Vaktija – namaska vremena za vaše mjesto

Popularno na sajtu

Vaktija za gradove na Balkanu

Nakon izučavanja problematike preciznosti vaktija, ustanovili smo da je najpreciznija vaktija za namaska vremena za područje Balkana dostupna je na web lokaciji vaktija.dev, klikni na dugme ispod da otvoriš vaktiju, potom izaberi svoj grad:

VAKTIJA ZA GRADOVE NA BALKANU

Vaktija – namaska vremena za 6 miliona mjesta širom svijeta

Ako ne živiš na Balkanu, a potrebna ti je vaktija, u formi ispod ovog teksta klikni na opciju “Izaberi zemlju” i klikni na dugme Pokreni. Otvoriće se nova stranica sa dnevnom vaktijom za nekoliko gradova države koju si izabrao. Ako tvoj grad ili mjesto nisu na listi, unesi ime tvog (grada) mjesta u polje “Search another city” a potom kliknite na dugme “Search”. Iz ponuđenih opcija izaberite onu koja vam odgovara.

Napomena: U zavisnosti od metoda proračuna, moguća su odstupanja (razlike) namaskih vremena proračunatih na sajtu od namaskih vremena lokalnih vaktija. Moguća odstupanja su nekoliko minuta, ređe i više. Također, u većini vaktija postoje greške u odredjivanju namaskih vremana za podne i sabah namaz, kada treba dodati do 25 min na vrijeme u vaktiji za podne namaz i 45 min za imsak (nastupanje sabaha). Ovo odstupanje varira u zavisnosti od godišnjeg doba.

Značenja riječi na engleskom jeziku su sljedeća:

– fajr (fedžr) – zora ili imsak
– sunrise – izlazak sunca
– dhuhr – podne
– asr – ikindija
– maghrib – akšam
– isha – jacija

Namaska vremena za 6 miliona mjesta širom svijeta
Vaktija za::

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: