeri gube tlo pod nogama, posežu za masakrima žena i djece, vršeći tako osvetu nad nasibijama, kako šijje pogrdnim imenima nazivaju sunije.

Video i foto zapisi koji slijede opomena su na ono što bi moglo usljediti od užasa i genocida.

Napomena: Foto i video zapisi sadrže scene koje mogu biti uznemirujuće, te se ne preporučuju ljudima slabog srca.

VIDEO SNIMCI:

FOTOGRAFIJE:

(شبكة فلاش سوريا FB Page/Put vjernika / Kavkaz centar)

Ključne riječi: {tortags,4340,1}

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz